Circuit 2017 EMIRATELE ARABE – OMAN BAHRAIN – KUWAIT - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Circuit 2017 EMIRATELE ARABE – OMAN BAHRAIN – KUWAIT

Producător: dal travel | Adăugat: Luni, 3 Aprilie 2017
Circuit 2017 EMIRATELE ARABE – OMAN BAHRAIN – KUWAIT
1/1
Incursiune pe tărâmul emirilor şi şeicilor din Orientul Mijlociu

EMIRATELE ARABE – OMAN – BAHRAIN KUWAIT

ABU DHABI – AL AIN – MUSCAT – NIZWA – BAHRAIN – AL KUWAIT

Un program unic pe piaţa turistică românească, în care veţi avea prilejul de a cunoaşte istoria şi obiceiurile specifice zonei pe care o veţi explora, o lume plină de contraste, un mix inedit între tradiţii străvechi şi concepte arhitecturale futuriste şi opulente. Veţi începe cu descoperirea unei destinaţii deja consacrată ca destinaţie mondială de top, Abu Dhabi, veţi ajunge în Muscat, capitala sultanatului Oman, rămas aproape neschimbat de cinci secole încoace, de unde veţi porni pe urmele unor călători celebrii precum Marco Polo şi Ibn Battuta pentru a vizita fortăreţele din Oman, vă veţi îndrepta spre legendarul Bahrain, unde vechii sumerieni credeau că nu există boli, moarte sau suferinţă şi veţi încheia această incursiune în Orientul Mijlociu pe un străvechi tărâm al beduinilor, astăzi o metropolă vibrantă, ridicată din cenuşa războiului, Al Kuwait.

Perioada: 12.10– 22.10.2017

ZIUA 1 / 12.10.2017: BUCUREŞTI – ABU DHABI
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 10:10 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:10 / 17:45) şi de unde se pleacă spre Abu Dhabi cu zborul QR 1056 (19:55 / 21:55). Sosire în Abu Dhabi şi transfer la Hotel Novotel Abu Dhabi Al Bustan 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 2 / 13.10.2017: ABU DHABI
Mic dejun. Astăzi vom face turul panoramic al oraşului Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, care până în urmă cu 40 de ani era un mic sat de pescari, dar odată cu descoperirea depozitelor mari de petrol, a cunoscut o dezvoltare rapidă, devenind astăzi o metropolă cosmopolită, care îmbină cu succes rolul de capitală a statului cu cel de capitală de emirat. Vom începe cu vizitarea oraşului Masdar, un proiect de 20 miliarde de dolari, situat la periferia oraşului, care ne va oferi o perspectivă despre cum Abu Dhabi a devenit o sursă de cunoaştere şi inovare în domeniul energiei regenerabile şi tehnologiei ecologice. Următoarele opriri vor fi la Insula Yas, una dintre cele 2 destinaţii nou dezvoltate, unde vom putem fotografia vibrantul Hotel Yas Viceroy, construit pe circuitul Yas Marina F1 şi la parcul tematic Ferrari World Abu Dhabi. Turul continuă către Insula Saadyat, situată la 500 m distanţă faţă de ţărm, aceasta fiind un proiect mixt, comercial, rezidenţial şi de agrement, în curs de dezvoltare, care promite să devină centrul cultural din Abu Dhabi, găzduind cea mai mare concentraţie de obiective culturale din lume, precum Muzeul Naţional Zayed, Louvre Abu Dhabi şi Guggenheim Abu Dhabi, toate proiectate de laureaţi ai Premiului Pritzker. După dejun vom vizita Marea Moschee, cea mai mare din Emirate, fondată de Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, în interiorul căreia se află cel mai mare covor din lume, cu o suprafaţă de 5627 mp şi cel mai mare candelabru, cu un diametru de 10 m. În continuarea zilei vom putea admira Hotelul Palat – “Palatul Emiratelor”. Cazare la Hotel Novotel Abu Dhabi Al Bustan 4* (sau similar).
ZIUA 3 / 14.10.2017: ABU DHABI – AL AIN
Mic dejun. Plecare spre frumosul oraş Al Ain, una dintre cele mai vechi aşezări omeneşti, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Oraşul cunoscut şi sub numele de “Ochiul” (în arabă “Primăvara”) sau “Oraşul Grădinilor”, este renumit pentru zonele verzi foarte extinse. Vom vizita Grădinile Hili, recunoscute pentru descoperirile arheologice care datează de peste 4000 de ani, Muzeul Al Ain, cel mai vechi muzeu din Emiratele Arabe Unite, care adăposteşte obiecte istorice unice, Fortul Al Jahili, Oaza Al Ain, renumită pentru sistemul de irigaţii din adâncuri, “falaj”. Dejun. În continuarea zilei vom admira vechiul palat al preşedintelui Sheikh Zayed, ne vom opri la izvoarele termale de la poalele muntelui Jebel Hafeet şi vom vedea piaţa de cămile. Cazare la Hotel Ayla 4* (sau similar).
ZIUA 4 / 15.10.2017: AL AIN – MUSCAT
Mic dejun. Itinerariul zilei de astăzi ne va conduce către Muscat, capitala sultanatului Oman situat în partea de Sud-Est a Peninsulei Arabe. Omanul are o îndelungată istorie, numele venind de la “muzun” care înseamnă abundenţă. Formarea sultanatului s-a înfiripat din triburile arabe venite din Yemen care s-au stabilit acolo cu sute de ani în urmă. Muscatul este unul dintre cele mai vechi oraşe din Orientul Mijlociu, datând încă din sec. al II-lea. În antichitate a fost centrul comerţului cu tămâie dintre sudul Arabiei, Grecia, Roma şi întreaga Mediterană şi se numea Khour Rouri, grecii fiind cei care l-au redenumit ulterior, Muscat. După trecerea graniţei, unde vom schimba maşina, ne vom opri în oraşul Sohar, cunoscut datorită basmelor arabe cu Sinbad marinarul, care ar fi luat naştere pe aceste meleaguri. Vom vizita piaţa de peşte şi Fortul Sohar, după care ne vom îndrepta spre micuţul orăşel Al Hazm, unde vom vizita impresionantul fort cu acelaşi nume, vom trece apoi prin oraşul Rustaq spre Oaza Nakl şi izvoarele termale Ain A'Thowarah. Dejun. Plecare spre Muscat, oraş unde vechiul şi noul se împletesc armonios, aspect pe care-l vom observa şi noi o dată ajunşi în oraş, unde vom admira vechile case, porţile tipice, pieţele de desfacere, micile magazine, alături de pieţe moderne şi mall-uri atractive. Vom constata astfel că Omanul şi-a păstrat caracterul său istoric, dar în acelaşi timp se bucură de spiritul contemporan. Cazare la Hotel Park Inn 4* (sau similar).
ZIUA 5 / 16.10.2017: MUSCAT
Mic dejun. Prima vizită pe care o vom face va fi la frumoasa Operă Regală din capitala Omanului, după care vom porni în turul panoramic al oraşului, însoţiţi de ghidul local. Vom avea ocazia să admirăm impozantele clădiri din cartierul ambasadelor, vom vedea Marea Moschee construită din ordinul Sultanului Qaboos bin Said şi exoticul Muttrah Souq, unde vom putea admira şi cumpăra tradiţionalele bijuterii de argint lucrate manual. Vom vizita în continuare muzeul particular Bait Al Zubair, care conţine colecţii de arme, bijuterii, hărţi, îmbrăcăminte şi cărţi, vom merge apoi de-a lungul încântătoarei faleze, vom vizita piaţa de peşte, iar în final, vom admira din exterior splendoarea Palatului Qasr Al Alam, reşedinţa Sultanului Qaboos, situat strategic între cele două fortăreţe, Jalali şi Mirani, construite de portughezi în sec. al XVI-lea. Dejun. Seara, opţional, croazieră de-a lungul coastei oraşului, prilej cu ocazia căruia, dacă veţi avea puţin noroc, veţi putea vedea şi delfini! Cazare.
ZIUA 6 / 17.10.2017: MUSCAT – NIZWA – MUSCAT
Mic dejun. Astăzi vom porni într-un tur de o zi pentru a descoperi fortăreţele din Oman. Vom străbate un traseu cu peisaje splendide, pe unde cândva au trecut şi călători celebri precum Marco Polo şi Ibn Battuta. Vom vizita Fortul Nizwa, care datează din sec. al XVII-lea, souq-ul, vestit pentru bijuteriile din argint ale beduinilor, apoi Fortul Jabrin, unul dintre cele mai frumoase castele islamice. Dejun. Pe drumul de întoarcere spre Muscat, ne vom opri pentru a fotografia Fortul Bahla, înscris pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Cazare.

ZIUA 7 / 18.10.2017: MUSCAT – BAHRAIN
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bahrain cu compania Gulf Air, GF 561 (07:15 / 07:50). Sosire în Bahrain, stat format din 33 de insule, situate în Golful Arabiei, în largul coastei Arabiei Saudite, numite în trecut Dilmun de către vechii sumerieni, considerate un paradis în care nu existau boli, moarte sau suferinţă, un sălaş al zeilor. Deşi astăzi ţara nu se ridică la nivelul mitului de altă dată, mulţimile de vizitatori “inundă” tărâmurile de basm, considerând Bahrainul o excepţie faţă de ţările islamice mai puţin tolerante, fiind un amestec între culturile orientală şi occidentală, între moschee şi zgârie-nori. Întâlnire cu reprezentantul local, care ne va însoţi în turul oraşului Manama, capitala ţării. Prima vizită pe care o vom face va fi la Muzeul Bait Al-Quran, dedicat culturii islamice, muzeul adăpostind manuscrise vechi din Coran şi artefacte rare. În continuarea zilei vom vizita casa fostului conducător al ţării, Shaikh Isa Bin Ali, situată în al doilea oraş ca mărime din Bahrain, Muharraq. Casa a fost folosită ca reşedinţă şi centru al Guvernului în perioada anilor 1869 - 1932, fiind concepută în stilul tradiţional al regiunii Golfului Arabiei. Următoarea vizită va fi la Fortul Arad, unul dintre cele mai importante castele fortificate din Bahrain. Datorită locaţiei sale strategice, fortul a fost folosit ca cetate de apărare pe tot parcursul istoriei, de când Bahrain a fost ocupat de portughezi în sec. al XVI-lea până în timpul domniei lui Shaikh Salman Bin Ahmed Al-Khalifa în sec. al XIX-lea. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre “Circuitul Internaţional Bahrain”, care găzduieşte numeroase evenimente internaţionale, cel mai cunoscut fiind cursa de maşini Formula 1. În finalul zilei vom face o plimbare prin souq-ul local, o piaţă animată, în care poţi găsi orice, de la condimente specifice zonei până la îmbrăcăminte. Cazare la Hotel Elite Crystal 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 19.10.2017: BAHRAIN
Mic dejun. Dimineaţa vom continua explorarea celui mai mare oraş din Bahrain, Manama. Vom vizita Moscheea Fateh, una dintre principalele atracţii turistice din Bahrain, deoarece este considerată a fi una dintre cele mai mari moschei din lume, putând găzdui peste 7000 de credincioşi. În imensa cupolă din fibră de sticlă se află şi Biblioteca Naţională, deschisă în anul 2006. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Naţional, unul dintre cele mai vechi muzee publice din Bahrain, care adăposteşte o bogată colecţie de artefacte, cele mai vechi datând din perioada civilizaţiei Dilmun, veche de 6000 de ani. Dejun. Vom vizita apoi Fortul Bahrain, construit în sec. al XVI-lea, situat în zona numită Qal'at al-Bahrain – portul antic şi capitala civilizaţiei Dilmun, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. La sfârşitul zilei nu vom rata ocazia de a vedea o fermă tradiţională de cămile, precum şi zona arheologică în care s-au descoperit tumuli, o importantă descoperire arheologică datând din mileniul 3 î.Hr. Cazare.
ZIUA 9 / 20.10.2017: BAHRAIN – AL KUWAIT
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plimbări individuale şi cumpărături. După-amiază, transfer la aeroport pentru zborul spre Kuwait cu compania Gulf Air, GF 215 (16:25 / 17:30). Sosire în Kuwait, localizat în partea de nord-est a Peninsulei Arabe, unul dintre cele mai mici state din lume din punct de vedere al suprafeţei. Bazele statului Kuwait au fost puse la mijlocul sec. al XVIII-lea de către negustori şi culegători de perle, care au întemeiat o mică aşezare portuară (viitoarea capitală Al Kuwait), unde se comercializau tot felul de mărfuri (covoare, mirodenii, mătăsuri, fildeş) căutate la acea vreme, produse provenite din zona Oceanului Indian şi Africa. Ulterior, şeicatul a fost vasalul Imperiului Otoman, apoi în secolul trecut a fost ocupat de Marea Britanie, obţinându-şi independenţa în anul 1961. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la Hotel Corniche Suites 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 10 / 21.10.2017: AL KUWAIT
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom porni în turul panoramic al capitalei acestui stat, Al Kuwait, oraş ridicat din cenuşa războiului, pentru a deveni o metropolă vibrantă, cu clădiri înalte de birouri, hoteluri de lux, bulevarde largi şi parcuri amenajate. Vom admira Turnurile Kuwait, un grup de trei turnuri de apă aşezate pe promontoriul din Golful Persic, inaugurate în anul 1977, devenite emblema oraşului. În continuarea zilei vom vedea clădirea Parlamentului, clădirea Adunării Naţionale, construită de arhitectul danez Sir Jorn Utzon, cel care a proiectat Opera din Sydney. Vom vizita apoi Heritage Souk, o piaţă frumoasă, din care puteţi cumpăra lucruri autentice, dupa care vom vedea Palatul Seif, un punct de referinţă al ţării, construit integral din materiale locale, cu specific arăbesc, care adăposteşte şi astăzi mozaicuri islamice autentice (în prezent este închis publicului, din motive de securitate). Vis-a-vis de palat se află Marea Moschee, unde ne vom opri pentru fotografii. Vom vizita apoi Muzeul Naţional, unde vom descoperi cât de simplă era viaţa locuitorilor de pe aceste meleaguri acum doar câteva decenii. Dejun inclus. În ultima parte a zilei vom vizita souq-ul local, vechi de 200 de ani, piaţa de peşte, precum şi Portul Dhow. Întoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 11 / 22.10.2017: AL KUWAIT – DOHA – BUCUREŞTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Aiways spre Doha, QR 1071 (10:35 / 12:00), de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul QR 219 (15:00 / 19:55).

TARIF: 790 EURO + 1980 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 650 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10 - 15 turisti, tariful se majoreaza cu 260 usd/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Abu Dhabi şi Kuwait – Doha – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Muscat – Bahrain, Bahrain – Kuwait
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de 4*
- 7 dejunuri (conform program)
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- transferurile, tururile, croazierele şi excursiile menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 320 euro/pers. şi aprox. 90 euro/pers. pentru zborurile continentale, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de vize care se achita la agenţie: viză Kuwait 60 euro/pers.
- taxele de vize care se achita la faţa locului: viză Oman aprox. 15 usd/pers.; viză Bahrain aprox. 70 usd/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 45 usd/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali:
• Croazieră de-a lungul coastei oraşului Muscat: aprox. 95 euro/pers.

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- nu se acceptă paşaport temporar

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro