Residence Central Annapolis 3* - cazare in centrul Brasovului - Euro Tour SRL - AZafaceri.ro

Euro Tour SRL

Residence Central Annapolis 3* - cazare in centrul Brasovului

Producător: - | Adăugat: Vineri, 15 Decembrie 2017
Residence Central Annapolis 3* - cazare in centrul Brasovului
1/5
Anul 1907, când librarul TEUSCH construia în interiorul zidurilor de aparare ale Braşovului (Kronstadt, Brasso) pe strada Târgul Cailor (actualul Gheorghe Bariţiu) într-un autentic stil Art Nouveau (Jugendstil) vila care astăzi se numeşte Residence Central Annapolis.
Dl. TEUSCH ajutat de fiicele sale - ambele renumite învaţătoare în comunitatea Braşovului, dar şi de cel mai mare arhitect al vremii, a contribuit la construirea şi decorarea acestui imobil în cele mai mici detalii, construcţia fiind terminată în anul 1909.
Imobilul a rămas de-a lungul timpului neschimbat , chiar dacă a trecut prin diferite momente istorice : primul război mondial, al doilea, perioada comunismului.
Istoria continuă şi astăzi cu 24 de camere reinventate în spiritul epocii de odinioară, având totuşi în prim plan confortul oaspeţilor noştri: telefon în cameră, frigobar, televizor lcd, internet wifi, recepţie permanentă, serviciu de spălătorie / călcătorie, seif la recepţie şi în camere, sală conferinţe cu o capacitate de 25 locuri, salon mic dejun.
Astăzi, clădirea păstrează elementele de arhitectură ale perioadei ART NOUVEAU şi de asemenea elementele decorative iniţiale precum : parchetul fabricat manual din lemn de stejar, sobele făcute manual de cei mai mari producători de sobe ai vremii - fraţii Schmidt, care şi-au inscripţionat sigla pe fiecare sobă (bruder Schmidt/ testverek Schmidt), mozaicul din băi şi de pe culoarele imobilului, uşile fabricate din brad, candelabrele sau lămpile folosite de familia Teusch , obiectele de mobilier sau de decoraţiune interioară care au aparţinut acestei familii renumite din Braşov.
Pe faţada clădirii se pot observa autenticele elemente Art Nouveau precum decoraţiunile în formă de scoică, lotus, grilajele prezentând păsări şi de asemenea cele 4 busturi ale membrilor familiei Teusch.
În holul din intrarea în clădire se pot vedea pasaje din istoria Braşovului din perioada Art Noveau (Jugendstil) care confirmă autenticitatea şi unicitatea acestei clădiri.
http://www.bursa.ro