CIRCUIT 2013 INCURSIUNE IN GRADINA EDENULUI TURCIA DE SUD – EST - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 INCURSIUNE IN GRADINA EDENULUI TURCIA DE SUD – EST

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 INCURSIUNE IN GRADINA EDENULUI TURCIA  DE  SUD – EST
1/2
CIRCUIT 2013 INCURSIUNE IN GRADINA EDENULUI TURCIA DE SUD – EST


Va invitam sa explorati un tinut situat la intersectia civilizatiilor si religiilor, Turcia de Sud-Est, care dupa ani de instabilitate se deschide calatorilor dornici de a descoperi locuri unice si sa facem impreuna un periplu la izvoarele istoriei, o incursiune in Gradina Edenului dintre Tigru si Eufrat, cu frumoasele campii ale „Semilunii Fertile” si muntii Orientului Indepartat. Vom admira hornurile de piatra si bisericile uitate de vreme din Cappadocia, vom ajunge pe muntele Nemrut vestit prin colosalele sale monumente, vom strabate asezari pitoresti precum Mardin si Sanliurfa, mai vechi ca Biblia, vom descoperi ritmul contemporaneitatii in Adana si Gaziantep si nu in ultimul rand vom explora Gobekli Tepe considerat a fi cel mai vechi lacas de cult al omenirii.
Perioada: 06.06 - 14.06.2013
ZIUA 1 / 06.06.2013: BUCURESTI – ADANA – ANTAKYA (ANTIOHIA)
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 04:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines cu zborul TK 1042 (06:10 / 07:30) si mai departe spre Adana cu TK 2458 (08:45 / 10:20). Sosire in Adana, al patrulea oras ca marime al Turciei, locul de nastere al faimosului kebab picant, oras in care vom vedea Noua Moschee Merkez Camii, o superba constructie uriasa cu sase minarete, a carei marmura alba se reflecta in raul Seyhan si care precedata ca marime doar de Moscheea Sulimaniye din Istanbul. De aici ne vom deplasa spre Tarsus, oras care dateaza aprox. din anul 3000 i.Hr. si care, conform legendei, a fost descoperit de Set, fiul lui Adam. Aici este locul de nastere a evreului Saul, care traind o revelatie pe drumul catre Damasc, a devenit Sf. Pavel. Totodata, conform spuselor lui Plutarh, in Tarsus Cleopatra l-a intalnit si l-a sedus pe Marc Antoniu. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Iskenderun, Alexandretta in limba greaca, oras cu iz levantin, construit in semn de triumf de catre Alexandru cel Mare dupa infrangerea imparatului persan Darius in anul 333 i.Hr., schimband astfel cursul istoriei. Drumul nostru continua apoi spre Orientul Mijlociu, spre Hatay, Antakya sau biblica Antiohia, una dintre capitalele crestine ale lumii supranumita „Orasul de aur”, „Perla Orientului”, „Antiohia cea frumoasa”, „Voluptoasa Antiohie”, „Antiohia placerilor” sau „Senzuala Antiohie”, pe care toti imparatii Romei care au vizitat-o si coplesit-o cu daruri. In anul 42 d.Hr., ucenicii lui Hristos care se numeau nazarineni sau galileeni, au luat aici pentru prima data, numele de crestini si de atunci, Antiohia a fost considerata leaganul crestinitatii. Tot aici au predicat sfintii Barnaba, Pavel si Petru. Cina si cazare in Antakya (Hatay).
ZIUA 2 / 07.06.2013: ANTAKYA – GAZIANTEP
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Arheologie Hatay, unul dintre cele mai valoroase muzee din lume, care cuprinde in colectia sa mozaicuri romane, iar apoi vom vizita biserica-pestera in care a trait Sf. Petru intre anii 47 – 54 d.Hr., Sen Piyer Kilisesi, considerata a fi cea mai veche biserica din lume. Mai departe vom merge in Samandag (vechea Seleucia Pieria), vechiul port al Antiohiei, dupa care vom pleca spre Gaziantep, unul dintre cele mai vechi orase de origine hitita din estul Anatoliei, celebru pentru baclavaua cu fistic produsa aici. Seara, plimbare prin oras pentru a descoperi farmecul orasului vechi dominat de Kale, citadela construita de romani si refacuta de turcii selgiucizi in sec. al XIII-lea. Cina si cazare in Gaziantep.
ZIUA 3 / 08.06.2013: GAZIANTEP – SANLIURFA
Mic dejun. Gaziantepul este unul dintre cele cateva orase din Orientul Mijlociu care pretind a fi cele mai vechi orase locuite, cu continuitate, din lume. Ziua debuteaza cu vizitarea impresionantului Muzeu de Arheologie, care pastreaza superbe panouri de mozaic recuperate din anticul oras Zeugma, ultima fortareata romana de la frontiera de est a Imperiului Roman, azi acoperita de apele barajului de la Birecik pe Eufrat. Muzeul expune reliefuri hitite si mozaicuri pastrate impecabil, dintre care se remarca “Tigancusa din Zeugma”, mozaic din sec. al II-lea, in care se presupune ca este intruchipat Alexandru Macedon. In continuarea zilei vom pleca spre Urfa, actualul oras Sanliurfa sau stravechiul Ur, vom traversa Eufratul si vom intra in Mesopotamia. Vom trece prin Birecik, vechea Apamaea, punct important de pornire al incursiunilor romane catre Est, astazi fiind unul dintre cele doua locuri din lume unde isi face cuib ibisul plesuv, specie protejata deoarece e pe cale de disparitie (aprox. 30 de exemplare in lume). Sosire la Sanliurfa, un oras bine conservat, cu cladiri traditionale si un amalgam de culori care incanta vizitatorul. Cina si cazare in Sanliurfa.
ZIUA 4 / 09.06.2013: SANLIURFA – HARRAN – SANLIURFA
Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii vechiului oras Urfa, care dateaza aproximativ din sec. al XII-lea i.Hr., fondarea orasului actual fiind atribuita lui Seleucus I Nicador, un general al lui Alexandru cel Mare, care dupa moartea acestuia a fondat imperiul Seleucid. Anticul Ur, considerat orasul profetilor, locul de nastere al lui Avraam, parintele iudaismului, este astazi un oras cu o puternica traditie islamica prezenta la tot pasul. Veti remarca doua coloane de piatra situate in varful citadelei, cunoscute sub denumirea de “Tronul lui Nimrod”, deoarece, conform traditiei musulmane, palatal regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului, se afla in interiorul citadelei. Vom vizita Hazreti Ibrahim, Pestera lui Avraam - Dogum Magarasi, Golibasi, un complex turistic cu gradini frumoase si bazine ale „crapilor sfinti” din curtea moscheii Halil’ul Rahman si ne vom plimba strazile vechiului oras si prin bazar. Dupa- amiaza vom vizita Harranul, un antic oras comercial, cultural si religios din Nordul Mesopotamiei‚ mai vechi decat Biblia, mentionat si ca Gradina Edenului, unde conform Genezei, Avraam si familia sa au trait. Astazi este cunoscut pentru locuintele vechi din chirpici, construite sub forma de stup, dar mai ales pentru faptul ca aici a fost locul Templului lui Sin (numit eronat “prima universitate”), renumit in lumea antica pentru cititorii in stele si savantii sai. Cina si cazare.
ZIUA 5 / 10.06.2013: SANLIURFA – GOBEKLI TEPE – MARDIN
Mic dejun. Astazi vom vizita Gobekli Tepe, unul dintre cele mai fascinante situri arheologice din lume, un sanctuar neolitic construit se pare de catre vanatori-culegatori, considerat a fi si cel mai vechi lacas de cult cunoscut, construit acum 11.600 de ani, adica cu aprox. 7.000 de ani inaintea Marei Piramide de la Giza sau inaintea monumentului de la Stonehenge. Gobekli Tepe, cea mai veche structura religioasa realizata vreodata de om, a revolutionat statutul Neoliticului Euroasiatic. Se presupune ca pilonii templului indica locul unde dansatorii antici evoluau in cadrul ritualurilor legate de puterea spirituala a mortii ancestrale. Desenul, care se afla in prim-plan pe piloni, reprezinta conform unor teorii ale arheologilor, o mana cu trei degete, indreptata in jos. Ziua continua cu deplasarea spre Mardin, una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia, unde vom vizita „Perla Mardinului”, Manastirea Ortodoxa Siriana Deyr’ul Zaferan, una dintre cele mai vechi din lume, precum si fostul sediu al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriene, al carui nume vine de la culoarea zidurilor galbene ca sofranul. Cina si cazare in Mardin.
ZIUA 6 / 11.06.2013: MARDIN – KAHTA (MUNTELE NEMRUT)
Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea pitorescului oras Mardin, care se aseamana prin aerul sau cu vechiul Ierusalim, inedit prin bogatia sa arhitectonica bine conservata, cu case de piatra, elegante medrese, impunatoare moschei si biserici ortodoxe, care denota diversitatea culturala si toleranta religioasa. Plecare spre Kahta, localitate situata la baza muntelui Nemrut pentru cina si cazare.
ZIUA 7 / 12.06.2013: MUNTELE NEMRUT – CAPPADOCIA
Mic dejun. Dimineata devreme vom urca cu mini-busuri pe muntele Nemrut, unul dintre cele mai putin cunoscute si totodata unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Turcia, pentru a surprinde rasaritul de soare de pe varful celui mai inalt munte din nordul Mesopotamiei, situat la o altitudine de 2.134 m. Numele Nemrut provine din stravechiul Nimrod si semnifica puterea primara, capabila sa realizeze muncile cele mai dificile si careia nu i se putea opune nimeni si nimic. Vom vizita giganticele statui ale zeilor si zeitelor romano-persane si Tumulusul funerar al regelui Antioch, o dovada de iscusime inginereasca a secolului I i.Hr. mai mare decat piramidele, o lucrare umana invaluita in mister, deoarece nimeni nu a reusit sa raspunda pana astazi cum a putut regele Antioh din Commagene, care era obsedat de propria persoana, sa construiasca acest monumental mormant pentru propria glorie si onoare in incercarea sa de a se „zeifica” si cum, cu 2.000 de ani in urma, a ridicat statuile sus pe munte. Vom cobora apoi Muntele Nemrut si ne vom opri la Podul Roman Cendre, construit peste unul dintre cei mai mari afluenti ai Eufratului, cunoscut candva ca raul Nymphaium si apoi la Tumulusul Karakus, inconjurat de stalpi sculptati cu motive animaliere, despre care se spune ca a fost locul de ingropare al femeilor commagene de spita regala. Ziua continua cu deplasarea spre Cappadocia trecand prin Kayseri, unul dintre cele mai vechi orase din Anatolia, capitala a provinciei greco-romane din anul 380 i.Hr., devenita Cezaree a Cappadociei, dupa ce Imparatul roman Tiberiu a cucerit-o. Cina si cazare in Cappadocia.
ZIUA 8 / 13.06.2013: CAPPADOCIA
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Cappadociei, regiune aflata in inima Turciei, dominata de stravechiul Munte Argaeus, astazi numit Erciyes Dagi, al treilea munte ca inaltime din Anatolia, cu o altitudine de 3.916 m. Cappadocia este renumita pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, sapat de natura in lava vulcanica a muntelui, iar pentru crestini este regiunea unde au trait cativa dintre cei mai importanti parinti si teologi ai Bisericii: Sf. Vasile cel Mare, Sf Grigorie de Nyssa si Sf. Grigorie de Nazians. Vom vizita Muzeul National in aer liber din Goreme, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici sapate in piatra, cu capele acoperite de fresce. Mai departe vom explora oraselele Avanos de pe raul Kizilirmak cunoscut pentru atelierele de olarit, Ürgüp cu cele mai vechi biserici in stanca din regiune si numeroase case in pesteri, Uchisar cu cetatea in stanca care domina peisajul, Pasabağ cunoscut prin formatiunile de piatra sub forma unor hornuri, dupa care vom face o incursiune pe valea Ihlara pentru a admira canionul format de raul Melendiz. Cina si cazare.
ZIUA 9 / 14.06.2013: CAPPADOCIA
Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul subteran Kaymakli, cel mai mare din Cappadocia, oras sapat in stanca, care se intinde pe 8 niveluri dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica intr-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Transfer la aeroportul din Kayseri pentru zbor spre Istanbul cu TK 2021 (19:20 /20:50) si in continuare zbor spre Bucuresti cu TK 1041 (22:50 / 00:15).

TARIF: 690 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 185 EURO
(tariful este valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 20 – 25 turisti, tariful se majoreaza cu 70 euro/pers. )


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucuresti – Istanbul – Adana si Kayseri – Istanbul – Bucuresti
- 8 nopti cazare in hoteluri de 3*
- mic dejun si cina (conform programului)
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghid local vorbitor de limba engleza
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 145 euro/ pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la monumentele si obiectivele turistice din program
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri 40 euro/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro