Circuit 2016 Rusia – Kamchatka - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Circuit 2016 Rusia – Kamchatka

Producător: dal travel | Adăugat: Joi, 25 Februarie 2016
Circuit 2016 Rusia – Kamchatka
1/1
Ruta Trans-Siberiana si Kamchatka gheizerelor si a vulcanilor

RUSIA – KAMCHATKA

MOSCOVA – KAZAN – YEKATERINBURG – NOVOSIBIRSK – PETROPAVLOVSK

O aventura siberiana cu iz de caviar si vodka, acompaniata de freamatul padurilor de mesteceni in bataia vantului si de stralucirea turlelor aurite care parca plutesc in aer. Inedita calatorie pe ruta Trans-Siberiana, ne va purta pe doua continete, oferindu-ne ocazia de a vizita cateva dintre cele mai mari orase ale Rusiei, orase incarcate de istorie si traditii. Vom admira Siberia in toata nemarginirea ei si vom pune “harta in cui” in Extremul Orient, in Peninsula Kamchatka, unul dintre ultimele locuri neexplorate din lume, un taram unic, unde focul se intalneste cu gheata, cunoscut si sub denumirea de "Ţara Vulcanilor". Veti admira un peisaj unic in lume, cu golfuri uimitoare, gheizere fierbinti, vulcani ale caror varfuri sunt vesnic acoperite de zapada, cu pajisti si paduri de ses alpin care adapostesc ursi si o mare diversitate de animale salbatice, intr-unul din cele mai mari sanctuare naturale din lume. Veti descoperi lantul spectaculos de cratere ale vulcanilor si veti explora lacurile unice de crater la fel de clare si albastre precum cerul. Veniti alaturi de noi in aceasta calatorie de neuitat care promite sa va ofere una dintre aventurile de o viata!

Perioada: 17.08 – 01.09.2016

ZIUA 1 / 17.08.2016: BUCURESTI – MOSCOVA
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 13:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:45 / 17:10) spre Moscova. Sosire in Moscova, capitala Rusiei, metropola situata pe malurile fluviilor Oka si Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este in prezent nu numai sediul guvernului rus, ci si un loc cu multe atractii de renume mondial. Transfer la Hotel Holiday Inn Simonovsky 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 2 / 18.08.2016: MOSCOVA – KAZAN
Mic dejun. Insotiti de ghidul local, vom face un tur panoramic al orasului Moscova care include Piata Rosie, construita in sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Piata Manezh, Bulevardul Ring, Catedrala Sf. Vasile, Strada Tverskaya, fostul cartier al KGB, Universitatea de Stat, situata pe colina Lenin, considerata a fi cel mai inalt punct al orasului, Casa Alba, Strada Noul Arbat, Piata Arbat, Strada Minskaya, Victory Park, cu fantanile si bisericile sale, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisul Mantuitorul, monument dedicat celei de-a 300 aniversari a florei rusesti si Manastirea Novodevici cu zidurile sale crenelate si colorate in rosu si alb si cupolele aurite. Vom continua explorarea capitalei rusesti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic si istoric fortificat, situat in inima metropolei, marginit de raul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile si Piata Rosie (la est) si Gradinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscuta dintre cetatile rusesti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale si un impunator zid de incinta, prevazut cu 20 de turnuri. Fosta resedinta a tarilor Rusiei si resedinta oficiala actuala a presedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a inceput sa fie construit in sec. al XV-lea. Vom admira Piata Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, un adevarat giuvaer al arhitecturii medievale rusesti, numita “minune” datorita turlelor care dau senzatia ca plutesc in aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de inmormantare al tarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care dateaza din sec. al XVI-lea si Tunul Tar. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul pe ruta Trans-Siberiana spre Kazan, drum de noapte. Cazare in tren in compartimente cu 4 locuri.
ZIUA 3 / 19.08.2016: KAZAN
Sosire la Kazan, capitala si cel mai mare oras al Republicii Tatarstan, al 8-lea oras ca marime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase orase din tara, al carui centru vechi se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenta raurilor Volga si Kazanka, orasul este astazi atat un centru comercial major cat si cel mai important centru al culturii tatare din Rusia centrala europeana. Vom vedea cladiri frumoase ridicate in diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate in stil modernist care coexista in mod armonios cu monumentele baroce, vom simti aura antichitatii pe care o emena zidurile albe ale Kremlinului din Kazan de unde vom fi fermecati de superba panorama care se deschide catre rau. Orasul combina cu usurinta cultura si traditiile estului cu cele ale vestului, imbinarea dintre traditionalul oriental si modernismul vestic confera orasului un farmec si un stil aparte, langa minarete existand turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristica dominanta a vietii in acest oras fiind coexitenta pasnica si creatoare a diferitelor nationalitati si religii. Turul panoramic va include centrul orasului cu Old Tatar Sloboda si Moscheile lui Azimov si Mardjani, Catedrala Petru si Pavel, construita in perioada anilor 1723 – 1726 in memoria vizitei realizata la Kazan de catre Petru I, Biserica Inaltarii Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusa inapoi de la Vatican in timpul ultimei vizite a Papei, Parcul si Muzeul celei de-a 1000 aniversari a orasului Kazan, Universitatea de Stat, Piata Independentei, Primaria si Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datand din anul 1652 si care poarta denumirea uneia dintre cele mai importante personalitati musulmane. In continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevarat sit arheologic, catedrala fiind prima biserica ortodoxa din aceasta regiune, care dateaza din anul 1552. Kremlinul, atractia turistica principala a orasului, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit in sec. al XIII-lea si reconstruit in sec. al XVI-lea, avand 13 turnuri ridicate din piatra alba, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai inalte turnuri “inclinate” din Europa. Desi include numeroase obiective istorice, Kremlinul si-a pastrat pana in prezent functia administrativa, aici desfasurandu-si activitatea Administratia Prezidentiala in frunte cu Presedintele Republicii Tatarstan. Transfer la Hotel Korston 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 4 / 20.08.2016: KAZAN – YEKATERINBURG
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului. Puteti vizita Universitatea de Stat din Kazan, una dintre cele mai vechi universitati din Rusia, una dintre numeroase case memoriale: casa renumitului pictor rus I. Shishkin, casele-muzeu a poetei M. Tsvetaeva si a scriitorului B. Pasternac, sau singura bransa a faimosului muzeu Ermitaj. Veti putea admira Biserica Bogoyavlenskaya cu frumosul turn rosu al clopotnitei, sau va puteti plimba pe strada pietonala Bauman, atat de “asaltata” de turisti. Puteti sa vizitati Kremlinul din Kazan, Nu puteti rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde puteti achizitiona suvenire, obiecte de artizanat si bijuterii traditionale. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul de noapte spre Yekaterinburg. Cazare in tren in compartimente cu 4 locuri.
ZIUA 5 / 21.08.2016: YEKATERINBURG
Sosire in Yekaterinburg, prima mare oprire pe ruta Trans-Siberiana, in partea asiatica a Rusiei. Orasul fondat in anul 1723 de catre Petru I si care poarta numele imparatesei Ecaterina I, este capitala culturala a regiunii Ural, al 4-lea oras ca marime din Rusia, dupa Moscova, Sankt Petersburg si Novosibirsk. Desi face parte din generatia asezarilor ridicate in sec. al XVIII-lea, Yekaterinburg a cunoscut o dezvoltare rapida, care i-a asigurat statutul privilegiat de astazi. Ghidurile turistice il marcheaza printre destinatiile importante, in primul rand datorita locatiei sale unice la hotarul dintre Europa si Asia. Turistii au transformat intr-un adevarat ritual trecerea de pe un continent pe celalalt, la fel cum au facut o traditie din a se fotografia cu picioarele simultan in cele doua “lumi”. Vom incepe turul panoramic cu o vedere pitoreasca asupra raului Iset si a barajului sau, locul unde a fost fondat orasul. Vom continua cu pietele centrale ale orasului, Curtea Monetariei, Piata Muncii, kilometrul zero al orasului, Muzeul Artelor Fine, cladirile administratiei orasului, ale regiunii si districtului federal Ural, sediul central al districtelor militare Volga si Urali, Piata Armatei Sovietice si memorialul ei proeminent, Biserica Inaltarii Domnului, cea mai veche din oras si Biserica pe Sangele Varsat ridicata pe locul casei Ipatiev, locul unde a fost asasinata familia ultimului tar. Cazare la Hotel Park Inn 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 22.08.2016: YEKATERINBURG – NOVOSIBIRSK
Mic dejun. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre Novosibirsk. Astazi vom parcurge o distanta de 1520 km in aproximativ 24 de ore, timp in care vom traversa stepele siberiene, vom face o scurta oprire in Omsk, capitala Siberiei de Vest, oras fondat de cazaci pe la inceputul sec. al XVIII-lea, punctul de jonctiune dintre ramurile de Nord si de Sud ale liniei Trans - Siberiene. Cazare in tren in compartimente cu 4 locuri.
ZIUA 7 / 23.08.2016: YEKATERINBURG – NOVOSIBIRSK
Sosire in Novosibirsk, capitala regiunii cu acelasi nume, cel mai mare oras din Siberia, cu 1,4 milioane de locuitori. Transfer la hotel pentru o pauza de odihna. In a doua jumatate a zilei vom pleca in turul panoramic al orasului, care include gara, Catedrala Inaltarii, Piata Lenin cu Teatrul de Opera si Balet, una dintre cele mai mari cladiri de teatru din lume si una dintre cele mai apreciate companii de balet din lume, Catedrala Alexander Nevsky, partea veche a orasului, strada Gorkogo cu vechile case din lemn, Capela Sf. Nicolas, care marcheaza centrul Rusiei si terasamentul raului Ob, unde a fost construit primul pod de cale ferata in anul 1893, locul unde a inceput contruirea orasului. Vom vizita deasemenea Muzeul Burch Brak, un muzeu de arta moderna, unicul muzeu de acest gen din lume. Colectia numara peste 200 de exponate, tablouri si icoane pictate pe coaja de mesteacan, precum si obiecte de artizanat si de uz casnic confectionate din acelasi material. Seara, optional spectacol de balet sau opera la Teatrul Academic de Stat de Opera si Balet. Cladirea teatrului este un obiectiv turistic in sine, cladirea fiind finalizata in februarie 1944, iar primul spectacol a avut loc pe 12 mai 1945. Incepand cu anul 2012, acesta este cel mai mare teatru din Rusia, mai mare decat Teatrul Balshoi din Moscova, avand o suprafata totala de 11,837 mp, iar sala Auditorium poate primi peste 1.790 de spectatori. Teatrul este supranumit "Colosseumul siberian" datorita dimensiunii si frumusetii sale, galeriile superioare fiind decorate cu copii ale statuilor antice grecesti. Cazare la Hotel Marina Park 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 24.08.2016: NOVOSIBIRSK – PETROPAVLOVSK
Mic dejun. Novosibirsk a ramas orasul cu cea mai rapida crestere din lume din zilele noastre, surclasand orasul Chicago din USA, fapt pentru care a fost inscris in Cartea Recordurilor. Novosibirsk a ramas insa singurul oras din Rusia care si-a schimbat denumirea de cele mai multe ori, pana in anul 1925 purtand numele ultimului tar, numindu-se Novo-Nikolaevsk. Datorita conditiilor naturale din zona, favorabile dezvoltarii orasului: zone forestiere, bazinul de apa alimentat de raul Ob, raurile mici si lacuri care se afla in apropierea orasului, orasul se bucura de un complex divers de resurse de agrement. Timp liber la dispozitie pentru explorarea orasului pe cont propriu. Veti putea vizita muzeele care va atrag mai mult interesul, orasul avand nu mai putin de 11 muzee, dintre care cele mai importante sunt Galeria de Arta Novosibirsk, Muzeul N.K. Rerikh, dedicat pictorului Nikolai Rerikh (Nicholas Roerick), Muzeul de Arta, Muzeul “Novosibirsk State Museum of Local History and Nature” sau Muzeul Regional. Veti putea vizita Catedrala Alexander Nevsky, fondata in anul 1898, ridicata din caramizi rosii in stilul bizantin, cu domuri aurite si picture murale pline de culoare, sau Capela Sf. Nicholas, care se spune ca marca in anul 1915, cand s-a construit, centrul geografic al Rusiei, sau Catedrala Inaltarii, ridicata in anul1914, cu un minunat dom aurit si cu un interior plin de culoare. Va veti putea relaxa plimbandu-va printr-unul din parcurile orasului: Pervomaiskiy Garden, Zayeltsovskiy Park of Culture and Leisure, Narymskiy Park sau Central Park, sau puteti vizita Gradina Botanica sau Gradina Zoologica, un parc zoologic care nu are analogii in regiunea siberiana. Amatorii de cumparaturi pot face o incursiune la Galeria Novosibirsk Shopping and Entertainment Center. Agentia asigura cazarea in hotel, pana la ora 21:30, cand se va face transferul la aeroport pentru zborul companiei Siberia Airlines, S7 3271 (23:50 / 16:05) spre Petropavlovsk – Kamchatka.
ZIUA 9 / 25.08.2016: PETROPAVLOVSK
Sosire la ora 16:05 la Petropavlovsk - Kamchatski, centrul administrativ, industrial si stiintifico-cultural al regiunii Kamceatka, oras fondat de exploratorul Vitus Bering, care a ajuns in golful Avacea in anul 1740 si care a pus piatra de temelie a portului ce avea sa fie numit dupa numele celor doua corabii ale sale, Sfantul Petru si Sfantul Pavel, corabii construite la Ohotsk pentru a doua sa expeditie. In timpul razboiului din Crimea, fortareata Petropavlovsk a rezistat cu succes asediului fortelor franco-britanice, ulterior, Petropavlovsk devenind o sursa extrem de importanta de peste (in special somon) si de carne de crab pentru piata Uniunii Sovietice. Transfer la Hotel Avacha 3* (sau similar) pentru cina si cazare.
ZIUA 10 / 26.08.2016: PETROPAVLOVSK – VULCANUL AVACHA
Mic dejun. Astazi vom pleca spre baza vulcanului Avacha, dupa care vom face o drumetie pe muntele Camel, care are o altitudine de 1100 m. Pe traseu vom putea observa pantele vulcanilor Avacha si Koriakski, vom admira flora alpina si ne vom amuza de multimea de veverite care traiesc in aceasta zona. In cazul in care vremea permite, vom putea observa din varful muntelui Camel, valea Avacha, vulcanul Viluchinsky si varful Mishennaya. La intoarcerea in tabara turistica ne vom bucura de un bine meritat pranz dupa care ne vom indrepta spre Paratunka, unde vom putea face baie in piscinele cu apa termala. Intoarcere la Petropavlovsk. Cina si cazare.
ZIUA 11 / 27.08.2016: PETROPAVLOVSK – GEYSER VALLEY – UZON CALDERA
Mic dejun. Excursie optionala cu elicopterul in Geyser Valley – Valea si Uzon Caldera. In aceasta calatorie unica veti putea explora regiunile indepartate ale vaii gheizerelor cu peisaje irepetabile de o frumusete remarcabila. Plecare de pe aeroportul Avachinsky la Valea gheizerelor. Zborul va dura aproximativ o ora si 15 minute si se va desfasura in jurul vulcanilor activi, Karymsky si Maly Semyachik. Dupa aterizare veti porni intr-o plimbare de aprox. o ora si jumatate de-a lungul sectiunilor 5, 6 si 7 din faimoasa Vale a gheizerelor. La sectiunea 5, veti putea observa efectele noroiului, prabusirea albiei raului Geysernaya si craterul scufundat al Marelui Gheiser. La sectiunea 6, veti putea observa eruptii din urmatoarele surse: izvorul Malakhitovy Grot (Malachit Grota), izvorul Averi, gheizerul Novy Fontan, gheizerul Fontan, gheizerul Nepostoyanny si gheizerul Dvoinoy. Veti avea oportunitatea de a vedea eruptii ale unor astfel de gheizere ca Shchel (Slot), Velikan (Gigant), Zhemchuzhny (Pearly). Ciclul de eruptive al acestor gheizere este destul de lung, astfel Shchel erupe o data la 30 min., Gigant erupe o data la 4-10 ore, Pearly erupe o data la 4-5 ore, iar gheizerul Grot (Grota), erupe o data la cativa ani. Veti zbura apoi catre craterul vulcanului Uzon unde veti face un tur pietonal de aprox. o ora de-a lungul zonei termale de est, care cuprinde lacul sulfuros Bannoye, izvoarele cu colonii de bacterii carbotionice (care iau parte la procesul de formare a acidului sulfuric), lacul Khloridnoye, format din clorura de sodiu, vulcani argilosi, cratere de noroi, precum si cratere care par sculptate. Va urma zborul spre raul Zhupanova, iar dejunul il veti servi la centrul turistic. Va veti indrepta apoi spre Nalychevo unde veti putea face baie in piscinele cu apa termala. Intoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cina si cazare.
ZIUA 12 / 28.08.2016: PETROPAVLOVSK – AVACHA BAY – INSULA STARICHKOV
Mic dejun. Transfer in port pentru o croaziera in jurul golfului Avacha si spre Insula Starichkov. Cu o suprafata totala a luciului apei de 215 kmp si o adancime de 26 m, Golful Avacha este unul dintre cele mai mari golfuri “inchise” din lume care poate permite acostarea sigura oricarei nave a lumii. Apele raurilor Avacha si Paratunka se varsa in acest splendid golf, iar orasele Petropavlovsk - Kamchatsky si Vilyuchinsk s-au dezvoltat pe malurile acestuia. Golful Avacha este de asemenea baza navala principala a Flotei Ruse in Kamchatka. Vom avea ocazia de a vedea principalele atractii ale golfului, precum stancile Trei Frati, situate la iesirea spre partea deschisa a golfului si insula Starichkov, situata la intrarea in golf. Cu o suprafata de o jumatate de kilometru patrat, aceasta se ridica la 140 de metri deasupra apei si gazduieste pe aceasta suprafata mica, 44 de colonii ale celor 10 specii de pasari marine de aici. Denumirea insulei provine de la numele unei specii de pasari care cuibareste aici (Staric) si este declarata rezervatie naturala. Dejun pe vas. Dupa intoarcerea la debarcader vom pleca sa vizitam muzeul local Kamchatka Lore unde vom face cunostinta cu istoria peninsulei, precum si cu istoria orasului Petropavlovsk. Vom auzi povestiri despre exploratorii care au pus pe harta aceasta taramuri, precum Vitus Bering, fondatorul orasului Petropavlovsk acum 273 de ani, cel care a descoperit si stramtoarea care-i poarta numele, calea de trecere de 53 de mile dintre Asia si America de Nord, dar si despre La Perouse si Charles Clerke. De asemenea, vom vizita expozitia care cuprinde obiecte de imbracaminte, ustensile si artefacte de pe vasele care au ajuns pe aceste tarmuri si care aduc la viata vremurile marilor descoperiri geografice si o sa aflam lucruri interesante despre stilul de viata si obiceiurile populatiei indigene. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.
ZIUA 13 / 29.08.2016: PETROPAVLOVSK – LACUL KURIL
Mic dejun. Exursie optionala cu elicopterul la lacul Kuril, situat in zona Yuzhno - Kamchatsky, rezervatie din sudul peninsulei Kamchatka. Lacul cu origini vulcanice, o suprafata de 76 km patrati si o adancime de 330 m. Cele doua conuri vulcanice impresionante, Kambalny şi Ilinsky, incadreaza lacul si creeaza o imagine captivanta. Lacul Kuril este renumit prin faptul ca este unul dintre cele mai mari din Kamchatka, unde aprox. 6 milioane de specii de pesti vin aici pentru depunerea icrelor. Perioada de depunere a icrelor dureaza din august pana in noiembrie, perioada in care se pot vedea o multime de animale mici si mari care apar pe malurile lacului. De asemenea, vom putea observa ursi la pescuit in habitatul lor natural. Dejun picnic. Intoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cina si cazare.
ZIUA 14 / 30.08.2016: PETROPAVLOVSK – SATUL KAINYRAN – RODON HOT SPRINGS
Mic dejun. Astazi vom vizita "Kaynyran" care tradus din limba Koryak inseamna "Coltul Ursului", un sat in care vom avea posibilitatea de a afla amanunte despre cultura popoarelor indigene Koryak, Itelmen si altele din Kamchatka. Satul este situat pe o pajiste fermecatoare, pe malul unui mic lac, cu vederi spectaculoase ale vulcanilor Koryakskiy si Avachinskiy. Gazdele noastre ne vor introduce in istoria poporului indigen si ne vor delecta cu un program de dans traditional. Vom pleca in continuarea zilei spre izvoarele termale Rodon, benefice pentru sanatate, pentru imbunatatirea metabolismului si cresterea imunitatii, unde vom putea face si noi baie. Intoarcere la Petropavlovsk. Cina si cazare.
ZIUA 15 / 31.08.2016: PETROPAVLOVSK – MOSCOVA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 1731 (12:45 / 12:30) spre Moscova. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Simonovsky 4* (sau similar). Timp liber pentru vizite individuale sau ultimele cumparaturi.
ZIUA 16 / 01.09.2016: MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 2034 (11:05 / 13:45) spre Bucuresti.

TARIF: 3870 EURO / loc in camera dubla; Supliment single 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 10 turisti)

TARIFUL INCLUDE:
- transport international cu avionul pe rutele: Bucuresti – Moscova si Petropavlovsk – Moscova – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Novosibirsk – Petropavlovsk
- transport cu trenul pe ruta Trans - Siberiana, pe traseul descris in program
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 5 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*
- 6 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, dejun si cina) in Kamchatka in hotel de 3*
- 3 nopti de cazare in tren, clasa a 2-a, in compartimente cu 4 locuri
- transferurile si tururile mentionate in program
- taxele de intrare la urmatoarele obiective: Kremlin si catedrala in Moscova, Kremlinul din Kazan, Biserica pe Sangele Varsat in Yekaterinburg si Muzeul Burch Brak din Novosibirsk
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale: aprox. 185 euro/pers. si aprox. 150 euro/pers. pentru zborul continental care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza Rusia (taxe consulare si de serviciu): 75 euro/pers., care se plateste la agentie
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- supliment de cazare in tren, in compartimente cu 2 locuri: 260 euro/pers.
- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale ale caror tarife sunt valabile pentru un numar minim de 10 participanti; tarifele acestora sunt informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro