CIRCUIT 2013 CAPITALELE POLONIEI SI TARILE BALTICE - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 CAPITALELE POLONIEI SI TARILE BALTICE

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 CAPITALELE POLONIEI SI TARILE BALTICE
1/2
CIRCUIT 2013 CAPITALELE POLONIEI SI TARILE BALTICE


Va invitam in Polonia si cele trei state baltice, Estonia, Letonia si Lituania, un spatiu cu o istorie recenta similara cu a noastra, care atrage din ce in ce mai multi turisti europeni. Veti vizita capitala istorica a Poloniei, Cracovia, unul dintre putinele orase care a scapat de distrugerile celui de-al Doilea Razboi Mondial, vechiul oras intrand pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si actuala capitala, Varsovia, un oras notabil printre capitalele Europei, nu pentru marimea, varsta sau frumusetea sa, ci pentru indestructibilitatea sa, renascand de mai multe ori din cenusa razboiului. Veti vizita de asemenea cele trei capitale baltice: Tallinn, capitala Estoniei, in care aura secolelor XIV si XV a ramas intacta, un labirint de ziduri medievale cu stradute pietruite si case ale negustorilor in culori pastelate, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare si mai cosmopolit oras baltic care se remarca prin arhitectura sa in stil Art Nouveau-Jugendstil si prin arhitectura in lemn din sec. al XIX-lea si ultima, dar nu cea din urma, Vilnius, capitala Lituaniei, renumita pentru amestecul sau impresionant de cladiri gotice, renascentiste, baroce si clasice, pentru impozantele biserici in stil gotic, precum si pentru atmosfera medievala si peisajul sau natural. Plajele cu nisipuri albe, nenumaratele parcuri si rezervatii naturale, unde pot fi intalnite specii rare de pasari si animale salbatice, traditionalele saune, castelele medievale si conacele din sec. al XVIII-lea, sunt doar o mica parte din misterele pe care le veti putea dezlega in timpul circuitului pe care vi-l propunem.

Perioada: 21.08 – 31.08.2013

ZIUA 1 / 21.08.2013: BUCURESTI – TALLINN
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei LOT Polish Airlines). Plecare spre Varsovia cu zborul companiei LOT Polish Airlines, LO 644 (06:00 / 06:45) si mai departe spre Tallinn cu zborul LO 785 (11:00 / 13:55). Transfer si cazare in Tallinn.
ZIUA 2 / 22.08.2013: TALLINN
Mic dejun. Dimineata vom face turul panoramic al orasului Tallinn, supranumit “perla medievala a tarilor baltice”. Orasul vechi este plin de viata, cu stradute inguste si minunate case de negustori, care exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic. Cladirile pastreaza inca aerul vechi din sec. al XIII-lea, orasul in ansamblu avand o unitate arhitecturala rar intalnita. Raekoja Plats, piata centrala, gazduieste Primaria medievala a orasului si numeroase alte atractii turistice. In orasul vechi se afla si cea mai veche biserica estoniana, care dateaza din anul 1219, precum si numeroase biserici ortodoxe si luterane, o parte dintre ele fiind transformate in muzee. Turul panoramic continua cu: Castelul Toompea care dateaza din anul 1773 (vizita exterioara), Turnul Pikk Hermann, simbolul puterii policite estoniene, Cladirea Primariei care dateaza din sec. al XIV-lea si Biserica Sf. Nicolas care adaposteste si un muzeu de arta medievala. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau optional, excursie in Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria parcului este insa Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla Palatul Prezidential si o casa in care a locuit Petru in perioada in care palatul era in constructie. Seara, optional cina cu preparate traditionale in Tallinn la renumitul restaurant Peppersack. Cazare.
ZIUA 3 / 23.08.2013: TALLINN – PARNU – RIGA (307 km)
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Parnu, o superba statiune situata pe malul marii care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea. Parnu este considerata “capitala de vara” a Estoniei, oras vechi cu stradute intortocheate, cladiri vechi, cafenele, biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sfanta Ecaterina, un conglomerat ortodox si Sfanta Elisabeta, biserica austera luterana. In continuarea zilei ne vom deplasa catre Riga. Cazare.
ZIUA 4 / 24.08.2013: RIGA – SIGULDA – RIGA (100 km)
Mic dejun. Tur panoramic de jumatate de zi al orasului Riga, situat pe malul Marii Baltice, la gura de varsare a raului Daugava, „raul destinului”, oras caruia i se spune si Parisul Nordului, nu doar datorita Turnului de Televiziune care aduce cu Turnul Eiffel, ci si datorita frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, o mixtura de stiluri, respectiv medieval, clasic si Art-Nouveau. In timpul turului panoramic vom putea admira impreuna cu ghidul local Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care detine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeza, Biserica Sf. Jacob, Parlamentul, Teatrul National, Opera, Universitatea si Monumentul Libertatii, prilej cu care vom afla de ce orasul Riga este considerat emblematic pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Dupa-amiaza libera pentru vizite individuale, cumparaturi, sau optional, excursie la Sigulda, un orasel pitoresc aflat la 50 km distanta de capitala, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si “Elvetia letona”, acesta este situat in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu. Vom vizita Castelul Turaida, in traducere “Gradina lui Dumnezeu”, mormantul lui Maija, Turaida Rose, o tanara fecioara, care a platit cu viata pentru ca s-a opus avansurilor unui ofiter polonez si vom admira imprejurimile care ofera privelisti deosebite. Cazare.
ZIUA 5 / 25.08.2013: RIGA – RUNDALE – SIAULIAI – VILNIUS (375 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Rundale pentru a vizita Palatul Rundale, considerat a fi cel mai fin exemplu al arhitecturii in stil baroc din Tarile Baltice. Palatul a fost construit intre anii 1736 - 1740 pentru a servi drept resedinta de vara a ducelui Ernst von Johann Biron. Camerele de lux ale palatului sunt decorate cu picturi, numeroase sculpturi, mobilier de epoca, tapiserii, portelanuri si argint. Ne vom indrepta apoi catre Siauliai, al patrulea mare oras al Lituaniei, renumit pentru Dealul Crucilor. Statuia lui Iisus de la intrarea in oras a fost un cadou din partea Papei Ioan al II-lea, cu ocazia vizitei sale din anul 1993. De asemenea, vom vizita Catedrala orasului, reconstruita in anul 1954, a carei turla este cea mai inalta din tara. In continuarea zilei vom pleca spre Vilnius unde ne vom caza.
ZIUA 6 / 26.08.2013: VILNIUS
Mic dejun. Astazi vom face un tur panoramic al capitalei Lituanei, Vilnius, orasul chihlimbarului, situat la putini kilometri distanta fata de centrul geografic al Europei. Acesta este o imbinare intre vechi si modern, un amestec fascinant de mosteniri pagane (se spune ca Lituania a fost ultimul taram european crestinat) si traditii crestine, de palate si zgarie-nori si de diverse limbi, ca in turnul Babel. Inima orasului se afla in Piata Catedralei, cu muntele Gediminas pe fundal. Turul va include Biserica Sf. Petru si Paul, Piata Catedralei, Catedrala Sf. Ana, Piata Primariei, Universitatea din Vilnius si Castelul Gediminas (exterior), care ofera o vedere spectaculoasa a intregului oras. Dupa-amiaza, timp liber pentru a explora pe cont propriu orasul sau, optional, excursie la Trakai, vechea capitala a Lituaniei, unde se va vizita castelul cu acelasi nume, construit in sec al XV-lea, cunoscut sub denumirea de “castelul insula”, deoarece este inconjurat de apa. Orasul s-a dezvoltat mereu, mai ales dupa ce a devenit membru al ligii hanseatice. Cazare.
ZIUA 7 / 27.08.2013: VILNIUS – KAUNAS – VARSOVIA (490 km)
Mic dejun. Plecare spre Kaunas, situat la 80 km vest de capitala tarii, oras tipic lituanian, aflat la confluenta a doua rauri (Nemunas si Neris). Acesta a fost o vreme, intre cele doua razboaie mondiale, capitala vremelnica a Lituaniei (Vilnius si regiunea din care face parte fiind sub administratie poloneza), motiv pentru care oamenii au declarat-o “capitala temporara”. In Kaunas vom putea admira Cladirea Primariei, Castelul din Kaunas si Biserica St. Francis Xavier. Vom pleca apoi spre Varsovia, capitala Poloniei, situata pe raul Vistula, la egala distanta fata de Marea Baltica si Muntii Carpati. Varsovia, atestata documentar inca din sec al XIII-lea, a fost orasul mereu cucerit, mereu distrus, mereu obligat sa renasca din propria-i cenusa. Istoria dura a facut ca prezentul acestei capitale europene sa fie plin de mandrie si speranta. Varsovia atrage prin istorie si modernism, prin spatiu, lumina si culoare. Cazare.
ZIUA 8 / 28.08.2013: VARSOVIA – ZELAZOWA WOLA (50 km)
Mic dejun. Dimineata vom face turul panoramic al orasului Varsovia insotiti de ghidul local, prilej cu care vom putea admira Columna lui Sigismund (cel care a mutat capitala Poloniei din Cracovia la Varsovia), Piata orasului vechi cu atractiile sale, Catedrala Sf. Ioan, urmat apoi de o plimbare pe stradutele inguste pline de cafenele. Optional, vom putea vizita Castelul Regal, fosta resedinta a monarhilor polonezi, reconstruit in anul 1971 dupa ce a fost distrus in timpul invaziei germane. Dupa-amiaza, timp liber, sau, optional, excursie la Zelazowa Wola, situat la 50 km de capitala, un mic orasel in care s-a nascut Frederick Chopin, faimosul compozitor. Cazare.
ZIUA 9 / 29.09.2013: CRACOVIA – CZESTOCHOWA – VARSOVIA (360 km)
Mic dejun. Plecare spre Czestochowa, inima spirituala a Poloniei, important loc de pelerinaj, unde se afla Manastirea Jasna Gora sau “Muntele Luminos” care dateaza din anul 1382, care detine miraculoasa icoana Madona Neagra, una dintre cele mai sfinte relicve din Polonia si, de asemenea, unul dintre simbolurile Poloniei. Complexul manastirii cuprinde Capela Maicii Domnului, sanctuarul celebrei icoane, biserica in care se savarsesc slujbele si asa-numitele Apartamente Regale si Statii ale Crucii. Traseul continua spre Cracovia, unde vom ajunge pentru cazare.
ZIUA 10 / 30.08.2013: CRACOVIA
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Cracovia, prima capitala a Poloniei, unde vom putea admira simbolul orasului, respectiv Rynek Glowny - Piata Centrala, care este cea mai mare piata medievala din Europa, precum si Biserica Sfanta Maria (Mariacki), cea mai importanta din oras. Turul se va termina pe dealul Wavel, considerat un “Acropole” al Poloniei. Farmecul colinei este dat de Castelul Wavel, resedinta regilor polonezi timp de sapte secole si de Catedrala Regala Wavel, despre care Papa Ioan Paul II a spus ca este “Sanctuarul national, in care nu poti intra fara o emotie interioara, lucru care nu este simtit in multe catedrale din lume”. Stilul catedralei este in mare parte gotic, datand din timpul domniei regelui Wladyslaw cel Scund (1306 - 1333) si a lui Kazimierz cel Mare (1333 - 1370), fiind de asemenea locul de inmormantare al mai tuturor persoanelor regale din Polonia, al unui episcop din Cracovia, al mai multor eroi, poeti si sfinti. Centrul catedralei este ocupat de mausoleul Sf. Stanislav, considerat ocrotitorul Poloniei, mausoleu care dateaza din anul 1630. Optsprezece capele de mare valoare artistica inconjoara catedrala care mai detine doua triptice gotice tarzii si vitralii de o frumusete incredibila de la sfarsitul sec. al XX-lea. Intre cele cinci clopote atarnate in turn, se gaseste si clopotul “Zygmunt”, unul dintre cele mai mari din Europa. Este probabil cel mai interesant loc din tara, impreuna cu adiacentul Castel Wawel construit in sec. al XIV-lea, care adaposteste o impresionanta varietate de obiecte de arta gotice, renascentiste, baroce, clasiciste si moderne. Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi. Cazare.
ZIUA 11 / 31.08.2013: CRACOVIA
Transfer la aeroportul din Cracovia pentru zborul spre Varsovia cu LO 3904 (08:45 / 09:35) si mai departe spre Bucuresti cu LO 641 (11:05 / 13:55).


TARIF: 885 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 245 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt 20-24 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele Bucuresti – Tallin si Cracovia – Bucuresti
- transport cu autocar modern, dotat cu aer conditionat, pe toata durata circuitului
- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* superior si 4*
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele, etc.
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghizi locali pentru vizitele din program in Tallinn, Riga, Vilnius, Varsovia, Cracovia
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile continentale: aprox. 155 euro/pers., care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale, etc.)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- excursiile optionale realizabile cu un minim de 15 participanti:
• excursie la Kadriorg Park: 30 euor/pers.
• cina cu preparate traditionale in Tallinn la renumitul restaurant Peppersack: 35 euro/pers.
• excursie la Gauja National Park si Sigulda: 52 euro/pers.
• excursie la Trakai: 38 euro/ pers.
• excursie de o jumatate de zi la Zelazowa Wola: 42 euro/pers.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizii locali si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- la inscriere, beneficiarul trebuie sa se asigure ca programul sau tariful pachetului turistic nu a suferit modificari
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro