Croaziera Fluviala De La Sankt Petersburg La Mosocova - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Croaziera Fluviala De La Sankt Petersburg La Mosocova

Producător: dal travel | Adăugat: Joi, 25 Februarie 2016
Croaziera  Fluviala  De  La Sankt  Petersburg La Mosocova
1/1
O INCREDIBILA INTOARCERE IN TIMP

CROAZIERA FLUVIALA DE LA SANKT PETERSBURG LA MOSOCOVA


SANKT PETERSBURG – MANDROGI – KIZHI – GORITSY – YAROSLAVL
UGLICH – MOSCOVA

Croaziera intre St. Petersburg, important centru cultural european, oras plin de contraste, fondat de tarul Petru cel Mare si Moscova, capitala Rusiei, este cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa dintre toate rutele fluviale, cu o lungime de 1.965 de kilometri si 18 ecluze. Veti trai senzatia “intoarcerii in timp”, vizitand un sat traditional rusesc “viu” numit Mandrogi, veti explora misterioasa si de neuitat Insula Kizhi de pe Lacul Onega, cu pretioasa sa arhitectura traditionala rusa in lemn, veti pasi intr-o atmosfera medievala in Goritsy, o mica localitate de o frumusete aproape ireala, castigatoare in competitia “noile 7 minuni ale Rusiei” si veti avea prilejul sa va plimbati si sa va lasati incantati de frumusetea unora dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, respectiv orasele Yaroslavl si Uglich. Veti descoperi o Rusie asa cum este ea, purtand cu mandrie cei peste o mie de ani de istorie.

Perioada: 27.08 – 06.09.2016

ZIUA 1 / 27.08.2016: BUCURESTI – SANKT PETERSBURG
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 13:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:45 / 17:10) si mai departe spre Sankt Petersburg cu zborul SU 28 (19:45 / 21:10). Dupa sosirea in Sankt Petersburg, "Capitala Nordului" cum i se mai spune, oras care a fost pentru mai bine de trei secole, centrul politic si cultural al Rusiei, transfer in port pentru imbarcarea pe vas. Cina si cazare pe vas.
ZIUA 2 / 28.08.2016: SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Centrul orasului Sankt Petersburg este unul dintre siturile protejate de UNESCO, ca parte a Patrimoniului Universal. Fluviul Neva cu numeroasele sale canale si cele 300 de poduri dintre care multe se ridica, au facut ca orasului sa i se dea si numele de "Venetia Nordului". Partea veche a metropolei este spectaculoasa, cu cladiri frumoase, palate somptuoase, cu fluviul Neva intins pe 50 de km in interiorul orasului, cu trei insule, un canal pentru turisti, vaporase, poduri care lasa cerul sa patrunda printre cladirile uriase. Astazi vom participa la turul orasului Sankt Petersburg, care cuprinde Catedrala din Fortareata Sf. Petru si Pavel (intrare inclusa), cu mormintele membrilor familiei imperiale Romanov, fondata de Petru cel Mare in anul 1703 cu scopul de a proteja orasul in timpul “Razboiului Nordic” si celebrul Bulevard Nevsky Prospect. Dejun la pachet. Dupa-amiaza vom vizita celebrul Muzeu Ermitaj, unul dintre cele mai mari si mai bogate muzee din lume (depasind 2.800.000 de exponate). Muzeul, adapostit in peste o mie de camere ale Palatului de Iarna, expune peste 3 milioane de obiecte de arta, incepand din Grecia antica pana in zilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Gauguin etc. Vom avea sansa rara de a vedea camerele private ale familiei regale si conditiile de viata ale Romanovilor. Cina si cazare pe vas.
ZIUA 3 / 29.08.2016: SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Astazi vom pleca spre Petrodvoret (Peterhof) pentru a ne plimba prin gradinile Palatului Peterhof construit de Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, resedinta oficiala imperiala de vara pana in anul 1917, cunoscut si sub numele de “Capitala Fantanilor”, dupa modelul de la Versailles. Marele Palat, impreuna cu Parcul Iubirii, cu fantani si cascade spectaculoase, constituie un magnific ansamblu inchinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare si glorioasei armate navale rusesti. Dejun la pachet. Cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Mandrogui.
ZIUA 4 / 30.08.2016: SANKT PETERSBURG – MANDROGI
Mic dejun. Sosire in Mandrogi unde vom face o vizita romantica, o intoarcere in timp oferita de aceasta mica asezare situata pe malul raului Svir. Mandrogi este una dintre cele mai mari localitati din arhipelagul Valaam, situat in partea de nord a celui mai mare lac din Europa, lacul Ladoga. Mandrogi este o atractie turistica in sine, fiind considerat un sat traditional rusesc “viu”, cu vechi case taranesti de lemn, unde vom putea observa mestesugarii pictand pe lemn diverse obiecte, in special celebrelele papusi “matrushka”, lucrand frumoasele masti tip “arlechin” din ceramica si nu in ultimul rand vom putea admira si cumpara dantela iesita din mana artizanelor locale. La fel de interesanta este si unica ferma de elani din nord-vestul Rusiei si Muzeul de Vodka, unde sunt adunate sute de marci de vodka, bautura favorita a rusilor (vizite in functie de timpul disponibil; intrarile nu sunt incluse). Intre timp puteti cumpara si savura o vodka alaturi de o placinta locala sau de o portie de caviar. Pentru gurmanzi este recomandata o oprire la gratarul imens din localitate, pentru a se infrupta cu shiskabob rusesc, intr-o atmosfera de veselie data de fundalul muzicii rusesti. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Kizhi.
ZIUA 5 / 31.08.2016: MANDROGI – KIZHI
Mic dejun. Sosire in regiunea Karelia pe Insula Kizhi, situata in partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca marime din Europa. Insula este unica, fiind considerata a fi un muzeu in aer liber, cu structuri din lemn din sec. al XIV-lea, cu case vechi de lemn bine conservate, unele fiind chiar locuite. Aici vom putea admira 82 de sculpturi din lemn unicate, care apartin Patrimoniului Mondial UNESCO. Cea mai impresionanta este insa Biserica Schimbarii la Fata (intrarea nu este inclusa), remarcabila datorita celor 22 de cupole si ridicata in intregime din lemn fara sa fi fost folosit niciun cui. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Goritsy.
ZIUA 6 / 01.09.2016: KIZHI – GORITSY
Mic dejun. Sosire in Goritsy (in limba rusa aceasta denumire inseamna deal, localitatea fiind asezata pe un deal cu fata catre Lacul White), o mica localitate de o frumusete aproape ireala, castigatoare in competitia “noile 7 minuni ale Rusiei”. Vom pasi intr-o atmosfera medievala, intr-un loc pitoresc unde se afla doua manastiri faimoase: Manastirea de calugarite Goritsy si Manastirea Kirillo-Belozerskiy, ambele avand legaturi istorice cu Ivan cel Groaznic. Vom vizita Manastirea St. Cyril (intrare inclusa), una dintre cele mai vechi si mai mari manastiri din Rusia si Muzeul Icoanelor. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Yaroslavl.
ZIUA 7 / 02.09.2016: GORITSY – YAROSLAVL
Mic dejun. Sosire in Yaroslavl, situat la 260 km de Moscova, oras port care se intinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgai, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si care face parte din Inelul de Aur. Orasul Yaroslavl a fost fondat in sec. al XI-lea de catre Printul Yaroslav cel Intelept si este renumit pentru numeroasele biserici care dateaza din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu graitor al reformei de planificare urbana ordonata de Imparateasa Ecaterina cea Mare pentru intreaga Rusie in anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale orasului s-au pastrat, insa orasul a fost remodelat intr-un stil neoclasic pe un plan radial urban, in care se simt influentele Europei de Vest in Imperiul Rusesc. Cea mai frumoasa dintre biserici este insa Biserica Sf. Ilie Proorocul (intrarea este optionala), aflata in Piata Centrala a orasului. Frescele de pe peretii si boltile din interiorul bisericii constituie un adevarat muzeu de pictura veche ruseasca. Vom putea vizita in continuare si Catedrala St Nicholas. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Uglich.
ZIUA 8 / 03.09.2016: YAROSLAVL – UGLICH
Mic dejun. Sosire in Uglich, unul dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, care face parte deasemenea din Inelul de Aur, simbol al vechilor orase rusesti. “Inelul” se refera la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneste din nord-estul Moscovei formand un cerc. In prezent, acest Inel de Aur ofera o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole in urma. Orasul situat la nord de Moscova, vazut dinspre Volga, se dezvaluie in toata frumusetea sa cu Catedrala Invierii si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. De pe vas vom zari in timp ce ne vom apropia de mal Biserica Tarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotnitei, Turnul Manastirii Voskresenski si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. La sfarsitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a saptea nevasta a lui Ivan cel Groaznic, a trait in exil in Kremlinul (cetate fortificata atacata de-a lungul timpului de mongoli, tatari si lituanieni) din Uglich. Tot aici si-a gasit sfarsitul Tarieviciul Dimitri si mai tarziu, pe locul in care a fost ucis s-a ridicat o mica, dar incantatoare biserica, numita Biserica Sf. Dimitrie (intrare inclusa), cu pereti rosii si domuri albastre, in care exista fresce ce ilustreaza imagini miscatoare despre acest eveniment. In interiorul cetatii se afla cea mai veche cladire din Uglich, Palatul Tarieviciului Dimitri. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Moscova.
ZIUA 9 / 04.09.2016: UGLICH – MOSCOVA
Mic dejun. Sosire in Moscova, capitala Rusiei, metropola situata pe malurile fluviilor Oka si Volga. Cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, Moscova este in prezent nu numai sediul guvernului rus, ci si un loc cu multe atractii de renume mondial. Tur panoramic al Moscovei, care include Piata Rosie si Manastirea Novodevici (intrarea nu este inclusa), cu zidurile sale crenelate si colorate in rosu si alb si cupolele aurite. Manastirea cu 5 cupole este situata in apropierea Moscovei si a fost construita de tatal lui Ivan cel Groaznic, fiind denumita initial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, in semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune ca a fost pictata de insusi Sfantul Luca. Aceasta s-a transformat rapid intr-o manastire a fetelor si femeilor aristocratiei ruse, care preferau sa se calugareasca sau erau fortate sa faca acest lucru de catre tatii lor ca urmare a divortului sau a mortii barbatilor lor. Atat prima sotie, cat si sora lui Petru cel Mare au fost calugarite aici, la Manastirea Novodevici. Veti avea sansa de a vedea cel mai frumos si mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorica si arhitecturala inestimabila, Clopotnita in stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune ca este cea mai frumoasa clopotnita din intreaga Rusie. Dejun la pachet. Cina si cazare la bordul vasului.
ZIUA 10 / 05.09.2016: MOSCOVA
Mic dejun. Astazi vom continua explorarea capitalei rusesti, incepand cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex istoric fortificat, situat in inima metropolei, marginit de raul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile si Piata Rosie (la est) si Gradinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscuta dintre cetatile rusesti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale si un impunator zid de incinta, prevazut cu 20 de turnuri. Fosta resedinta a tarilor Rusiei si resedinta oficiala actuala a presedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a inceput sa fie construit in sec. al XV-lea. Vom admira Piata Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului – principala biserica din Rusia, un adevarat giuvaer al arhitecturii medievale rusesti, numita “minune” datorita turlelor care dau senzatia ca plutesc in aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire – biserica tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului – locul de inmormantare al tarilor (intrare inclusa doar la una dintre catedrale), faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care dateaza din sec. al XVI-lea si Tunul Tar. Dejun la pachet. Cina si cazare la bordul vasului.
ZIUA 11 / 06.09.2016: MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Debarcare si transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Aeroflot, zbor SU 2034 (11:05 / 13:45).

TARIF:
1490 EURO / loc in cabina dubla (main deck)
1555 EURO / loc in cabina dubla (middle deck)
1620 EURO / loc in cabina dubla (boat deck); Supliment single: 190 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 – 19 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport international cu avionul pe rutele: Bucuresti – Moscova – Sankt Petersburg si Moscova – Bucuresti
- 10 nopti de cazare cu pensiune completa pe vasul de croaziera MS Chernyshevsky (main deck este puntea 1 a vasului, middle deck este puntea 2 a vasului, iar boat deck este puntea 3 a vasului)
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la urmatoarele obiective turistice: Catedrala Sf. Petru si Pavel din Sankt Petersburg, Muzeul Ermitaj, Parcul Palatului Peterhof, Manastirea St. Cyril si Muzeul Incoanelor din Goritsy, Biserica St. Nicholas din Yaroslavl, Biserica Sf. Dimitrie din Uglich, Kremlinul din Moscova si una dintre catedrale
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale: aprox. 180 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza Rusia: 75 euro/pers., care se plateste la agentie
- taxe de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 50 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire) si bacsisul solicitat de vasul de croaziera pentru intregul personal
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

CONDITII SPECIALE DE ANULARE IMPUSE DE COMPANIA DE CROAZIERA:
a) 25% penalizare din valoarea totala daca retragerea se face pana in 75 de zile inaintea inceperii excursiei;
b) 50 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 74 – 65 de zile inaintea inceperii excursiei;
c) 75 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 64 – 55 de zile inaintea inceperii excursiei;
d) 100 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 54 – 0 zile inaintea inceperii excursiei;

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- viza se obtine intre 4 – 10 zile lucratoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Oficiile consulare au dreptul, in caz de necesitate, precum si pe baza principiului reciprocitatii, sa prelungeasca sau sa modifice termenul de analizare a cererii privind primirea vizei rusesti pana la 30 de zile. Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile refuza vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viza achitata nu se poate restitui. Obtinerea vizei nu necesita prezenta personala la sediul consulatului, insa acesta isi rezerva dreptul de a chema la interviu orice persoana care aplica pentru obtinerea vizei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro