Circuit 2016 SARDINIA - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Circuit 2016 SARDINIA

Producător: dal travel | Adăugat: Joi, 25 Februarie 2016
Circuit 2016 SARDINIA
1/1
Calatorie de poveste pe o insula mirifica

S A R D I N I A

CAGLIARI – BARUMINI – THARROS – ORISTANO – BOSA – ALGHERO – CASTELSARDO –
BAIA SARDINIA – PORTO CERVO – CALA DI VOLPE – SAN PANTALEO – OLBIA – ORGOSOLO – NUORO – QUARTU SANT ELENA

Botezata de grecii antici Sandalya, in traducere , urma de picior, Sardinia, situata in inima Mediteranei, este un colt de paradis, un taram unde oamenii au ospitalitatea in inima de mii de ani, un loc preferat de turistii din intreaga lume nu doar datorita frumusetilor naturale, ci si pentru incarcatura istorica milenara. Inconjurata de o mare de smarald, golfuri si plaje de nisip albe, Sardinia este insula care va va uimi prin contrastele naturale, cu luminile si culorile sale, care se mandreste cu traditii vechi de secole si cu o natura salbatica si pura.

Perioada: 20.06.2016 – 29.06.2016

ZIUA 1 / 20.06.2016: BUCURESTI – ROMA – CAGLIARI
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:30 ( in fata ghiseului de imbarcare al companiei AlItalia). Plecare spre Roma cu zborul companiei AlItalia AZ 503 (06:20 / 07:30) si mai departe spre Cagliari cu zborul companiei Al Italia AZ 1593 (09:25 / 10:25). Intalnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al orasului Cagliari, Castelul in dialect sardinian, capitala provinciei italiene si a insulei. Cagliari, ca si restul insulei, a fost intemeiat initial de catre fenicieni, care au numit orasul ‚Karalissau orasul pietrelor si apoi de catre cartaginezi. Romanii care au ajuns si ei pe aceasta insula si-au lasat amprenta printr-un amfiteatru rafinat si prin arhitectura generala, insa abia in sec. al XII-lea, Cagliari a cunoscut din nou o perioada de dezvoltare, intai sub pisani, urmati de aragonezi si in cele din urma de Ducii de Savoia, care s-au numit Regii Sardiniei. In timpul turului vom vedea partea veche a orasului ‚Castello’, situata pe un deal, de unde vom avea o priveliste minunata asupra Golfului din Cagliari, cunoscut si sub denumirea de Golful Ingerilor. Aceasta zona este renumita pentru monumentele sale de o frumusete aparte, precum catedrala gotica Santa Maria construita de pisani in a doua jumatate a sec. al XIII-lea, dedicata sfintelor Maria si Cecilia, realizata dupa forma unei catedrale din orasul Pisa, Palatul Arhiepiscopului si Turnurile Elefant si San Pancrazio. Turul va continua cu vestigiile romane ale amfiteatrului si a vilei lui Tigellio si cu Basilica di San Saturnino, cea mai veche biserica de pe insula dedicata sfantului ocrotitor al orasului, Saturninus de Cagliari, martirizat in sec.al V-lea. Transfer si cazare la Hotel Italia 3* (sau similar).
ZIUA 2 / 21.06.2016: CAGLIARI – BARUMINI – THARROS – ORISTANO
Mic dejun. Plecare spre Barumini, unde vom vizita complexul Su Nuraxi, ale carui constructii sub forma unor trunchiuri de con dateaza inca din epoca de bronz. Aceste turnuri, constructii tipice ce apartin arhitecturii preistorice, cunoscute ca nuraghi sunt intalnite numai in Sardinia. Construite din blocuri masive din piatra, fara fundatie si cu o inaltime de pana la 20 m, turnurile se presupune ca au fost construite in scop defensiv, dupa unele teorii, sau ca locuri de cult dupa alte teorii. Civilizatia nuraghi s-a dezvoltat in jurul acestor constructii considerate a fi cele mai elocvente nuraghi, motiv pentru care au fost incluse in anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In prezent, din cele aprox. 30.000 de nuraghi care se presupune ca au fost ridicate in Sardinia, au fost desoperite numai 8.000, iar complexul de la Barumini este unul dintre cele 50 de situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, care pot fi gasite in Italia. Ne vom indrepta apoi catre promontoriul Golfului Oristano, unde vedea ruinele din Tharros, port cartaginez si roman, initial contruit de fenicieni. Cazare in Oristano la Hotel Mariano IV Palace 4* (sau similar).
ZIUA 3 / 22.06.2016: ORISTANO – BOSA – ALGHERO
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre orasul cartaginez Bosa, situat pe coasta nord-vestica a Sardiniei, la o distanta de aprox. 40 de km de Alghero. Asezat intr-o vale intinsa, strabatut de raul Temo si inconjurat de dealuri fertile, Bosa este un oras medieval incantator cu stradute pietruite, palate superbe cu balcoane din fier forjat si casute pescaresti viu colorate. Ne vom deplasa apoi spre Alghero pe unul dintre cele mai frumoase trasee, cu peisaje salbatice neatinse de civilizatie, cu vegetatie de tufisuri si arbusti specifice acestei zone muntoase, tarmuri stancoase ce coboara abrupt in mare si privelisti spectaculoase catre o mare de culoarea turcoazului. Sosire la Alghero, oras port situat pe coasta de nord-vest a Sardiniei, unul dintre cele mai pitoresti orase ale insulei, unde vom intalni la tot pasul influentele catalane, urmare a ocupatiei spaniole timp de aprox. 400 de ani. Amprenta catalana a fost atat de puternica incat orasul si-a capatat numele de ‚Barcelonetta’ (Mica Barcelona). Cazare in Alghero la Hotel Soleado 4*.
ZIUA 4 / 23.06.2016: ALGHERO
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Pesterile lui Neptun, situate chiar langa promontoriul Cappo Caccia, considerate a fi printre cele mai frumoase din Europa. Se va lua vasul din portul Alghero catre faimoasele pesteri cu impresionantele sale stalagmite si stalactite. Turul pesterii va va purta pe un taram de basm, printr-un labirint fantastic de incaperi si lacuri sarate, din care diverse formatiuni calcaroase isi fac aparitia intr-un mod surprinzator. Pana la intoarcerea in portul din Alghero veti avea prilejul de a va bucura de o minunata priveliste a orasului vechi, vazut de pe mare. In Alghero veti avea ocazia sa va plimbati pe stradutele inguste pavate cu piatra cubica, sa fotografiati cladirile cu aspect si aer medieval, sa admirati bisericile, turnurile si zidurile fortificate, sa savurati cateva dintre felurile traditionale de mancare, cum ar fi panadas – o placinta facuta cu carne sau cu peste si malloreddus – paste cu sofran, servite cu sos tomat. Cazare in Alghero la Hotel Soleado 4*.
ZIUA 5 / 24.06.2016: ALGHERO – CASTELSARDO – BAIA SARDINIA
Mic dejun. Plecare spre Baia Sardinia cu scurta oprire in Castelsardo, orasel medieval situat la 30 de km de Sassari, de o frumusete naturala rara, in care vom avea ocazia de a vizita Castelul din Castelsardo si de a admira simbolul orasului, Turnul lui Frigiano, inalt de 13 m, care sta ca un avanpost de aparare a portului Frigiano, turn care a fost mentionat de catre istoricul Giovanni Francesco Fara in lucrarile sale. Ne vom indrepta apoi catre cea mai exclusivista zona a insulei, Costa Smeralda sau Coasta de Smarald, care alaturi de Monaco si Capri este una din zonele cele mai exclusiviste dintre destinatiile de plaja din Europa. Costa Smeralda este de fapt un sirag de asezari risipite de-a lungul unor plaje idilice, dantelate de stanci, cu golfulete ale caror ape au o culoare incredibila de smarald. De pe drumul serpuit de coasta, flancant de leandri, dealuri de maslini si arbori de pluta, vom putea admira frumusetea plajelor ascunse, marinele pline cu iahturi luxoase, vile superbe si din nou smaraldul incredibil al marii. Vom ajunge in Baia Sardinia, o statiune construita in jurul unui golf superb, unde predomina nisipul alb. Cina si cazare in zona Baia Sardinia la Hotel Li Graniti 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 25.06.2016: BAIA SARDINIA – CORSICA – BAIA SARDINIA
Mic dejun la hotel sau la pachet pentru cei care vor opta pentru excursia optionala. Timp liber pentru vizite individuale si plaja sau excursie optionala de o zi in Insula Corsica, pe care scriitorul francez, Honore de Balzac a descris-o ca fiind insula franceza scaldata de soarele italian. Cateva secole mai devreme si grecii au apreciat-o, numind-o Kalista, in traducere ‚cea mai frumoasa’. Diversitatea peisajului si faptul ca insula nu este atinsa de agresiunea dezvoltarii si a turismului, fac din Corsica o alta perla a Marii Mediterane. Loc de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta. Corsica este si locul unde arheologii au scos la iveala stranii vestigii ale unei civilizatii megalitice, locul unde legendele si cantecele populare evoca tainele unor popoare stravechi, care au populat insula inca din antichitate. Plecare matinala spre Santa Teresa di Gallura, de unde veti lua ferryboat-ul catre Bonifacio, oraselul port din insula Corsica. Sosire in Bonifacio, mic oras fortificat, despre care se spune ca a fost intemeiat in sec. al IX-lea de catre Bonifazio, marchizul de Toscania. Veti avea ocazia de a va plimba pe stradutele inguste marginite de case vechi si de a admira catedrala Sainte Marie, din sec. XII-XIII, care detine un frumos altar din marmura din sec. al XV-lea si biserica gotica St Dominique. Vechiul port are un litoral splendid, presarat cu golfuri si plaje, precum Sogno, Santa Giulia, Cola Rossa, Rondinara sau Pinarello. Aventura corsicana nu se poate termina fara a incerca cateva dintre produsele traditionale corsicane: aperitive reci corsicane, sauté de veau aux olives (sote de vita cu masline), langa purée au basilic (piure de cartofi parfumat cu busuioc) si de a savura prajitura cu castane, toate insotite de un vin traditional sau de berea locala Pietra, facuta din faina de castane. Seara intoarcere in portul din Sardinia de unde veti fi transferati la hotel pentru cina si cazare.
ZIUA 7 / 26.06.2016: BAIA SARDINIA – PORTO CERVO – CALA DI VOLPE – SAN PANTALEO – OLBIA – ORGOSOLO – NUORO
Mic dejun. Plecare spre Olbia cu scurta oprire la Porto Cervo, cea mai exclusivista statiune din Sardinia, vizitata in lunile de vara de actori faimosi, de fotbalisti consacrati si de oameni de afaceri bogati. Si pentru ca este un loc preferat de milionari, magazinele exclusiviste precum Louis Vuitton, Dolce Gabbana, Roberto Cavalli, Cartier, etc. sunt nelipsite din peisajul in care cladirile joase, pastelate au un farmec aparte. Traseul zilei va continua spre Cala di Volpe, un incantator golf in care s-a intemeiat si o mica asezare care se invecineaza cu frumoasele plaje Juncu si Capriccioli. Frumusetea peisajelor ‚l-a determinat’ pe James Bond sa filmeze aici cateva scene din filmul ‚The spy who loved me’. Vom trece apoi prin boemul ‚catun de granit’ asa cum mai este cunoscut San Pantaleo, datorita asezarii sale sub impresionantele varfuri de granit SantAndrea, Pelchia Manna si Pelchia Minori, dupa care vom ajunge in Olbia, oras cu strazi inguste si pavate, cladiri vechi, dar si constructii inalte, moderne. Orasul invaluit in miresme de mirte si capsuni, este inconjurat de plaje frumoase, scaldate de o mare de smarald, avand si un golf splendid, incoronat de insula Tavolata. Scurta plimbare prin centrul istoric al orasului cu intrare in biserica San Simplicio pentru a vedea fresca de pe peretele interior care, conform traditiei, il reprezinta pe San Simplicio, patronul spiritual al orasului, caruia ii este dedicata si biserica. Ne vom indrepta apoi spre Orgosolo, situat la poalele Muntelui Lisorgoni, unde vom ajunge pentru a servi optional, un dejun traditional cu produse specifice zonei. Dupa dejun vom vizita oraselul Orgosolo, cunoscut la nivel international pentru cele 150 de picturi murale de pe zidurile caselor. In continuarea zilei vom pleca spre Nuoro, oras vechi, unde traditiile si specificul local sunt pastrate de secole, unde inca se vorbeste dialectul specific, unde se tin toate sarbatorile si spectacolele populare. Orasul este considerat ca fiind un centru cultural de prima importanta, de aici provenind numerosi intelectuali care s-au impus in secolul trecut mai ales ca poeti si prozatori, cea mai cunoscuta fiind Grazia Deladda, castigatoarea Premiului Nobel pentru literatura in anul 1926. Cazare la Hotel Euro 3* (sau similar).
ZIUA 8 / 27.06.2016: NUORO – QUARTU SANT ELENA – CAGLIARI
Mic dejun. Plecare spre Quartu Sant Elena, cel de-al treilea oras ca marime al Sardiniei, aflat in apropiere de Cagliari. Aici, pe langa obiectivele istorice valoroase ne vom putea bucura de plajele minunate precum Cala Regina, Is Mortorius sau Mari Pintau, dar si de oaza naturala Molentargius protejata de Uniunea Europeana, unde vom putea admira pasarile flamingo roz. Cina si cazare in Quartu Sant' Elena la Hotel Setar 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 28.06.2016: CAGLIARI – ROMA – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru zborul companiei AlItalia AZ 1596 (19:05 / 20:10) spre Roma, de unde vom pleca mai departe spre Bucuresti cu zborul AZ 502 (21:30 / 00:40).
ZIUA 10 / 29.06.2016: BUCURESTI
Sosire pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti la ora 00:40.

TARIF: 845 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 180 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 15-24 turisti, tariful se majoreaza cu 70 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti – Roma – Cagliari si retur
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Cagliari in hotel de 3*
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Oristano in hotel de 4*
- 2 nopti cazare cu mic dejun in Alghero in hotel de 4*
- 2 nopti cazare cu mic dejun in Baia Sardinia in hotel de 4*
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Nuoro in hotel de 3*
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Quartu Sant’Ëlena in hotel de 3*
- 3 cine
- tur panoramic de o jumatate de zi in Cagliari cu ghid local
- vizitele si tururile mentionate in program
- intrare la complexul Su Nuraxi din Barumini cu ghid local
- intrare la vestigiile de la Tharros cu ghid local
- intrare in Castelul Castelsardo
- club card la hotelul din Baia Sardinia pentru a intra pe plaja si a folosi shuttle bus-ul catre statiune
- conducator roman de grup
- asigurarea agentiei in caz de insolvabilitate / faliment

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 180 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de compania aeriana, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor
- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 25 persoane. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:
• ½ zi excursie la Pesterile lui Neptun: aprox. 47 euro/pers.
• 1 zi excursie in Insula Corsica cu ferry-boat si ghid local: aprox 100 euro/ pers.
• dejun in zona Orgosolo cu produse traditionale, vin si apa incluse: aprox 25 euro/ pers.
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei sau carte de identitate valabila

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- rezervarile confirmate pe ofertele cu reducere nu vor putea fi anulate, penalizarile fiind de 100 %
- serviciile de transport si cazare achizitionate prin intermediul pachetului de servicii turistice comercializate de agentie nu sunt prestate efectiv de agentie si pe cale de consecinta sunt responsabilitatea exclusiva a prestatorului respectiv in conformitate cu dispozitiile legale locale si/sau internationale aplicabile, raspunderea agentiei cu privire la modalitatea de prestare a acestor servicii fiind exclusa in toate cazurile
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro