Circuit 2016 ALSACIA SI LORENA - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

Circuit 2016 ALSACIA SI LORENA

Producător: dal travel | Adăugat: Joi, 25 Februarie 2016
Circuit 2016 ALSACIA SI LORENA
1/1
‚Un colt’ de Germanie in nord-vestul Frantei



A L S A C I A S I L O R E N A

STRASBOURG – COLMAR – MULHOUSE – EPINAL – NANCY – METZ – HEIDELBERG FRANKFURT

‘Un colt’ de Germanie din nord-vestul Frantei va asteapta sa-l descoperiti! Tinuturile Alsaciei si Lorenei care impartasesc un peisaj comun, cu paduri dese, cu vai strabatute de ape cristaline, cu podgorii care se intind cat vezi cu ochii, cu vestigii din evul mediu, au o istorie si o identitate culturala unice in Franta. Veti vedea unele dintre cele mai frumoase orase ale Frantei, precum Strasbourg, Colmar, Nancy sau Metz, veti parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Vinului, veti trece prin asezari pitoresti in care casutele varuite in alb sunt inveselite de o multime de flori la ferestre, veti percepe atmosfera veche a frumoaselor sate traditionale imprastiate pe coline, veti admira catedralele masive construite in stil gotic, va veti putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec intre bucataria germana si cea franceza, acompaniate cu un vin pe masura si veti avea ocazia sa cunoasteti o parte din obiceiurile si datinile locuitorilor, despre care Napoleon spunea ca ‘vorbesc germana dar se lupta cu sabiile in franceza’.
Perioada: 04.08 – 10.08.2016
ZIUA 1 / 04.08.2016: BUCURESTI – FRANKFURT – STRASBOURG
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa LH 1423 (06:05 / 07:40). Odata sositi in Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, unde vom incepe turul orasului insotiti de ghidul local. Strasbourg este cel care face legatura intre populatia germana si cea franceza, impletind atat obiceiuri, cat si arhitectura, bucurandu-se de privilegiul de a fi gazda a sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizatii, in prezent simtindu-se imbinarea sarmului frantuzesc cu rigoarea germana. Insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom vedea Piata Principala Kleber, care poarta numele generalului Jean-Baptiste Kleber caruia i s-a ridicat o statuie amplasata in centrul pietei, Piata Gutenberg care poarta numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a carui statuie dainuie in piata inca din anul 1840, cartierul Mica Franta, o alta bijuterie a orasului, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de stradutele sale intortocheate, cu frumoase case ale caror pervazuri sunt impodobite cu flori, cartier format pe canalele raului l’Ille si nu in ultimul rand, celebra Catedrala Notre Dame din Orasul Vechi, ‘o delicata si uriasa minune’ dupa cum afirma Victor Hugo, a carei constructie a inceput in anul 1176 si a durat pana in anul 1439 cand a fost finalizat turnul sau de 142 m inaltime, unic prin inegalabila dantelarie in piatra. Se spune ca de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui si panorama impresionanta a orasului a Muntilor Vosgi si a Padurii Negre. Vom admira in continuare casa Kammerzel din Piata Catedralei, o frumoasa casa din lemn a carei fatada are 75 de ferestre impodobite cu diferite sculpturi, dupa care vom strabate stradutele pietonale din jurul catedralei care alcatuiesc asa-numitul careu de aur. Cazare in Strasbourg.
ZIUA 2 / 05.08.2016: STRASBOURG – COLMAR
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Colmar, ‘Venetia Frantei’, strabatand celebrul Drum al Vinului, zona celebrelor vinuri produse din cele 5 soiuri nobile, printre cele mai cunoscute fiind Rieslingul extrasec, vinul dulce Vendages Tardives, Pinot Noir si Cremant d’Alsace, un spumos facut dintr-un amestec de vinuri. Pe traseu ne vom opri in localitatea Riquewihr, “batrana doamna a vinului” din Alsacia, unde vom participa la o degustare de vinuri, prilej cu care vom afla povestea vinurilor locale. Itinerarul zilei ne va purta prin frumoase asezari rurale cu vechi case de lemn, varuite in alb, cu flori la ferestre, vom avea prilejul de a admira de-a lungul drumului castele vechi, cel mai important fiind Chateau d’Haut-Koeningsbourg, construit in sec. al XV-lea, in varful unei inaltimi montane din muntii Vosgi. Dupa-amiaza vom ajunge in Colmar, capitala regiunii viticole Alsacia, celebru datorita casutelor din lemn acoperite cu tigla colorata, tipice zonei, datorita increngaturii de mici canale care intersecteaza stradutele pitoresti din cartierul Petite Venise (Mica Venetie) si de faptul ca fiecare colt de strada, casa, piateta sau pasaj, sunt inundate de flori. Atmosfera sa autentic medievala, cu cladiri bine conservate, cu centrul vechi plin de flori si de turisti, cu constructii in stil dominican, gotic si renanscentist, cu bisericile St. Martin si cea Dominicana, incadreaza orasul in categoria ‘Ville d’Art et d’ Histoire’. Cazare in Colmar.
ZIUA 3 / 06.08.2016: COLMAR
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale sau excursie optionala de o jumatate de zi in Freiburg, un frumos orasel medieval din Germania, situat la doar 78 km distanta de Colmar, un vechi centru universitar situat intre Padurea Neagra si podgoriile Rinului, unde se afla, de asemenea, si una dintre cele mai pitoresti piete in aer liber din Germania. Orasul se afla pe Drumul Vinului Baden si Drumul verde – ‘Route Verte’, un drum turistic care face legatura intre Muntii Vosges, din Alsacia, cu Padurea Neagra. Freiburg este recunoscut pentru micile industrii precum cea a sticlei si a ceasurilor si nu in ultimul rand pentru cateva preparate culinare fara pereche, faimoase fiind celebrele prajituri cu cirese. Freiburgul este considerat si “cel mai cald” oras din Germania, renumit pentru ‘Bächle’, micile suvoaie de apa ce izvorasc prin tot orasul si curg de-a lungul strazilor si aleilor. Oraselul este de asemenea renumit pentru catedrala sa, un exemplu minunat de arta gotica tarzie. Dupa-amiaza, intoarcere in Colmar unde vom avea timp liber la dispozitie pentru plimbari si vizite individuale. Se poate vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin sau Muzeul Bartoldi, dedicat celebrului sculptor care a realizat Statuia Libertatii din New York. Mai mult de atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, va puteti plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. Cazare in Colmar.
ZIUA 4 / 07.08.2016: COLMAR – MULHOUSE
Mic dejun. Plecare spre Mulhouse, oras care si-a conservat aerul medieval, dar care este faimos si datorita muzeelor dedicate automobilului ‘Cite de l’Automobile’ si caii ferate ‘Cite du Train’, Muzeului Alsacian, Muzeului de Arte Frumoase si Muzeului de Arheologie. O data ajunsi vom face un tur pietonal insotiti de ghidul local, in timpul caruia vom admira structura gotica a Catedralei Notre-Dame, Palais de Rohan, construit dupa ce orasul a devenit francez, Teatrul Municipal, Place de la Reunion, considerata inima orasului, cu fatadele caselor viu colorate, Templul Saint Etienne, Turnul Diavolului, Turnul Nessel, Capela Saint-Jean, Place Lambert etc. Cazare in Mulhouse.
ZIUA 5 / 08.08.2016: MULHOUSE – EPINAL – NANCY
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre oraselul Epinal, situat in regiunea Vosgilor, oras cladit pe malurile raului Moselle, cu cea mai mare suprafata impadurita din Franta, un oras al florilor, care te intampina la fiecare colt de strada sau parc. In centrul orasului vechi vom putea vedea vestigiile castelului medieval, Place des Vosges, Bazilica Saint-Maurice, vechile fortificatii, care conform legendei locale sunt ‘bantuite’ de Napoleon pe data de 9 septembrie al fiecarui an, data la care si-a tinut discursul aici, in anul 1811. Dupa un scurt popas in pitorescul orasel, ne vom deplasa spre Nancy, unul dintre cele mai rafinate si atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau, un oras foarte romantic, cu un stil architectonic si obiceiuri culinare proprii. Cel mai frumos si impresionant loc din Nancy este Piata Stanislas, cel mai elocvent exemplu din trecutul cultural al acestui oras, motiv pentru care a fost inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom descoperi cele 3 aspecte ale orasului: cel medieval, dat de aleile si turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite in memoria Ioanei D’Arc, porti de aur si fantana in stil rococo, ceea ce pune in evidenta cel de-al doilea aspect si cel modern, din partea noua a orasului. Timp liber pentru a explora capitala regiunii Lorena. Cazare in Nancy.
ZIUA 6 / 09.08.2016: NANCY – METZ
Mic dejun. Plecare spre Metz, situat la confluenta fluviilor Seille si Moselle, oras cu un bogat trecut istoric, care a functionat ca republica pana la alipirea sa la regatul Frantei in anul 1552. Orasul a fost la origine o cetate celta, cucerit apoi de romani, calcat de huni, a devenit la un moment dat istoric capitala Austriei, a apartinut Reichului german si a fost capitala provinciei Lorena. Metz-ul are astfel o arhitectura urbana spectaculoasa, cu edificii in stil renascentist, baroc si romano-germanic care apartin mai multor perioade. Personalitati precum poetul francez Paul Verlaine s-au nascut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais, a locuit la Metz intre anii 1545 si 1547. Insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira cateva obiective impresionante, precum Opéra - Théatre de Metz, cea mai veche catedrala din Franta cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotica Saint-Étienne (Sfantul Stefan) sau ‚lanterna bunului Dumnezeu’ si Place des Armes, piata acoperita aflata vis-a-vis de catedrala. Cazare in Metz.
ZIUA 7 / 10.08.2016: METZ – HEIDELBERG – FRANKFURT – BUCURESTI
Mic dejun. Astazi vom parasi Metz, ne vom indrepta catre Heidelberg, oras innobilat cu un farmec aparte, unde vom vedea impresionanta constructie renascentista ce gazduieste cea mai veche universitate care dateaza din anul 1386 si vom admira constructia Bisericii Sfantului Duh, edificiu construit in stil gotic tarziu si Podul vechi, un alt simbol al orasului, dupa care vom continua drumul spre Frankfurt. In jurul orei 17:30, transfer la aeroportul din Frankfurt pentru zborul companiei Lufthansa spre Bucuresti cu LH 1422 (20:40 / 23:55).

TARIF: 795 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 200 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti
- 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*sup.
- transportul intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- “Drumul Vinului” cu oprire pt. degustare de vinuri
- tur panoramic de oras cu ghizi locali in Strasbourg, Mulhouse, Metz
- vizitarea oraselor Nancy, Colmar, Heidelberg, care se fac impreuna cu insotitorul roman de grup
- insotitor roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustiil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 155 euro, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) si daca este cazul, ghizii pentru acestea
- bacsisuri: 25 euro/pers. pentru ghizi si soferi , mai putin pentru bagajisti (se achita conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei sau carte de identitate valabila, a caror copie va fi depusa la agentie in momentul inscrierii

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- rezervarile confirmate pe ofertele cu reducere nu vor putea fi anulate, penalizarile fiind de 100 %
- serviciile de transport si cazare achizitionate prin intermediul pachetului de servicii turistice comercializate de agentie nu sunt prestate efectiv de agentie si pe cale de consecinta sunt responsabilitatea exclusiva a prestatorului respectiv in conformitate cu dispozitiile legale locale si/sau internationale aplicabile, raspunderea agentiei cu privire la modalitatea de prestare a acestor servicii fiind exclusa in toate cazurile
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro