CIRCUIT 2013 POVESTE CHINEZEASCA - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 POVESTE CHINEZEASCA

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 POVESTE CHINEZEASCA
1/2
CIRCUIT 2013 POVESTE CHINEZEASCA

Ati auzit uneori remarca “e un taram de basm”, ca referire la diversele coltisoare minunate ale planetei noastre, insa putini dintre noi au avut ocazia sa vada cu ochii lor un loc care nu este un taram de poveste, ci chiar o poveste in sine … Va propunem o poveste, una chinezeasca, cu cele mai uimitoare minuni ale naturii, locuri care au inspirat poeti si pictori dar si scenaristi contemporani de film. Va veti intalni cu ursii Panda, veti pluti pe majestosul fluviu Albastru, Yangtze, veti admira “padurea de piatra” de la Shilin, veti intra pe “drumul ceaiului” in Yunnan, spatiu de poveste cu cele mai multe minoritati etnice, veti poposi in vechiul oras Lijiang declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, veti cunoaste un loc sinonim cu paradisul pe pamant, Shangri-La, veti recunoaste in Parcul National Zhangjiajie unele cadre naturale folosite in super-productia cinematografica Avatar si va veti incheia povestea chinezeasca in Shanghai, “Perla Orientului”.

Perioada: 13.10 – 31.10 2013

ZIUA 01 / 13.10.2013: BUCURESTI – ISTANBUL – BEIJING
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 19:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (21:50 / 23:15) si mai departe la Beijing cu zborul TK 20 (00:35 / 15:05).
ZIUA 02 / 14.10.2013: BEIJING
Sosire la ora 15:05 la Beijing, intalnire cu ghidul local pentru transfer si instalare la Hotelul Guizhou 4* (sau similar). Cina la renumitul restaurant “Rata Pekineza” unde vom servi specialitatea cu acelasi nume, o delicatesa apreciata pentru crusta sa subtire si crocanta obtinuta prin coacere la flacara.
ZIUA 03 / 15.10 2013: BEIJING – CHENDGU
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, orasul hibiscusului, floarea simbol a orasului. Vorbind insa despre simboluri, orasul a devenit la randul sau un simbol al dezvoltarii economice din sud-vestul Chinei, ambitiosul oras putandu-se mandri in curand cu cea mai mare cladire din lume, Global Center, care urmeaza a fi finalizata in luna iunie. Dupa sosire, vom vizita Parcul Colibei Poetului Du Fu, (712 – 770 e.n.), unul dintre cei mai importanti poeti chinezi din timpul dinastiei Tang. Urmeaza o plimbare prin pitorescul cartier vechi si dejunul. Continuam cu vizitarea Manastirei Wenshu Yuan, care adaposteste cel mai bine pastrat templu buddhist din regiune, unde vom putea admira o impresionanta colectie de picturi si caligrafii, sutre stravechi si un numar impresionant de statui ale lui Buddha, confectionate din cele mai diverse materiale. Cazare la Hotel Furong Liting 4* (sau similar).
ZIUA 04 / 16.10.2013: CHENGDU – CHONGQING – CROAZIERA DE 5* PE YANGTZE
Mic dejun. Dimineata vom vizita Centrul de Cercetari si Reproducere a ursilor Panda gigant, locul in care specia aflata in pericol de disparitie a fost salvata, o uimitoare oaza de liniste, un sanctuar in care naturalistii au recreat cat mai fidel posibil conditiile naturale in care traiau “ursuletii”. Dupa dejun, transfer la gara pentru plecarea cu trenul la Chongqing, oras cu o populatie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oras al Chinei dupa numarul de locuitori, dupa Shanghai si Beijing, locul in care raul Jialing intalneste fluviul Yangtze, al treilea ca debit din lume, dupa fluviile Amazon si Congo. Fluviul Yangtze, leaganul civilizatiei chineze, este un izvor neintrerupt de mituri si legende, care strabate peste 6.000 de km de pe platourile inalte ale Tibetului pana in apropiere de Shanghai, unde se varsa in Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze – Fluviul Albastru cand se refera exclusiv la cursul inferior al apei, in timp ce fluviul in totalitatea sa se numeste Chang Jiang – Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului, poarta denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar in Tibet, fluviul este denumit Dri-chu – Raul Femelei Iac. Sosire, cina si imbarcare pe vaporul Yangtze Gold 5* (sau similar), pentru a porni intr-o mirifica croaziera pe Yangtze.
ZIUA 05 / 17.10.2013: CROAZIERA DE 5* PE YANGTZE
Croaziera pe cel mai lung fluviu din China si din Asia, al treilea din lume, dupa Nil si Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, orase minunate, temple, pagode si situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi vazute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare si rasfat la bordul vaporului de lux, prilej de a admira privelistile care se succed de-a lungul malurilor. Oprire la Fengdu, unde vom vizita asa numitului oras al fantomelor, aceasta pentru ca locuitorii de aici aveau un adevarat cult al fantomelor si a vietii de dupa moarte. Vom trece in continuare pe langa orasul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 nivele, care parca iese din stanca in care este construita, considerata o minune arhitectonica. Croaziera continua prin regiunea celor Trei Defileuri, regiune care merita denumirea de minune a lumii. Dicolo de orasul Chongqing, vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, insa cel mai inalt si mai ingust dintre cele trei. Aici, printre peretii de piatra cu inaltimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei latimea unui lac, se ingusteaza brusc pe anumite portiuni pana la 78 m. Frumusetea peisajelor e data de inaltimea ametitoare, de peste 1.200 m a peretilor verticali de pe ambele maluri care stranguleaza valea intr-un canion adanc si ingust de 78 - 150 m, creand astfel un tablou unic. Strabatand defileul, vom avea prilejul de a afla tainele si legendele unor locuri cu denumiri cel putin ciudate, precum Peretele de Creta, Scara Meng Liang, Stanca Calugarului Spanzurat, etc. Mergand in continuare in aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde privelistea stancilor, care se inalta spre cer pana la o inatime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Pensiune completa si cazare pe vas.
ZIUA 06 / 18.10.2013: CROAZIERA DE 5* PE YANGTZE
Astazi vasul opreste la Badong, oras care are aceeasi denumire cu provincia caruia ii apartine, provincie in care traiesc minoritatile Tujia si Miai, inconjurate de muntii Daba, Wu si Wuling. Vom face o plimbare inedita cu plutele, pe raul Shennongxi, un afluent al fluviului Yangtze, urmand cursul raului care este flancat de pereti de stanca inalti de zeci de metri, trecand prin locuri de o frumusete unica. Ne vom intoarce apoi pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea si cel mai lung defileu, Xiling, renumit prin frumusetea sa naturala. Pensiune completa si cazare pe vas.
ZIUA 07 / 19/10.2013: YICHANG – WUHAN – KUNMING
Mic dejun la bord. Sosire la Yichang si debarcare pentru a vizita cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat in folosinta in anul 2006, cunoscut si sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare si cea mai controversata din lume, puterea energetica generata fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potentiala hidro a Romaniei, care este de 15.000 MW. Dupa dejun, deplasare cu autocarul spre Wuhan, oras aflat la confluenta raului Hanjiang cu marele fluviu Yangtze. Oprire pe parcurs pentru a vizita zidurile de fortificatie ale orasului vechi Jinzhou, ziduri a caror constructie a fost inceputa de imparatul Yeongryu pentru a apara regatul de invazia poparelor din nord. Cina si transfer la aeroport pentru plecarea spre Kunming, orasul primaverii eterne datorita climatului bland si a florilor pline de culoare. Kunming, capitala provinciei Yunnan, situata in sud-vestul Chinei, la granita cu Vietnam, Laos si Myanmar, are o istorie de peste 2.400, fiind astazi un important centru politic, economic si cultural. Orasul are un numar impresionant de muzee, galerii, universitati si temple, printre care unul din timpul dinastiei Ming. Orasul fascineaza prin alaturarea dintre vechi si nou si nu rareori putem fi surprinsi de faptul ca o casa veche din lemn sta inca in imediata vecinatate a unui zgaraie-nori. Kunming, fosta poarta a Drumului Matasii, are de asemenea o frumoasa si foarte bogata gradina botanica. Sosire, transfer si cazare la Hotel Jinjiang 4* (sau similar).
ZIUA 08 / 20.10.2013: KUNMING – SHILIN – KUNMING
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de neuitat, la aprox. 85 km departare de Kunming, unde mii de stanci inalte strapung pamantul pe o suprafata de aprox. 400 kmp, pentru a forma ceea ce localnicii numesc Shilin, adica Padurea de Piatra, care pe vremea Dinastiei Ming era cunoscuta drept "intaia minune a lumii", astazi declarata Patrimoniu Mondial UNESCO. Geologic, formatiunile bizare care variaza din punct de vedere al formei si al inaltimii, au fost modelate in calcar, de ploaie si de vant in urma cu peste 270 milioane de ani, drept pentru care exista si un numar insemnat de pesteri pline de stalactite, stalagmite, stalpi si iazuri cu apa. Printre stancile cele mai faimoase se numara Silueta Ashimei - personaj de legenda pentru populatia locala, Sani, Cantecul lui Shi Ba Xiang, Varful Lotusului, Tulpina Cerului, Varful spadei, Chemarea departarii, ale caror povesti le vom afla de la ghizii locali. Multe legende au izvorat de-a lungul timpului din imaginatia locuitorilor Sani, cea mai frecventa vorbind despre stramosii acestui neam si motivul pentru care au ales sa se retraga in acest mediu aparent ostil. In continuarea zilei vom vizita un sat al minoritatii Yi, una dintre cele 56 de minoritati ale Chinei. Dejun in timpul vizitelor. Intoarcere la hotel. Cazare.
ZIUA 09 / 21.10.2013: KUNMING – DRUMUL CEAIULUI – YUNNAN – DALI
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Dali, oras din timpul dinastiei Ming, una dintre portile aflate pe drumul matasii, asezat intr-o zona de o rara frumusete, intre argintiul Muntilor Cangshan cu varfuri de 3.500 m inaltime si Lacul Erhai, de culoarea jadului. Pe parcurs vom vizita orasul vechi Yunnan, aflat pe vechiul drum al ceaiului, la fel de cunoscut in vremurile stravechi ca drumul matasii. Ceaiul a fost descoperit de Imparatul Shennong in anul 2737 i.Hr, in timp ce bea dintr-un vas cu apa fierbinte la umbra unui copac, cand cateva frunze i-au cazut in vas. Drumul ceaiului, care lega provincia Yunnan cu platourile Tibetane, era esential pentru locuitorii Tibetului, ceaiul fiind singura sursa de vitamine a acestora. Sosire la Dali, unde vom vizita cele 3 pagode buddhiste, dintre care cea mai inalta, Qianxun, cu o inaltime de aprox. 70 m este una dintre minunile arhitectonice ale Chinei dinastiei Tang, asemanatoare Pagodei Gastei salbatice din Xian. In pagoda au fost descoperite statui ale lui Buddha din aur, argint, lemn si cristal precum si peste 600 de ierburi folosite in scopuri medicinale. Timp liber pentru plimbare in orasul vechi. Dejun in timpul vizitelor. Cazare la Hotel Landscape 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 22.10.2013: DALI – XIZHOU – LIJIANG
Mic dejun. Dimineata vom face o croaziera pe Lacul Erhai, dupa care vom vizita Xizhou, care in traducere inseamna prefectura fericita, un sat cu aprox. 2.500 de rezidenti care isi pastreaza aparenta traditionala, ocupandu-se cu agricultura si bucurandu-se de o viata linistita. Mai mult de 100 de locuinte din Xizhou sunt trecute in patrimoniul cultural, caracteristic fiind echilibrul intre simplitate si eleganta detaliilor. Dejun in timpul vizitelor. Plecare spre Lijiang, cel mai bine pastrat oras antic din China, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1997. Orasul vechi pastreaza culoarea locala, cladirile de aici fiind chintesenta mostenirii culturale a regiunii. Cazare la Hotel Hexi 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 23.10.2013: LIJIANG – BAISHA – LIJIANG
Mic dejun. Vom incepe ziua cu o plimbare prin Parcul Dragonului Negru, incojurat de coline inalte, care apara suprafata apelor de vanturile de munte, o intruchipare a linistei si echilibrului, caracteristicile chinezesti traditionale. Vom vizita apoi Muzeul Dongba, muzeul minoritatii Naxi care traieste langa munti, descendenta din nomazii tibetani, avand multe lucruri comune cu acestia, la ei intalnindu-se si astazi, puternice urme de matriarhat. Zeitatea lor suprema este Sanduo, protector al tuturor celor care au viata, care este reprezentat imbracat in alb, calarind un cal tot alb. Religia lor, Dongba, in traducere inteligent, reprezinta un amestec animist in care omul si natura sunt pe jumatate frati, cu acelasi tata dar cu mame diferite. Continuam cu vizitarea satului Baisha, localitatea nisipului alb, pentru a admira frumoasele fresce ale templului cu acelasi nume, care dateaza din timpul dinastiei Ming. Frescele ne vor “spune” povesti taoiste, buddhiste si tibetane privite prin ochii celor din populatiile Naxi, Tibetane, Bai si Han. Tot aici vom vedea faimoasa fresca, Sidarta Gautama care-l reprezinta pe intemeietorul buddhismului Sakyamuni. Intoarcere in Lijiang unde vom avea timp liber pentru plimbare in pitorescul orasul vechi, cu stradute pitoresti, magazine si restaurante. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.
ZIUA 12 / 24.10.2013: LIJIANG – SHIGU – ZHONGDIAN
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va conduce spre Canionul Saltul Tigrului care are o lungime de 16 km si inaltimi cuprinse intre 2.500 - 3.000 m, o zona deosebit de pitoreasca, in care cel mai fotografiat loc este portiunea unde canionul are o latime de doar 30 m, iar torentii de apa curg extrem de vijelios. In continuare vom vizita vechiului sat Shigu, locul in care chinezii au obtinut o victorie importanta impotriva tibetanilor, eveniment marcat printr-un monument sub forma unei tobe de marmura. Vom pleca apoi spre Zhongdian, un pitoresc orasel tibetan, asezat in nord-estul provinciei Yunnan, aflat in Himalaya, care in anul 2001 si-a schimbat numele in Shangri-La, denumire care exprima paradisul pe pamant, o tara a fericirii eterne, a puritatii absolute, izolata de restul lumii asa cum a fost descrisa pentru prima oara de catre scriitorul britanic James Hilton. Dejun in timpul vizitelor. Cazare la Hotel Shili 4* (sau similar).
ZIUA 13 / 25.10.2013: ZHONGDIAN – PUDA CUO – KUNMING
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Parcul National Puda Cuo, situat in zona cu cea mai bogata biodioversitate din lume, care desi acopera numai 0,7% din suprafata tarii, contine mai mult de 20% din varietatea de plante a Chinei si o treime din varietatea mamiferelor si pasarilor. Vom fi fascinti de tabloul oferit de padurile misterioase si de apele de cristal ale lacurilor in care se reflecta cerul albastru brazdat de nori albi, sfidand parca trecerea timpului. Vom vizita in continuarea zilei locuinta unei familii tibetane, dupa care ne vom intoarce in Zhongdian si daca timpul permite, ne vom putea plimba in orasul vechi pana la transferul catre aeroport. Dejun in timpul vizitelor. Seara, plecare cu avionul spre Kunming. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la Hotel Jinjiang 4* (sau similar).
ZIUA 14 / 26.10.2013: KUNMING – GUILIN – CHANGSHA
Mic dejun. Deplasare catre “Dealurile de Vest”, muntii de pe malul Lacului Dianchi, acoperiti de paduri vesnic verzi, pentru a vizita Templul Huating, cel mai vechi templu buddhist din regiune, care dateaza din sec. al XI-lea. Mirosul imbatator al magnoliilor, cameelor si a osmanusului, impreuna cu trilurile pasarilor, face ca locul sa para un colt de paradis, peisajul fiind parca translatarea picturilor chinezesti vechi de mii de ani in natura. Vom vizita “Poarta Dragonului”, un complex de grote, pavilioane, trepte si tuneluri sapate in stanca de catre Wu Laiqing, un calugar daoist, a carui munca a fost continuata de catre localnici vreme de 50 ani. Deoarece pana la acest obiectiv este de urcat o buna portiune de drum, cei care nu pot face acest efort, pot urca contra cost cu un teleferic. Dupa dejun, transfer la aeroport pentru zborul spre Guilin de unde vom fi transferati la Changsha, capitala provinciei Hunan pentru cazarea la Hotel Furong Huating 4* (sau similar).
ZIUA 15 / 27.10.2013: CHANGSHA – FENGHUANG
Mic dejun. Plecare cu autocarul la Fenghuang, apreciat ca unul dintre cele mai frumoase orase din China. Fenghuang, in traducere Phoenix, este orasul in care legenda spune ca pasarea care a renascut din foc si-a intrerupt zborul, coborand pe aceste frumoase meleaguri de pe care a refuzat sa mai plece. Asezarea se remarca nu numai prin peisajele deosebit de frumoase, dar si printr-o istorie milenara, fiind cunoscut faptul ca aici se afla casa parinteasca a cunoscutului scriitor contemporan Sheng Congwen. Dupa dejun vom vizita vechiul oras fondat in sec. al VIII-lea i.e.n., prilej de a ne intalni cu minoritatea Miao, cea mai mare minoritate din China. Specific acestei minoritati este credinta ca fiecare element natural are un spirit, iar dezastrele sunt produse de spiritele rele care pot fi izgonite numai de vrajitori, fapt pentru care ceremoniile de cinstire a stramosilor acestora sunt grandioase si pline de mister. Membrii minoritatii Miao si-au pastrat nealterate cantecele, dansurile traditionale si costumele pline de culoare, complicate, dar in acelasi timp cu linii clare, acestia fiind lesne de recunoscut si prin frumoasele si delicatele podoabe din argint pe care le poarta mai ales in timpul numeroaselor festivaluri, cel mai cunoscut fiind cel al primaverii. Cazare la Hotel Tianxia Fenghuang 4* (sau similar).
ZIUA 16 / 28.10.2013: FENGHUANG – PARCUL ZHANGJIAJIE – ZHANGJIAJIE
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Parcul National Zhangjiajie, inclus in anul 1992 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, care se intinde pe o suprafata de peste 690 kmp, impanzita de piscuri, coloane de piatra si stanci ametitoare acoperite de paduri in care vietuiesc fazani aurii, maimute resus, caprioare, salamadre, etc. Pentru a admira peisajul uluitor al padurii de stanci zvelte vom urca cu telecabina din Huangshizhai – Fortareata Pietrei Galbene, sau Satul Leului Galben, prilej cu care ne vom apropia la cateva palme de fantasticile stanci de gresie, “strecurandu-ne” astfel printre formatiunile carstice uimitoare, cu forme ciudate care parca tasnesc spre cer. Platforma pe care vom ajunge este locul de belvedere cel mai propice pentru a admira marele spectacol al stancilor, dintre care se remarca in mod special Pavilionul de pe Piscul Liuqige, Jinbianxi si Piscul Muzifeng. Dejun in timpul vizitelor. In finalul zilei vom pleca spre Zhangjiajie, aflat la aprox. 50 km distanta de parcul national. Cazare la Hotel Xiangdian 4* (sau similar).
ZIUA 17 / 29.10.2013: ZHANGJIAJIE – SHANGHAI
Mic dejun. Plecare spre marea intalnire cu muntii din “Avatar”, filmul lui James Cameron, cu cele mai mari incasari din istorie, film care a intrecut toate recordurile cinematografice anterioare. Sursa de inspiratie a filmului, parcul national numara mai mult de 100 de platforme de observatie, iar din faimosul lift de sticla, cel mai inalt din China si probabil din intreaga lume, vom avea imaginea unui taram fantastic, o padure de stanci inalte de sute de metri, cu vegetatie in varf ca niste uriasi cu pomi si tufe pe post de par. Cea mai vizitata parte a parcului este Yuanjiajie unde se gaseste Southern Sky Pillar – Coloana Sudica a Cerului, cea care a inspirat muntii plutitori din super-productia hollywoodiana. Varfurile si coloanele de piatra care au aproape aceeasi inaltime, creaza senzatia unei platforme suspendate, peisaj pe care-l vom putea admira din punctul numit Mihuntai – Observatorul Incantarii. Dintre cele peste 3.000 de coloane adesea acoperite cu palcuri de copaci, Coloana Sudica a Cerului care se gaseste la o altitudine de 1.074 m, a fost oficial redenumita Muntele Hallelujah, dupa denumirea muntelui plutitor de pe planeta Pandora din filmul amintit, devenind emblema geografica a parcului Yuanjiajie. Tot aici vom admira si Podul din Cer, un pod natural cu o deschidere de 25 m, aflat la o inaltime de aprox. 357 m deasupra prapastiei. Dupa dejun vom continua explorarea parcului cu Muntele Tianzishan – Muntele Fiului Cerului, traditionalul epitet pentru imparatul Chinei, un munte unic, plin de grandoare, salbaticie si eleganta. Varfurile inconjurate de ceturile si aburii care domina vaile presarate cu cascade, paduri dese, lacuri, pesteri si cursuri de apa, creaza un peisaj de basm. Vom vizita in continuare Piscul Yubi si Parcul Helong, singurul peisaj realizat de mana omului in acest spatiu natural, creat de Generalul Helong, fondatorul Armatei de Eliberare. Cina, urmata de transferul la aeroport pentru zborul spre Shanghai. Sosire in cel mai mare oras al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe fluviul Huangpu. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la Hotel Golden Riverview 4* (sau similar).
ZIUA 18 / 30.10.2013: SHANGHAI – ISTANBUL
Mic dejun. Zi libera dedicata plimbarilor individuale sau cumparaturilor in cel mai mare oras al Chinei supranumit si Perla Orientului, in care Raul Huangpu imparte orasul in est si vest, trecut si viitor, intre modernitatea dusa la extrem si traditionalismul chinezesc. Pentru cei care vor sa exploreze metropola, le recomandam o plimbare pe Bund, bulevardul aflat pe malul raului Haungpu, artera comerciala Nang Jing si urcarea in turnul de televiziune sau in noul turn al centrului fianciar, pentru a putea admira de sus panorama orasului. Transfer la aeroport si plecare spre Istanbul cu zborul TK 27 (23:15 / 05:30).
ZIUA 19 / 31.10.2013: ISTANBUL – BUCURESTI
Sosire la Istanbul la ora 05:30 si plecare spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15).

TARIF: 3.280 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 725 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Beijing si Shamghai – Istanbul – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Beijing – Chendgu, Wuhan – Kunming, Zhongdian – Kunming, Kunming – Guilin, Zhangjiajie - Shanghai
- transportul intern cu autocar, tren, vapor, conform programului
- 3 nopti cazare in cabine standard si pensiune completa pe vapor de 5*
- 13 nopti cazare in hoteluri de 4*
- mic dejun bufet cu mancare internationala, 15 dejunuri si 5 cine (conform program), cu mancare traditionala chinezeasca, care include si un pahar de bautura racoritoare
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale aprox. 380 euro/pers. si pentru zborurile interne aprox. 170 euro/pers. , care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza China: 60 euro/pers.
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi – nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- bacsisuri pentru personalul vasului de croaziera: 20 euro/pers. (se achita de asemenea conducatorului de grup cel tarziu la sosire )
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE INAINTE DE PLECARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei, cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip pasaport, pe fond alb
- adeverinta de la locul de munca cu functia si salariul, sau talon de pensie, extras de cont

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala, de max. 20 kg
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca Pasaportul nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro