Circuit 2016 Alaska In Depth - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Circuit 2016 Alaska In Depth

Producător: dal travel | Adăugat: Joi, 25 Februarie 2016
Circuit 2016 Alaska In Depth
1/1
Magia taramului inghetat

A L A S K A I N D E P T H

VANCOUVER – CROAZIERA ALASKA – PASAJUL INTERIOR – KETCHIKAN – JUNEAU SKAGWAY – GOLFUL GHETARILOR – GHETARUL HUBBARD – SEWARD – ANCHORAGE VALDEZ – FAIRBANKS – DENALI – SEATTLE


Un program unic pe piata turistica romaneasca, la care sunteti invitati sa participati, prilej de a va bucura de mirajul unui loc mai putin accesibil, Alaska, supranumita “Sahara inghetata a Terrei”, care se talmaceste prin marea intindere de zapada, tinutul eschimosilor, fosta provincie tarista, devenita apoi Noul El Dorado al Statelor Unite ale Americii. Croazierei de lux ii va urma o incursie pana la Cercul Polar si o descoperire a vestitului Parc Denali “vegheat” de maretul Mc. Kinley. Alaturi de acest tinut veti descoperi modernul si pitorescul Seattle, dar si Vancouverul din Canada, a doua tara ca marime din lume, care va asteapta sa-i vizitati parcurile si zonele incarcate de traditia indigenilor. Toate aceste locuri va “invita” sa petreceti o vara incantatoare pe meleaguri nord americane!

Perioada: 04.08 – 22.08.2016

ZIUA 1 / 04.08.2016: BUCURESTI – MUNCHEN – VANCOUVER
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 11:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1653 (13:05 / 14:05) si mai departe spre Vancouver cu zborul LH 476 (15:30 / 17:05). Dupa sosire, transfer pentru cazare la Century Plaza Hotel & Spa (sau similar).
ZIUA 2 / 05.08.2016: VANCOUVER – IMBARCARE PENTRU CROAZIERA ALASKA
Mic dejun. Dimineata vom porni in turul panoramic al orasului Vancouver, poarta Canadei spre Pacific, al treilea cel mai mare oras al tarii, tur care include Parcul Stanley, unde vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, minunate exemple ale artei aborigene, transmisa din generatii in generatii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ si de a onora ritualurile tribale si Chinatown, cu cladirile sale din sec. al XIX-lea. La pranz, transfer in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera al companiei Celebrity Cruises, Celebrity Millenium. Plecare din port la ora 16:30 intr-o fascinanta croaziera in care, timp de o saptamana, vom avea ocazia sa admiram frumusetile peisajelor din Alaska, ne vom lasa captivati de privelistea deosebita oferita de ghetari si ne vom rasfata la bordul vasului, bucurandu-ne de toate facilitatile oferite. Pensiune completa. Cazare la bord.
ZIUA 3 / 06.08.2016: PASAJUL INTERIOR (navigare)
Mic dejun. Astazi vom naviga de-a lungul coastei sudice a Alaskai, prin zona numita Pasajul Interior, prilej cu care vom putea admira peisajele care au facut ca tara sa devina o destinatie atat de indragita si captivanta: insule de ghetari, paduri vechi de sute de ani invaluite in ceata si fiorduri de un albastru ireal. Apele oceanului sunt pline de vietuitoare precum balene cu cocoasa, lei de mare, orci si vidre de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va incanta. Alaska este cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafetei geografice, de doua ori cat Texas-ul, o exclava despartita de 800 km de teritoriul canadian fata de cel mai nordic stat american, care a fost cumparata de la Imperiul Rus, in anul 1867, pe o suma derizorie, care in prezent este echivalenta cu aprox. 70 centi pe hectar. Teritoriul a suferit transformari administrative fundamentale de-a lungul timpului, devenind datorita frumusetii inegalabile a peisajelor naturale, una dintre cele mai exotice atractii turistice din lume. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu facilitatile acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara ne vor asteapta diverse spectacole de teatru, animatie, muzica live si bineinteles, discoteca. Pensiune completa. Cazare la bord.
ZIUA 4 / 07.08.2016: KETCHIKAN (ALASKA)
Mic dejun. Astazi vom naviga in regiunile arctice, printre ghetari maiestuosi, fiorduri inguste si peisaje cuceritoare, spre pitorescul Ketchikan, un orasel rustic din sudul Alaskai, inconjurat de munti cu piscuri inzapezite, considerat a fi capitala mondiala a somonului. Vom putea descoperi frumusetea acestui loc unic alegand una dintre numeroasele excursii optionale organizate la bordul vasului sau pe cont propriu. Sosire la ora 07:00. Vasul va ancora in portul de langa Waterfront Promenade de pe Front Street. Creek Street, principala strada din centrul orasului si cea mai populara zona turistica, se afla la cateva minute de mers de locul unde este ancorat vasul. Acesta este locul perfect din care veti putea incepe un tur al orasului Ketchikan. Printre cele mai importante obiective ale orasului se numara Tongass Historical Museum, unde veti avea prilejul de a afla istoria orasului incepand de la momentul infiintarii sale pana in prezent, Totem Heritage Center, muzeu infiintat in anul 1976, in care este expusa cea mai mare colectie de totemuri autentice din lume, precum si un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska si Southeast Alaska Discovery Center, care expune o frumoasa colectie de arta indigena. Plecare la ora 15:00. Pensiune completa. Cazare la bord.
ZIUA 5 / 08.08.2016: ICY STRAIT POINT (ALASKA)
Mic dejun. Dimineata vom acosta in Icy Strait Point, o zona izolata din apropierea satului Hoonah, aflat la 48 km de Juneau, unde se afla cei mai multi indigeni din tribul Tlingit, foarte aproape de Parcul National Glacier Bay. Vom avea posibilitatea sa exploram grandoarea naturii pe cont propriu sau putem alege una dintre excursiile pe apa, pe uscat sau in aer, organizate optional la bordul vasului. De exemplu, putem opta pentru un tur aerian spectaculos al Parcului National Glacier Bay, unul dintre locurile cu cei mai multi ghetari din lume, care are aprox. 12 ghetari de coasta, dintre care majoritatea “arunca” in mare aisberguri constant. Pensiune completa. Plecare la ora 20:00. Cazare la bord.
ZIUA 6 / 09.08.2016: JUNEAU (ALASKA)
Mic dejun. Sosire la ora 07:00 in capitala Alaskai, Juneau, oras fondat in timpul “goanei dupa aur” in anul 1880. Vom putea face o plimbare prin aceasta capitala atipica, care ofera vizitatorilor sai o multime de activitati culturale, unde ursii se plimba in voie si care se bucura de o asezare de exceptie, langa munti impaduriti, care se inalta abrupti la inaltimi de mii de metri. Vom avea intreaga zi la dispozitie pentru a explora acest oras minunat, care paradoxal, nu este legat prin drumuri de restul tarii, accesul facandu-se doar pe calea aerului sau pe apa. Oras cu o clima oceanica subarctica, marginit de lanturi muntoase inalte si de Oceanul Pacific, Juneau se remarca printr-un farmec specific, cu strazi neaglomerate, piete largi, aerisite, fiind un punct de oprire obligatoriu pentru turistii care ajung in Alaska. Centrul orasului este compact si accesibil pietonal, aici gasindu-se diverse magazine cu suveniruri locale. Marea atractie insa o constituie Ghetarul Mendenhall, falnic si grandios, la care se poate ajunge, optional, cu autocarul sau elicopterul. O alta excursie optionala fascinanta este o plimbare cu vaporasul prin stramtoarea Padurii Tongass pana la minele originare de aur de altadata, locuri istorice care au determinat in trecut o frenezie teribila in goana continua dupa metalul galben. Puteti vizita si Alaska State Museum, care gazduieste un tezaur care contine 32.000 de obiecte, artefacte indigene si exponate de istorie naturala. Vasul va ridica ancora la ora 20:30. Pensiune completa. Cazare la bord.
ZIUA 7 / 10.08.2016: SKAGWAY (ALASKA)
Mic dejun. La ora 07:00 vasul ancoreaza in Skagway, un orasel pitoresc ale carui cladiri aduc aminte de perioada goanei dupa aur si care fac parte din Parcul National Klondike Gold Rush. Incepand din anul 1897 orasul s-a transformat dintr-unul prosper intr-unul fantoma, dar astazi miile de turisti care il viziteaza l-au retrezit la viata. Strada principala este extreme de animate, iar magazinele si restaurantele va vor trimite inapoi in timp, in epoca de glorie a acestei zone. Puteti de asemenea sa participati la excursii in imprejurimi pentru a admira frumusetile peisajului. La ora 16:00 nava ridica ancora pornind spre Ghetarul Bay. Pensiune completa si cazare la bord.
ZIUA 8 / 11.08.2016: GHETARUL HUBBARD (navigare)
Mic dejun. Astazi vasul va ajunge in jurul orei 07:00 la Ghetarul Hubbard, cel mai lung “fluviu de gheata” din America de Nord, unul dintre cei mai activi ghetari de acest fel din Alaska. Monumental si dramatic, ghetarul inainteaza constant, intr-un ritm atipic, putand la un moment dat sa blocheze intrarea in Russel Fjord, creand astfel cel mai mare lac glaciar din toate timpurile. De oriunde de pe puntea vasului, vom putea admira frumusetea magnifica a acestei minuni naturale formata din 2.000 km² de gheata albastra, translucida. Vom avea ocazia de a experimenta un strigat la unison, al carui zgomot va reverbera aerul, putand sa determine desprinderea de bucati mari de gheata din formatiunile glaciare, care se prabusesc in ocean. La ora 11:00 vasul isi va continua traseul spre Seward. Pensiune completa. Cazare la bord.
ZIUA 9 / 12.08.2016: SEWARD – ANCHORAGE
Mic dejun. Vasul ancoreaza la ora 05:00 in Seward, oras situat in Peninsula Kenai, a carui istorie a inceput in anul 1793, cand pe aceste locuri a fost infiintat un centru de colectare a blanurilor. Orasul a fost denumit astfel in onoarea fostului secretar de stat al Statelor Unite William H. Seward, care a negociat cumpararea Alaskai. Orasul ocupa locul 7 in industria pescuitului din Statele Unite, iar datorita pozitiei portului cu iesire la Golful Alaska, unde acosteaza vasele de croaziera, a devenit astazi un important centru turistic. Dupa debarcare ne vom indrepta catre Anchorage, cel mai nordic oras important al Statelor Unite, situat intre munti si mare, cel mai mare oras din Alaska, principalul centru economic si cultural – turistic al zonei. In oras turistii sunt surprinsi de restaurantele excelente, de muzee si teatre. Apele din Cook Inlet bogate in somon, varfurile impozante ale muntilor din Chugach Park si drumetiile sunt atractii pentru orice fel de turist care iubeste natura. Datorita faptului ca zborurile scurte cu hidroavionul deschid posibilitati multiple de aventura, lacul Hood din apropierea orasului a devenit cea mai aglomerata baza de hidroavioane din lume. Vom face un tur panoramic al orasului care include Parcul Earthquake, situat intr-o padure in care un intreg cartier s-a cufundat in ocean in timpul celui mai puternic cutremur al ultimului secol, dupa care ne vom caza la Hotel Spring Hill Suites University Lake (sau similar).
ZIUA 10 / 13.08.2016: ANCHORAGE – VALDEZ
Mic dejun. Calatoria de astazi de la Anchorage la Valdez va fi o adevarata incantare pentru iubitorii de natura. Peisaje spectaculoase, lanturi muntoase, ghetari si lacuri ne vor face sa ne oprim de multe ori pe traseu pentru fotografii. Dupa-amiaza vom sosi in Valdez, oras situat in sectiunea de nord-est a Prince William Sound, inconjurat de inaltii munti Chugach si de numerosii ghetari, adesea fiind mentionat ca “Mica Elvetie”. Localitatea a fost numita astfel in anul 1790 pentru a-l celebra pe ofiterul de marina Antonio Valdez y Basan, care a contribuit la dezvoltarea portului ca punct de debarcare pe ruta spre campurile aurifere de la Klondike. Portul Valdez a devenit prosper intr-un timp foarte scurt, fiind principalul punct de alimentare pentru cautatorii de aur si recunoscut ca oras in anul 1901. Orasul a fost distrus aproape in totalitate in timpul cutremurului din anul 1964, motiv pentru care a fost reconstruit la o distanta de aprox. 4 mile distanta fata de locatia sa initiala. Este bine cunoscut faptul ca aici se afla punctul terminus de sud al conductei Trans-Alaska, al carui traseu incepe din Prudhoe Bay, motiv de prosperitate al comunitatii de aici, care este implicata in activitati turistice, pescuit comercial, prelucrarea fructelor de mare si in transport maritim. Cazare la Hotel Mountain Sky (sau similar).
ZIUA 11 / 14.08.2016: VALDEZ – PRINCE WILLIAM SOUND – VALDEZ
Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur panoramic al orasului Valdez dupa care vom porni, optional, intr-o frumoasa croaziera de o jumatate de zi in Golful Prince William. Golful situat in partea estica a Peninsulei Kenai contine numeroase insule si fiorduri spectaculoase. James Cook a intrat pentru prima data in zona in anul 1778, iar mai apoi George Vancouver l-a denumit Printul William in onoarea fiului regelui George al III-lea, William Henry. Veti avea ocazia sa vedeti spectaculosul ghetar Columbia, cel mai mare ghetar din apele “inguste” din Alaska sudica-centrala. De pe puntile exterioare ale vasului confortabil de croaziera, veti putea vedea ghetarii spectaculosi si fauna salbatica, iar in interiorul calduros al vasului veti putea afla cate ceva din istoria zonei, de la ghizii de specialitate. Veti afla despre obiceiurile nativilor indigeni, despre minieritul de aur si cupru, despre sinistrul din anul 1964, despre conducta Trans-Alaska si despre evenimentul anului 1989 cand o mare cantitate de petrol a fost deversata in mare, avand urmari nefaste. Vasul de dimensiuni mai mici fata de cel cu care am facut croaziera in primele zile, va va oferi mai multe sanse de a observa balene, lei de mare, puffins, foci, vidre de mare, vulture, ursi etc. Intoarcere spre seara la Valdez pentru cazare. Pentru cei care nu opteaza pentru aceasta croaziera, Valdez are numeroase alte excursii si atractii, inclusiv drumetii, excursii de-a lungul conductei Trans-Alaska, rafting sau caiac. Cazare.
ZIUA 12 / 15.08.2016: VALDEZ – FAIRBANKS
Mic dejun. Astazi vom calatori intreaga zi prin tinuturile fermecatoare din Alaska spre Fairbansk, cel mai mare oras din centrul statului. Itinerarul zilei ne va purta pe langa Parcul National St. Elias, cel mai mare din SUA si pe langa conducta Trans-Alaska prin care este transportat titeiul spre orasul Valdez. Cunoscut ca “inima de aur a Alaskai”, Fairbanks este centrul administrativ al regiunii Fairbanks North Star Borough, fiind dupa Anchorage al doilea oras ca marime din Alaska. Valea Tanana, unde este situat orasul, este principala zona agricola din Alaska. Orasul amplasat in zona de confluenta a raului Chena cu raul Tanana, joaca un rol important in aprovizionarea Alaskai, datorita apropierii sale de regiunea arctica si de versantul nordic al campurilor petroliere. Cazare in Fairbanks la Hotel The Bridgewater (sau similar).
ZIUA 13 / 16.08.2016: FAIRBANKS – CERCUL POLAR – FAIRBANKS
Mic dejun. Daca ati visat vreodata sa treceti Cercul Polar, optati pentru o excursie de o zi, cu un tur colector, ceea ce inseamna ca veti calatori impreuna cu turisti din diferite tari spre zona in care este marcat Cercul Polar. De-a lungul drumului veti avea prilejul de a vedea remarcabila conducta Trans-Alaska, veti vizita oficiul postal de la Cercul Polar situat in comunitatea rurala Joy, veti traversa accidentata autostrada Dalton si veti fi impresionati de frumusetea maiestoasa a raului Yukon, faimosul rau navigabil din tinuturile de nord. Veti traversa Cercul Polar in mod ceremonios si veti primi “Arctic Circle Adventure Certificate”. Veti avea prilejul de a explora de aproape uimitoarea tundra arctica si sa simtiti venele de gheata de sub sol. Orice experienta in Alaska nu ar fi completa fara aceasta oportunitate de a va “intalni” cu vastele intinderi pustii de la Cercul Polar. Intoarcere la hotel seara tarziu. Pentru cei care opteaza sa ramana in Fairbanks, orasul ofera diverse alte posibilitati de excursii si activitati. Puteti face o croaziera la bordul Riverboat Discovery pe raul Chena, sau sa vizitati muzeul excelent de la Universitate, sa participati la un tur care va va introduce in istoria mineritului de aur din Fairbanks, sa vizitati Pioneer Park sau sa optati pentru o excursie la campurile petroliere Prudhoe Bay. Cazare.
ZIUA 14 / 17.08.2016: FAIRBANKS – PARCUL NATIONAL DENALI
Mic dejun. Plecare spre Parcul National Denali, care in traducere din limba etnicilor Athabaskan inseamna “cel mare”, acesta intinzandu-se pe o suprafata de aprox. 24.585 km², cat suprafata statului Massachusetts. Vom patrunde in peisajul specific de tundra, unde vom vedea vegetatia unica a parcului, tot felul de salbaticiuni si de unde vom putea admira cel mai inalt munte din America de Nord, cu o inaltime impresionanta de 6.194 m, falnicul McKinley numit astfel de geograful William A. Dickey in onoarea lui William McKinley, unul dintre presedintii Statelor Unite. Cazare in Parc la Hotel Denali Bluffs (sau similar).
ZIUA 15 / 18.08.2016: PARCUL NATIONAL DENALI – ANCHORAGE
Mic dejun. Dimineata vom participa la turul intitulat “Viata salbatica in Parcul Denali”. Aproape tot ce este legat de Denali este maret: peisajul, muntii, frumusetea incredibila a florei si a faunei bogate. In timpul acestui tur care va dura aprox. 7 ore, vom avea posibilitatea de a vedea ursi grizzly, ursi negri, oi Dall, elani, caribu, lupi, dar si animale mici precum iepuri, veverite arctice, castori si marmote. Vom afla amanunte despre istoricul locului, despre geografia zonei, dar si detalii despre flora si animalele pe care le vom intalni, de la soferul-ghid cu certificat de naturalist. Dupa turul din Parcul Denali vom pleca spre Anchorage, unde ne vom caza la Hotel Spring Hill Suites University Lake (sau similar).
ZIUA 16 / 19.08.2016: ANCHORAGE – SEATTLE
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Seattle cu compania Alaska Air cu zborul AS 096 (09:30 / 13:55). Sosire la Seattle, oras fondat in anul 1851 de catre Arthur A. Denny si echipajul acestuia, care a devenit ulterior cunoscut sub numele de Denny Party. Primul nume a fost New York, apoi Duwamps, pentru ca in final sa fie redenumit Seattle dupa Chief Noah Sealth, seful celor doua triburi ale nativilor americani, triburile Salish si Duwamish traind odinioara aici in liniste si armonie, la fel cum fac si locuitorii de astazi. “Seattle” este de fapt o transcriere in limba engleza a numelui de familie a sefului celor doua triburi, Sealth. Insotiti de ghidul local, vom porni intr-un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira constructiile moderne, parcurile si zona centrala, impresionantul turn Speace Neeadle, construit cu ocazia targului mondial din anul 1962, devenit emblema orasului, precum si Pike Place Marked, cea mai veche piata din SUA deschisa in anul 1907 ca piata a fermierilor. Pike Place vinde si astazi produse locale si cel mai proaspat peste, dar acum aici se afla si mestesugari, cantareti stradali si cafenele. Cazare la Hotel Best Western Plus Executive Inn (sau similar).
ZIUA 17 / 20.08.2016: SEATTLE
Mic dejun. Zi libera pentru a explorarea orasului de smarald, cum i se mai spune orasului Seattle, cel mai mare oras din regiunea numita Pacific Northwest a Statelor Unite ale Americii, care se gaseste in partea de nord-vest a statului Washington, un oras tanar, aglomerat si prosper, orasul secolului XXI. Populatia diversa, o viata culturala bogata, o industrie infloritoare si este suficient sa amintim de Boeing si Microsoft, un peisaj coplesitor, orasul cu multe parcuri si muzee ne asteapta sa il descoperim. Orasul este inconjurat de ape si varfuri de munte care ne vor coplesi prin frumusetea lor. Pentru amatorii de muzee, Seattle are o mare varietate de muzee: Muzeul de Arta, care detine o colectie variata de tablouri din intreaga lume, o colectie apreciata fiind cea de arta nord-indiana, cu picturi de Mystics; Muzeul de Arta Asiatica, care detine colectii chinezesti si japoneze, dar si lucrari ale unor artisti indieni; Muzeul de Arta Frye, care detine 232 de tablouri din colectii private; Pacific Science Center, unde se afla o serie de exponate interactive; Muzeul Zborului, cu o impresionanta colectie de aparate de zbor din toate timpurile, de la avioane din lemn la Concorde. Pentru cei care iubesc lumea apelor, exista in centrul orasului Aquarium-ul, cu numeroase specii de pesti din toate oceanele lumii, dar si plaja Alki, una dintre alternativele sudului Californiei. Pentru iubitorii de natura, “Muntele”, dupa cum este cunoscut de localnici, se afla in Parcul National Mount Rainier, chiar la iesirea din oras. Puteti face o incursiune in Piata Pionierilor, cea mai veche parte a orasului, unde cladirile din sec. al XIX-lea gazduiesc acum magazine si baruri sau pe “linia de coasta”, unde un tramvai vechi deserveste zona, transportand atat localnicii, cat si turistii. Puteti face ultimele cumparaturi sau sa va urcati in Space Needle pentru o frumoasa panorama a orasului, a muntilor din apropiere si a golfului Elliott, cu insulele din el. Cazare in Seattle.
ZIUA 18 / 21.08.2016: SEATTLE – FRANKFURT
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Frankfurt al companiei Lufthansa LH 491 (13:55 / 08:35).
ZIUA 19 / 22.08.2016: FRANKFURT – BUCURESTI
Sosire in Frankfurt la ora 08:35, de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul LH 1420 (14:10 / 17:25).

TARIF: 2510 EURO + 2740 USD / loc in camera dubla si cabina cu hublou
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

Suplimentul de single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Munchen – Vancouver si Seattle – Frankfurt – Bucuresti
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3* in Canada si SUA
- 7 nopti cazare cu pensiune completa, bauturi nealcoolice (conform program), pe vasul de croaziera Celebrity Millenium
- activitati de recreere pe vas: piscine, teatru, discoteca, biblioteca
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghizi locali in Vancouver, Alaska si Seattle
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intecontinentale: aprox. 490 euro/pers. si pentru zborul intern 40 euro/pers, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxe si servicii portuare: 135 euro/pers.
- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica
- taxa de viza pentru SUA si Canada (151 usd/pers. pentru SUA si 72 euro/pers. pentru Canada – taxe care pot fi modificate de catre Consulate)
- taxa de bagaj pentru bagajul de cala la zborul intre Achorage si Seattle aprox 25 usd, care se plateste individual la ghiseul companiei aeriene din aeroport
- taxe pentru servicii la bord (12 usd/pers/zi), care se platesc individual pe vas
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 50 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
• Croaziera in Golful Prince William cu lunch box: aprox. 150 usd/pers.
• Excursie de 1 zi la Cercul Polar cu autocar colector: aprox. 230 usd/pers. sau cu avionul: aprox. 340 usd/pers.

NOTA:
- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii
- taxele de port se pot modifica de catre autoritatea portuara
- pentru mai multe informatii legate de flota Celebrity Cruise Line, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei:
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI, taxele de viza si programare la viza (achitate direct de turist la banca) nu sunt rambursabile.
CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala

IMPORTANT !!!
Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)
O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aibe si cazier judiciar la iesierea din Romania.
Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort, etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

CONDITII DE PLATA:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- termen final de plata: 28 mai 2016
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

CONDITII DE ANULARE:
Pentru anulare din momentul inscrierii si pana pe 28 Aprilie 2016, se va percepe o penalizare de 50 euro/pers.
Pentru anulare intre 29 Aprilie - 31 Mai 2016, se va percepe o penalizare de 35% din valoarea totala
Pentru anulare intre 01 Iunie - 15 Iunie 2016, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totala
Pentru anulare incepand cu 16 Iunie 2016 sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:
CANADA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / chitanta in original aferenta platii taxei de viza primita de la Banca Transilvania, plata taxei trebuie efectuata cu maxim 5 zile inaintea depunerii dosarului la Ambasada Canadei / formularele de viza (IMM5257, IMM5645 - Family Information si IMM5476 - Use of a Representative – daca doriti ca agentia sa aiba acces la informatii privind statutul vizei) completate electronic de fiecare aplicant la viza / extras de cont personal cu minum 2000 usd / 2 fotografii color 35 mm latime x 45 mm inaltime, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei, salariului si perioada concediului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren, etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / copie carte sau contract de munca / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta dovada acordulului parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar/ ambasada poate solicita in urma examinarii dosarelor prezenta personala in vederea sustinerii unui interviu.
SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)
Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 10 saptamani inaintea plecarii

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro