Circuit 2016 Mongolia & Mongolia Interioara Lacul Baikal - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Circuit 2016 Mongolia & Mongolia Interioara Lacul Baikal

Producător: dal travel | Adăugat: Joi, 25 Februarie 2016
Circuit 2016  Mongolia & Mongolia Interioara Lacul Baikal
1/1
Natura salbatica si Festivalul Naadam

MONGOLIA & MONGOLIA INTERIOARA si LACUL BAIKAL

IRKUTSK – LACUL BAIKAL – ULAN-UDE – ULAN BATOR – ELSEN TASARKHAI – KHARKARIN – PARCUL HUSTAI – PARCUL TERELJ HOHHOT BAOTOU – BEIJING

Circuitul pe care vi-l propunem va indeamna sa calatoriti prin trei tari deosebite, in care natura salbatica se imbina cu traditii de mii de ani, unde ortodoxia a construit biserici superbe iar bhudismul temple si manstiri impresionante. De la Lacul Baikal, cu apele limpezi precum cristalul, pana in stepa mongola, tinutul salbatic cu cea mai spectaluloasa bolta stelara, de la enormul desert fierbinte Gobi si dunele de nisip cantatoare pana la Marele Zid Chinezesc, veti calatori printre repere istorice pe care le veti “aseza” pe harta marilor civilizatii, toate marcand destinul Europei si al intregii lumi. Veti calatori prin stravechiul Imperiu Mongol, pe urmele temutului Ginghis Han, veti experimenta innoptarea in iurte si nu in ultimul rand veti avea sansa de a participa la celebrul Festivalul Naadam, care se desfasoara inca din timpurile primului stat nomad, Hurnu, al starmosilor mongoli. O experienta extraordinara care va va trezi interesul pe tot parcursul circuitului si va va face sa vedeti lumea cu alti ochi!

Perioada: 01.07 – 17.07.2016

ZIUA 01 / 01.07.2016: BUCURESTI – MOSCOVA – IRKUTSK
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 12:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot SU 2035 (14:45 / 17:10) si mai departe spre Irkutsk cu zborul SU 1442 (21:15 / 07:45).
ZIUA 02 / 02.07.2016: IRKUTSK
Sosire la ora 07:45 in inima Siberiei, la Irkutsk. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti la hotel pentru cazare si mic dejun. Dupa preluarea camerelor si o scurta perioada de odihna vom porni in turul de oras. Localitatea a luat nastere din fortul cazac „Ostrog”, care a fost intemeiat pe malul raului Angara in anul 1661 de conducatorul cazac Iakov Pohabov iar in anul 1684 a primit numele de Irkutsk. Dezvoltarea culturala a regiunii se datoreaza in mare parte deportatilor politici rusi, a artistilor si a unei bune parti a aristocratiei ruse. In timpul tarului Nikolai I, nobilii rusi (dekabristi) care s-au revoltat in decembrie 1825, au fost deportati in Siberia, o mare parte din ei ajungand in Irkutsk. Construirea Soselei Siberiene si a liniei ferate a facut ca Irkutsk sa devina unul dintre cele mai importante orase din Siberia de Sud, astazi fiind principalul oras al jonctiunii Trans-Siberianului. Turul panoramic de oras va include cele mai importante monumente si cladiri din centru istoric. Vom vedea Complexul memorial al Decembristilor care cuprinde casele familiilor deportate aici, Catedrala Bogoyavlensky, construita in anul 1723, considerata un monument de arta arhitecturala rusa, Galeria Regionala de Arta, Teatrul Municipal, construit intre anii 1894 - 1897 si renovat complet in anul 1999, Muzeul Regional, Piata Kirov, Casa Alba, un superb monument care dateaza din prima jumatate a sec. al XIX-lea, „Monumentul Turistului”, un monument aparte, dedicat impatimitilor de calatorii, noua statuie a Tarului Alexandru al III-lea, precum si numeroase biserici care intregesc peisajul citadin. Dejun in cursul vizitelor. Dupa pranz vom continua explorarea orasului care s-a dezvoltat prin comertul cu blanuri, metale pretioase, diamante si peste, fiind numit la sfarsitul sec. al XIX-lea, “Parisul Siberian”, scriitorul rus V. Rasputin asemuind orasul cu Londra sau Parisul, afirmand ca “a nu vedea Irkutsk, echivaleaza cu a nu vedea Siberia”. Vom pleca apoi spre una dintre cele mai frumoase manastiri din Siberia, Manastirea Ortodoxa Rusa Znamenskiy, renumita mai ales datorita icoanelor pictate de artisti rusi cunoscuti pe plan mondial, dupa care vom vizita Muzeul Taltsy, un impresionant muzeu etnografic in aer liber. Intoarcere la hotel. Cina. Cazare la Hotel Sun 4* (sau similar).
ZIUA 03 / 03.07.2016: IRKUTSK – LACUL BAIKAL – IRKUTSK – ULAN - UDE (noapte in tren)
Mic dejun. Dimineata vom fi transferati in portul Raketa pentru imbarcarea pe vasul cu care vom face o croaziera pe Lacul Baikal, care inseamna “apa multa”. Lacul reprezinta cea mai mare rezerva de apa dulce din lume, fiind in acelasi timp cel mai adanc lac de pe glob, cu o adancime de 1637 m. Depresiunea lacustra din Siberia de Sud, contine 10% din rezervele de apa potabila ale lumii (exceptand ghetarii). Baikalul poate fi considerat un "muzeu viu", in care traiesc aproximativ 800 de specii de animale si 245 specii de plante endemice. Lacul a fost descoperit in anul 1643 de catre K. Ivanov si V. Kolesnikov, iar cunoscutul calator si diplomat roman Nicolae Milescu Spatarul, cunoscut in descrierile in limba rusa sub numele de Nicolae Spafarovici, in drum spre China, in anul 1675, l-a ocolit prin partea sud-vestica, facandu-i si o descriere amanuntita. De atunci zona a constituit obiectul multor expeditii, fapt care a permis elucidarea problemelor deosebite privind geneza depresiunii, adancimea, regimul hidric, plantele si animalele rare care traiesc in el. Dar Baikalul nu este renumit numai pentru apele sale limpezi precum cristalul ci si pentru peisajele variate care-l inconjoara, de la muntii falnici acoperiti de paduri de conifere, care parca strajuiesc lacul, pana la dunele de nisip si golfurile pitoresti care incanta orice iubitor de natura. Datorita paradisului natural subacvatic care adaposteste o flora si o fauna diversa, dar si datorita frumusetilor peisajelor care-l inconjoara, Lacul Baikal este inclus pe lista Patrimoniului Universal Natural UNESCO. Croaziera ne va purta spre capul Tolsty, renumit pentru plajele sale de nisip dar si spre capul Shumoha si Polovinniy. Dejun la pachet. Principala atractie turistica este stanca cu doua culmi din marmura alba, numita Stanca Samanului, considerata unul dintre cele 9 locuri sfinte ale Asiei, stanca situata in apropiere de locul unde raul Angara iese din lac, acesta fiind singurul rau care curge mai departe din Baikal. Intreaga zi vom putea admira tarmurile spectaculoase ale lacului cu constructii de arta inginereasca, viaducte si poduri peste care trece calea ferata Trans-Siberiana, prilej de a face fotografii inedite cu peisajul lacului Baikal. In jurul orei 19:30, vasul se va intoarce in port, de unde vom fi transferati la gara din Irkutsk pentru calatoria cu trenul spre Ulan-Ude, capitala Republicii Buryatia, o republica autonoma din componenta Federatiei Ruse, unde predomina cultura si limba buryata. Diversitatea peisajelor din Buryatia, poate concura cu succes cu peisajele oferite de Alpii Elvetieni, cu salbaticele stepe din Mongolia si cu campiile sau padurile dese din Rusia. Noapte de cazare in tren in cusete cu 4 paturi.
ZIUA 04 / 04.07.2016: ULAN - UDE
Sosire la ora 05:40 in Ulan-Ude sau “poarta rosie” cum a mai fost denumit orasul inaccesibil turistilor pana in anul 1988. Transfer la Hotel Gesser 3* (sau similar) pentru cazare. Dupa o scurta perioada de odihna si dupa micul dejun, vom porni in turul orasului Ulan-Ude, situat la sud-est de Lacul Baikal pe raul Uda, la confluenta acestuia cu Selenga. Ne vom deplasa spre satul Batranii Credinciosi, care pastreaza ceremonii religioase si cantece de acum 200 de ani. Dejun pregatit de localnici si minispectacol folcloric. In continuarea zilei, vom vizita manastirea bhudista Ivolginsky Datsan, situata in afara orasului, care a fost deschisa in anul 1945 ca singurul centru spiritual din URSS, dupa care s-a transformat in centru monastic, devenind resedinta pentru Khambo Lama, liderul calugarilor bhudisti din Rusia. Viata spirituala este marcata de ritualurile din temple, practicile medicale si un sistem traditional de educatie care se desfasoara in manastire, universitatea buddhista “Dashi Choinkhorling” luand fiinta in anul 1991, langa manastire. Intoarcere in Ulan-Ude pentru cina si cazare.
ZIUA 05 / 05.07.2016: ULAN - UDE – ULAN BATOR (tren)
Mic dejun la pachet si transfer la gara de unde vom porni la ora 6:11, cu trenul, spre granita cu Mongolia si mai departe spre Ulan Bator. Calatoria dureaza 24 de ore si strabate fosta ruta a caravanelor care transportau ceai din China spre Rusia, prin Ulan Bator. Calea ferata a fost constuita in anul 1940 si face legatura cu ruta trans-siberiana. De la Ulan-Ude pana la granita vom parcurge 280 km printr-o regine deosebit de pitoreasca, cu vai inconjurate de munti impaduriti si rauri, cu manastiri bhudiste si sate traditionale. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ruse vom continua drumul prin Mongolia, urmand cursul raului Selenga si apoi a raului Orkhnon. Orasul Sukhbaatar, numit dupa un mare lider militar mongol, reprezinta punctul de frontiera din partea mongoleza. Vom strabate stepele ierboase ale Mongoliei calatorind spre Darkhan, al doilea oras ca marime din tara, capitala provinciei Darkhan-Uul, construit in anul 1961 cu sprijinul financiar al fostei URSS. Vom admira privelistile captivante, vom zari iurtele traditionale, camile, cai, ponei si vulturi. Noapte in tren in cusete cu 4 paturi.
ZIUA 06 / 06.07.2016: ULAN BATOR
Sosire la ora 5:00 in capitala Mongoliei, Ulan Bator si transfer la Hotel Bayangol 4* (sau similar) pentru mic dejun si pentru lasarea bagajelor. Dupa o scurta pauza de odihna vom porni sa exploram orasul Ulan Bator, situat pe malurile raului Tuul, in care vom sesiza ca agitatia marilor orase cosmopolite lipseste cu desavarsire. Vom incepe cu Mausoleul Zaisan, ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-al II lea Razboi Mondial, situat in partea sudica a orasului, pe o colina de unde vom putea surprinde o minunata panorama asupra capitalei. Vom vizita apoi Marele templu buddhist Gandan, cea mai mare manastire activa din tara, al carui nume inseamna “marele loc al bucuriei complete”, unde vom vedea o impresionanta statuie a lui Buddha, Megjid Janraiseg, care reprezinta compasiunea, cu o inaltime de 26,5 m si o greutate de “numai” 20 de tone, Palatul de Iarna al ultimului han al Mongoliei, Hanul Bogd, care adaposteste astazi o vasta colectie de obiecte personale, precum si capodopere ale artei buddhiste. Dejun in cursul vizitelor. Vom vizita in continuarea zilei, Piata Centrala Sukhbataar, obiectiv legat de independenta dobandita in anul 1921 si de numele celebrului revolutionar Damdin Sukhbaatar, unde veti putea admira si frumoasa statuie in bronz a lui Ginghis Han, parintele natiunii, Muzeul National de Istorie care adaposteste vaste colectii de exponate reprezentative pentru istoria Mongoliei. Cina si cazare.
ZIUA 07 / 07.07.2016: ULAN BATOR – ELSEN TASARKHAI
Mic dejun. Dimineata vom parasi capitala Mongoliei indreptandu-ne spre Parcul National Khogno Khaan, care acopera o suprafata de aprox. 46.990 ha, rezervatie care ne va dezvalui peisaje superbe, o combinatie perfecta intre munti impozanti din granit, paduri de mesteacan, zone desertice, rauri cristaline si zone de pasuni inverzite. Natura de aici este cu adevarat spectaculoasa, zonele de taiga alternand cu zonele de stepa, fapt pentru care in aceasta zona a desertului Gobi, tinutul dinozaurilor, traiesc astazi o multime de animale, precum lupi, elani, vulpi, caprioare si leoparzi. In acest parc vom vedea Elsen Tasarkhai, care poate fi tradus ca “dune izolate de nisip”, o succesiune de dune care se intind pe o lungime de aprox. 80 km, facand parte din Marile Dune Mongole. Dejun in cursul vizitelor. Dupa-amiaza vom vizita ruinele Manastirii Erdene Khamba, situata la poalele muntelui Khogno Khaan, manastire ridicata in sec. al XVII-lea de catre Zanabazar, un lider spiritual si politic care a fost educat in Tibet si care ulterior a fost sanctificat, devenind astfel primul sfant buddhist din Mongolia. Zanabazar a ridicat mai multe astfel de manastiri, insa Manastirea Erdene Khamba ridicata in onoarea mentorului sau Lama Erdene a fost sanctuarul care i-a placut cel mai mult, putand adaposti in vremurile ei de glorie, peste 1.000 de calugari in acelasi timp. Din pacate, astazi, manastirea nu mai este functionala, insa ocazional mai au loc ceremonii religioase. Cina si cazare in iurte turistice.

ZIUA 08 / 08.07.2016: ELSEN TSARKHAI – KARAKORUM
Mic dejun. Plecare spre Karakorum, oras fondat in anul 1220 de catre marele Ginghis Han, fosta capitala a Mongoliei timp de 140 de ani, loc important de oprire pe drumul matasii care uimea in trecut calatorii ce veneau din occident, cu bogatiile sale, dar si cu toleranta religioasa, aici existand atat temple budhiste, moschei, dar si biserici crestine. In anul 1388 a fost in mare parte distrus, iar din ruinele sale a fost ridicata Manastirea Erdene Zuu, in traducere “sute de comori”, celebra pentru cele 108 stupe, care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune buddhist. Manastirea ridicata in perioada 1585 - 1586, la ordinul bunicului lui Zanabazar, Abtai Han, dupa intalnirea sa cu cel de-al 3-lea Dalai Lama, cand religia buddhista tibetana a fost declarata religie de stat in Mongolia, este una dintre putinele manastiri care au scapat de distrugerile comuniste din anii 1930 si se regaseste pe lista Patrimoniului Universal UNESCO. Aici vom vedea lucrarile unice ale lui Zanabazar, primul lider al buddhistilor mongoli, opere de o valoare inestimabila ale artizanilor mongoli precum sculpturi, masti de tam, aplice, broderii, statui din lemn si bronz inchinate zeilor, dar si o colectie de torgon burhan, picturi pe materiale care se pot rula, realizate in sec. XVI – XIX. Mai multe relicve din piatra le vom vedea in muzeul din Karakorum unde sunt pastrate piese apartinand cladirilor din vechiul oras. Dupa dejun, prilej de a descoperi savoarea bucatariei locale vom vizita o familie nomada unde vom afla amanunte despre traditiile si modul lor actual de viata complet diferit fata de traiul de la oras, locuintele lor mobile de forma conica, seamanand cu niste corturi, fiind acoperite in exterior cu pasla si piei de animale iar in interior cu covoare decorative. Vom vizita in continuarea zilei Muzeul Karakorum si unul dintre cele 4 puncte de hotar ale fostei capitale din timpul temutului Ginghis Han, 4 “turtle stones”, sculpturi care reprezentau broasca testoasa, in calitatea sa protectoare, simbolizand eternitatea. Cina si cazare in iurte turistice.
ZIUA 09 / 09.07.2016: KARAKORUM – PARCUL NATIONAL HUSTAI
Mic dejun. Astazi vom porni spre Parcul National Hustai renumit datorita cailor salbatici asiatici “takhi”. In anul 1992 s-a infiintat o rezervatie naturala cu o suprafata de 506 kmp, care s-a transformat in anul 1998 in parc national cu scopul de a proteja ecosistemul padurilor de stepa extrem de fragil datorita exploatarii agresive a acestui teritoriu, dar si cu scopul de a reintroduce in acest areal protejat caii Przewalski, “takhi”. Deoarece din anul 1960 niciun exemplar din aceasta rasa nativa mongoleza nu se mai gasea in salbaticie in intraga tara, au fost aduse cateva exemplare de la o gradina zoologica din Olanda. Din fericire, astazi parcul adaposteste peste 300 de cai salbatici din aceasta specie salvata de la disparitie. Datorita faptului ca parcul ocupa un teritoriu vast, cu zone desertice dar si cu zone muntoase, vom avea oportunitatea de a vedea si alte salbaticiuni precum caprioare, cerbi, mistreti, lupi, vulpi etc. si variate specii de pasari precum vulturi, soimi, berze, lebede etc. Dejun picnic. Vom avea prilejul de a vizita muzeul centrului turistic din parc, in care sunt prezentate date despre viata cailor salbatici din regiune, iar doritorii pot calari caii pusi la dispozitia turistilor in acest scop. Cazare in iurte turistice.
ZIUA 10 / 10.07.2016: PARCUL NATIONAL HUSTAI – PARCUL NATIONAL TERELJ
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Tsojin Boldog pentru a vizita monumentul devenit emblematic pentru Mongolia, situat in valea raului Tuul, dedicat marelui cuceritor Ginghis Han, considerat intemeietorul natiei, creatorul celui mai mare imperiu din istoria omenirii. Cea mai mare statuie a legendarului Ginghis Han, inalta de 40 de metri, ridicata in anul 2008, este in acelasi timp si cea mai mare statuie ecvestra din lume. Se spune ca statuia este orientata spre est, indicand locul nasterii acestuia si a fost amplasata in locul in care, conform legendei, Ginghis Han a gasit un bici de aur pe care l-a considerat a fi un mesaj de la Tenger, zeul eternului cer albastru, bici care l-a inspirat in cuceririle sale, motivandu-l sa devina conducatorul clanurilor mongole. De altfel, o sa observam cand vom fi in apropierea statuii ca acesta tine in mana dreapta un bici aurit. Baza statuii o reprezinta o cladire circulara cu 36 de coloane care se presupune ca i-ar reprezenta pe cei 36 de mari Hani ai Mongoliei, de la Ginghis Han pana la Ligdan Han, in timp ce poarta de intrare a complexului a fost decorata cu statuile celor 9 generali „noyons” ai lui Ginghis Han. In continuarea zilei vom pleca spre Parcul National Terelj, cel mai vizitat parc national din Mongolia, situat la o altitudine de 1600 m, un alt loc spectaculos unde natura imbina lanturi muntoase din granit cu pitorestile vai ale raurilor care strabat parcul, dintre care cele mai importante sunt Tuul, Terelj si Baruunbayan. Diversitatea reliefului face ca parcul sa adaposteasca 250 de specii de pasari, ursi si elani, pe stanci intalnindu-se frecvent floarea de colt, iar in vai, tot felul de flori salbatice. Fenomenul de eroziune a facut in timp ca multe formatiuni stancoase sa aiba forme ce par sculptate, un exemplu de acest fel gasinindu-se in apropierea intrarii in parc, o stanca de 24 m inaltime care reprezinta o broasca testoasa, “melkhi khad” sau o alta stanca, cea a batranului care citeste. Cina si cazare in iurte turistice (cu baie proprie)!
ZIUA 11 / 11.07.2016: PARCUL NATIONAL TERELJ – ULAN BATOR
Mic dejun. Dimineata ne vom intoarce la Ulan Bator pentru a asista la spectaculoasa ceremonie de deschidere a festivalului Naadam, un spectacol de sunet si culoare, care va avea loc pe stadionul central, reprezentand pentru mongolezi cel mai important eveniment al anului, care coincide cu ziua nationala a Mongoliei, respectiv 11 iulie. Cel mai mare festival national, Naadam se celebreaza in fiecare an intre 11 si 13 iulie pe tot teritoriul Mongoliei, cel din capitala fiind insa cel mai spectaculos. Festivalul este indispensabil legat de viata nomazilor mongoli care au trait in stepele Asiei centrale, fiind axat pe trei dintre sporturile traditionale nationale: calarie, lupte si trasul cu arcul. In zilele noastre, femeilor le este permisa participarea la trasul cu arcul si tinerelor fete la intrecerile cu cai, barbatilor revenindu-le in exclusivitate, luptele. Vom putea admira ritualuri si costume stravechi, soldati imbracati in uniforme ca cele de pe vremea lui Ginghis Han, sute de artisti care vor defila imbracati in costume traditionale aferente peioadelor istorice pe care le vor evoca si vor dansa acompaniati de muzicienii prezenti pe stadion. In prima zi a festivalului vom vedea sportivi care isi arata maestria in manuirea arcului sau abilitatile de luptatori, castigatorii bucurandu-se de un respect deosebit. Toti locuitorii tarii sunt incurajati sa participe la acest festival pentru a dovedi unitatea culturala a natiunii. Datorita frumusetii si originalitatii sale, Festivalul Naadam a fost inscris in anul 2010 pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Ceea ce este interesant pentru noi, turistii, este insa si atmosfera din jurul stadionului, pentru ca vom putea vedea mongolii imbracati in straie de sarbatoare, veniti aici nu numai pentru festivalul in sine ci si pentru a manca specialitatea Naadam-ului, “khuushuur” - o gogoasa cu carne si sa bea “aireg” - lapte fermentat, fara de care Naadamul nu ar putea fi conceput. Dejun. Dupa-amiaza vom participa la cel mai mare spectacol cu muzica folclorica, moderna si dansuri. Cina. Cazare in Ulan Bator la Hotel Bayangol 4* (sau similar).
ZIUA 12 / 12.07.2016: ULAN BATOR
Mic dejun. Festivalul continua si astazi, prilej de a participa la cursele de cai care se desfasoara la Khui Doloon Khudag, situat la aprox. 50 km de Ulan Bator, precum si la spectacolele oferite de crescatorii de cai mongolezi. Dejun. In continuarea zilei vom vizita Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al Hanului Bogd, respectiv Choijin Lama Luvsankhaidav, complex care adaposteste exponate valorase, precum picturi, broderii, sculpturi si obiecte sacre din perioada sec. XVII – XX. Timp liber pentru cumparaturi sau vizite libere in oras. Cazare in Ulan Bator la Hotel Bayangol 4* (sau similar). Seara, cina de ramas bun la un restaurant cu barbeque mongolez.
ZIUA 13 / 13.07.2016: ULAN BATOR – HOHHOT
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Hohhot, “orasul verde” sau “orasul templelor”, capitala Regiunii Mongoliei Interioare Autonome, regiune situata in nordul Chinei. Cu o populatie de aprox. 3 milioane de locuitori, Hohhot este cel mai important centru administrativ din regiune, numele sau inseamnand “orasul albastru”, albastru fiind simbolul cerului, al eternitatii si puritatii in cultura mongoleza. In anul 1557, conducatorul mongol Altan Khan a inceput constructia templului Dazhao in campia Tumed pentru a determina dinastia conducatoare chineza din acea perioada, dinastia Ming (1368-1644), sa il recunoasca drept sef al tuturor triburilor mongole din sud. Orasul actual s-a dezvoltat in jurul acestui templu. Sosire si transfer de la aeroport la cina. Cazare in Hohhot la Hotel Holiday Inn 4* (sau similar).
ZIUA 14 / 14.07.2016: HOHHOT – BAOTOU
Mic dejun. Dimineata vom vizita cel mai vechi si cel mai mare templu buddhist din Hohhot, Templul Dazhao, cunoscut si sub numele de Templul lui Buddha de argint datorita unei statui care il infatiseaza pe Sakyamuni. Alte doua obiecte valoroase, o pereche de dragoni sculptati pe pilonii auriti ce strajuiesc statuia lui Buddha si o fresca deosebita de pe holul tempului, atrag turistii din intreaga lume. Vom face apoi o plimbare pe strada Saishang, care pastreaza stilul constructiilor din perioada dinastiilor Ming si Qing, dupa care vom vizita Templul Celor Cinci Pagode, care comparativ cu alte pagode este unic prin structura sa speciala, pagoda peste pagoda, prin glazurile colorate in verde si galben, prin cele 1563 imagini ale lui Buddha si pentru harta astrologica mongola cioplita in piatra. Vom vedea apoi mormantul lui Zhaojun, o frumoasa printesa care s-a casatorit cu hanul mongol Xiongnu Chanyu, in timpul dinastiei Han (202 i.Hr – 220), pentru unitatea Chinei si frumosul monument ecvestru al celor doi. Mormantului i se mai spune “mormantul verde” deoarece toamna, atunci cand frunzele si iarba ingalbenesc, iarba de pe mormant ramane verde si viguroasa. Ne vom deplasa in continuare spre Baotou. Dupa dejun ne vom indrepta spre Desertul Kubuqi pentru a ajunge la Xiangshawan sau Resonant Sand Gorge, dunele cantatore, despre care Marco Polo a spus prima data cand a calcat pe ele ca scot un “sunet duios”. In zilele in care soarele incalzeste dunele de nisip, uneori se pot auzi anumite sunete comparabile cu muzicalitatea pe care o transmite un violoncel. De fapt sunt vibratii care se produc atunci cand particulele de nisip din adancuri se amesteca. Aceste vibratii sunt de diferite intensitati, precum notele muzicale, cauza pentru care cei care pasesc pe nisipul fierbinte au senzatia ca muzica provine din subteran. Cei care doresc, pot face o plimbare pe camile pe nisipul fin al dunelor. Intoarcere pentru cina si cazare la Hotel Baotou Tianlong 4* (sau similar).
ZIUA 15 / 15.07.2016: BAOTOU – BEIJING
Mic dejun. Dimineata vom porni sa vizitam “orasul caprioarei”, orasul in interiorul caruia se intinde cea mai mare suprafata verde din Mongolia Interioara. Orasul detine o multime de dovezi despre faptul ca a fost “locuit” inca de acum 6 mii de ani, din epoca neolitica. In perioada 476 i.Hr – 221 i.Hr, Statul Zhao a construit zidul care astazi se afla in suburbiile orasului, despre care istoricii spun ca ar fi cea mai veche parte a Marelui Zid. In epoca contemporana, zona a devenit un port si un oras in care s-a dezvoltat comertul cu blanuri, bazat pe caile navigabile ale Fluviului Galben. Vom vizita in continuare Muzeul din Baotou si Manastirea Wudangzhao, cea mai mare si cea mai bine conservata manastire budhista din Mongolia Interioara care a fost construita in timpul domniei Imparatului Kang Xi din dinastia Ong, dupa modelul manastirii Tashihunbu din Tibet. In interiorul manastirii sunt adapostite aprox. 1.500 de statui bhudiste, din care cea mai notabila este Daweide, statuia cu 9 capete, 34 de brate si 16 picioare. Toate colectiile de arta si picturile murale care reflecta caractere istorice, obiceiuri, mituri si minunate peisaje sunt materiale pretioase pentru studierea istoriei si culturii minoritatilor. Dupa dejun transfer la gara pentru a lua trenul spre Beijing. Traseul pana la Beijing ne va incanta prin diversitatea si pitorescul sau. Sosire in Beijing si transfer la Hotel Park Plaza West 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 16 / 16.07.2016: BEIJING
Mic dejun. Zi libera pentru plimbari, vizite individuale si ultimele cumparaturi. Agentia asigura cazarea in hotel, pana la ora transferului, respectiv ora 23:00, cand se va face transferul la aeroport pentru zborul spre Moscova al companiei Aeroflot, SU 201 (02:30 / 05:30).
ZIUA 17 / 17.07.2016: MOSCOVA – BUCURESTI
Sosire la Moscova la ora 05:30, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul SU 2034 (11:05 / 13:45).

TARIF: 1480 EURO + 1795 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 450 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10 – 14 turisti, tariful se majoreaza cu 260 usd / pers)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Moscova – Irkutsk si Beijing – Moscova – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe ruta: Ulan Bator – Hohhot
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turisti
- transport cu tren de noapte (cusete de 4 locuri) pe rutele: Irkutsk – Ulan Ude si Ulan Ude – Ulan Bator
- transport cu tren pe ruta Batou – Beijing
- 8 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*
- 4 nopti cazare cu mic dejun in iurte turistice
- dejun si cina (conform program), cu mancare traditionala mongoleza/chinezeasca
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- intrarea la Festivalul Naadam din Ulan Bator
- 1 sticla de 1,5 l de apa plata / zi in Mongolia
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 350 euro/pers. si continentale: 80 usd/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza Rusia: 75 euro/pers.
- taxa viza Mongolia: 100 usd/pers.
- taxa viza China: 70 euro/pers.
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi – nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere
- 3 fotografii color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti, dotat cu aer conditionat
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie; acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro