CIRCUIT 2013 O propunere de PRIMAVARA, o plimbare de PASTE la CASTELELE BAVAREZE - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 O propunere de PRIMAVARA, o plimbare de PASTE la CASTELELE BA
VAREZE

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 O propunere de PRIMAVARA,  o plimbare de  PASTE  la  CASTELELE BAVAREZE
1/2
CIRCUIT 2013 O propunere de PRIMAVARA, o plimbare de PASTE la CASTELELE BAVAREZE


Primavara aceasta Bavaria va asteapta cu castelele sale de poveste care impresioneaza prin maretie, prin peisajele mirifice care le inconjoara si prin legendele care le invaluie in mister. Munchenul si Salzburgul sunt de asemenea orase pline de istorie si frumusete dezvaluindu-se si surprinzand turistii cu muzeele, castelele, monumentele, magazinele si parcurile lor celebre. Va invitam sa va relaxati in inima Europei si sa petreceti o feerica vacanta de PASTE!

Perioada: 01.05 – 06.05.2013

ZIUA 1 / 01.05.2013: BUCURESTI – MUNCHEN
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1657 (6:55 / 8:00). Odata ajunsi la Munchen, ne vom intalni cu ghidul local pentru a porni intr-un tur panoramic cu autocarul, pentru a descoperi principalele obiective turistice. Munchenul, capitala exuberanta a Bavariei numita si “capitala secreta” a Germaniei, situata la nord de Alpii Bavarezi, pe raul Isar este al treilea oras ca marime al Germaniei, faimos pentru centrul sau istoric dar si pentru Oktoberfest, festivalul berii care are loc in fiecare an la inceputul lunii octombrie. Vom face si un incantator tur pietonal care va include Piata Maria (Marienplatz, numita asa dupa coloana cu statuia Fecioarei Maria din centrul piatetei), noua si vechea Primarie atragatoare prin turnurile sale; in turnul principal al Primariei noi este adapostit mecanismul – ceas (actionat la anumite ore) cu statuete si clopotei, care misca aceste figurine antrenate in scene medievale. Turul pietonal mai include vizitarea Bisericii dedicate Sf. Petru – Peterskirche, cea mai veche biserica din centrul Munchenului si cea mai frumoasa Catedrala din centrul orasului – Frauenkirche, faimoasa prin arhitectura sa spectaculoasa medievala din sec. al XV-lea. Transfer pentru cazare la Hotel Germania 3* (sau similar).
ZIUA 2 / 02.05.2013: SALZBURG
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de 1 zi, cu autocar si ghid local la Salzburg, care inca din Evul Mediu, si-a adjudecat renumele de oras bogat, unde nivelul ridicat de trai al locuitorilor se datoreaza minelor de sare din zona, de unde provine si numele orasului, “salz” insemnand in traducere sare si “burg” castel. Cel de-al patrulea oras ca marime al Austriei, Salzburgul este renumit din punct de vedere cultural si al frumusetilor naturale, dar si datorita faptului ca este orasul natal al compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, datorita filmului “Sunetul Muzicii”, care a fost turnat aici, datorita frumoaselor Gradini Mirabell care apartin companiei care produce renumitele bomboane de ciocolata Mozartkugeln si lista poate continua. Castelul, bisericile din centrul istoric al orasului si Gradinile Mirabell sunt locuri in care ne vom relaxa, locuri care ne vor incanta cu farmecul lor si ne vor face sa petrecem o zi de neuitat. Dupa turul de oras, vom avea timp pentru vizite individuale sau pentru cumparaturi pe principala strada pietonala din Salzburg, Getreidgasse, care este speciala datorita magazinelor care-si afiseaza logourile proprii, utilizand doar machete din metal, similare celor folosite in secolele trecute. Dupa-amiaza intoarcere la Munchen pentru cazare.
ZIUA 3 / 03.05.2013: GARMISH PARTENKIRCHEN SI ZUGSPITZE
Mic dejun. Excursie optionala la Garmisch - Partenkirchen, o renumita statiune montana, dar si un loc al relaxarii si al petrecerii timpului liber, avand in vedere ca este si o reputata statiune balneo-climaterica, localizata la poalele muntelui Zugspitze, cel mai inalt munte din Germania. In anul 1935 cele doua orase Garmisch si Partenckirchen au devenit o singura unitate administrativa la ordinul lui Adolf Hitler cu scopul de a gazdui Jocurile Olimpice de Iarna care urmau sa aiba loc un an mai tarziu, respectiv in anul 1936. Pana in momentul respectiv, istoria oraselelor a fost destul de diferita, Partenkirchen fiind prima data mentionat ca Partanum la inceputul sec. I d.Hr., in vreme ce Garmisch isi face prima aparitie istorica abia in sec. al IX-lea, sub numele de Germaneskau. Traseele lor istorice separate sunt inca vizibile si astazi, tinand cont de alura mai curand moderna a Garmischului care contrasteaza cu atmosfera oarecum istorica a Partenkirchenului. In ciuda reputatiei de gazda a evenimentelor de schi si snowboarding, Garmisch-Partenkirchen este cunoscut si pentru evenimentele sale culturale. Bavaria are o traditie lunga in decorarea cladirilor cu picturi religioase sau istorice, multe dintre cladirile pe care le vom intalni in Garmisch-Partenkirchen fiind decorate cu astfel de picturi murale care sfideaza trecerea timpului de secole. Si pentru ca suntem la poalele celui mai inalt munte din Germania, “Top of Germany” – cum ii spun germanii, o ascensiune cu Zugspitzbahn-ul si cu telecabina care duce pana in varf, devine un imperativ de neocolit, tinand cont de panorama impresionanta cu cele 400 de varfuri din 4 tari: Austria, Germania, Elvetia si Germania. Orice priveliste din varful unui munte este coplesitoare dar o intindere atat de mare de varfuri muntoase merita de admirat chiar si de cei care s-au extaziat pe Jungfrauhof in Elvetia sau pe Mont Blanc in Franta. Puteti trai experienta de a trece granita in Austria chiar pe varf, puteti avea o experienta de neuitat ajungand cu o alta telecabina la ghetarul Zugspitze care se afla la 300 de metri sub varf, sau puteti sa va relaxati in “complexul” cocotat in varful muntelui, care arata ca o statie lunara, cu magazine de suveniruri, cu restaurante si chiar cu un mic muzeu. Dupa-amiaza intoarcere la Munchen pentru cazare.
ZIUA 4 / 04.05.2013: CASTELUL NEUSCHWANSTEIN SI OBERAMMERGAU
Mic dejun. Excursie optionala la Castelul Neuschwanstein, prilej de a ne apropia de taramul basmelor urmata de vizitarea pitorescului Oberammergau. Castelul Neuschwanstein este unul dintre cele mai vizitate castele din Germania si cu siguranta, una dintre marile atractii turistice europene, aflandu-se pe lista celor 21 de finaliste pentru “Cele 7 minuni noi ale lumii” care atrage anual aprox. 1,3 milioane de vizitatori. Regele "nebun" al Bavariei, Ludwing al II-lea, iubitor al muzicii lui Wagner, fascinat de lumea fantastica creata de acesta in opera "Lohengrin", obsedat de epopeele romantice cu accente cavaleresti, a construit acest castel cu grandoare de basm intr-o imitatie fantastica a unui castel medieval, infatisarea finala fiind cea a unei constructii romantice impunatoare, cu interioare spectaculoase. Castelul este construit pe un deal accidentat in varful unei stanci abrupte avand ca fundal Alpii Bavarezi si lacul Alpsee. Acesta fost dedicat lui Richard Wagner, regele dorindu-si sa reanvie legenda „regelui lebada”, ceea ce se pare ca a reusit. Multe dintre camere sunt inspirate din personajele lui Wagner, mai ales cele de la etajul 3. Castelul Neuschwanstein a folosit drept model pentru Castelul Frumoasei Adormite construit la Disneyland, iar in anul 2012, castelul a aparut pe o moneda comemorativa de 2 euro. Vom pasi in continuare pe taramul basmelor vizitand Castelul Hohenschwangau, situat intr-un loc spendid, in mijlocul unei paduri si in apropierea lacului, mentionat oficial in sec. al XII-lea, suferind de-a lungul timpului numeroase transformari, dar scapand ca prin farmec de distrugerile celor doua razboaie mondiale. Este cunoscut ca fiind locul unde a crescut regele Ludwig al II-lea si i se spune pe drept “castelul din povesti”. Castelul nu beneficiaza doar de o arhitectura fantastica dar si de faptul ca este amplasat intr-un loc feeric, de aceea fiind vizitat in fiecare an de aprox. 300.000 de vizitatori. Toata viata regele Ludwig al II-lea a fost marcat de clipele fericite petrecute in copilarie la castelul Hohenschwanstein, fiind atras de maretia muntilor dar si de admiratia fata de misteriosul „cavaler lebada” din opera lui Wagner. Pe acoperisul castelului se afla o statuie impresionanta a unei lebede, iar in interior se afla pianul la care canta Wagner. Scurta vizita in Oberammergau, orasel pitoresc de munte, faimos datorita caselor pictate cu scene biblice numite Luftmalerei, dar si pentru reprezentarea dramatica o data la zece ani a Patimilor lui Hristos, primele reprezentari incepand inca din sec. al XIII-lea, in limba latina. Intoarcere in Munchen pentru cazare. Impreuna cu conducatorul de grup, cei care doresc, pot merge la Biserica Ortodoxa din Munchen pentru a asista la Slujba de Paste.
ZIUA 5 / 05.05.2013: LACUL CHIEMSEE SI CASTELUL HERRENCHIEMSEE
Mic dejun. Excursie optionala la Lacul Chiemsee cu vizitarea Castelului Herrenchiemsee, care se afla mereu in primele locuri in topul celor mai frumoase castele din Europa, mai ales datorita locului de vis unde a fost construit. Chiemsee este cel mai mare lac alpin din regiune, numit si “Marea Bavareza”, iar peisajul este unul dintre cele mai incantatoare din Bavaria superioara. Pe lac sunt raspandite mai multe insule, insa cele mai importante sunt Fraueninsel, o insula mica, pitoreasca, extrem de ingrijita, in stilul tipic german si Herreninsel, cea mai mare dintre insulele de pe lac, care a fost cumparata de catre Ludwig al II-lea in anul 1873 si devenita celebra datorita Castelului Herrenchiemsee, pe care acesta l-a construit aici. Herrenchiemsee a fost proiectat dupa ce Ludwig al II-lea a vizitat Parisul, in anul 1867 cand a capatat o adevarata obsesie pentru curtea regala franceza. Parcul palatului ocupa intreaga insula, iar palatul este situat in cel mai inalt punct al acesteia. Palatul Regal, parcurile, gradina publica si fantanile sale au fost construite dupa modelul Versailles-ului, insa Palatul pare a fi un “templu” dedicat Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea al Frantei, personaj prezent in numeroasele busturi, fresce si tablouri raspandite prin palat. Aur, bronz, marmura de Carrara, cristal, matase, carapace de testoasa si renumitul portelan de Meissen sunt doar cateva dintre materialele folosite pentru a recrea stilul si atmosfera Versailles-ului. Printre atractiile principale ale castelului sunt: Scara Principala, deosebit de luminoasa datorita tavanului de sticla, Dormitorul Regal, Marea Sala a Oglinzilor, Cabinetul de Lucru al regelui, nefolosit, decorat in stil rococo, al carui candelabru a costat cat toata insula si nu in ultimul rand Fantana Latona cu broastele testoase si batracienii improscatori de apa, orientata catre apa lacului, dupa modelul celei de la Versailles.
ZIUA 6 / 06.05.2013: MUNCHEN – BUCURESTI
Mic dejun. Camerele se elibereaza cel tarziu la ora 12:00 (bagajele pot fi depozitate in camera de bagaje a hotelului pana cand se va face transferul spre aeroport). Timp liber pentru vizite individuale sau pentru ultimele cumparaturi, pana la ora 18:00 cand vom pleca la aeroportul din Munchen pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Bucuresti, LH 1656 (21:25 / 00:20).

TARIF: 395 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 135 EURO
(tariful este valabil pentru un grup minim de 20 turisti, pt. 15-19 turisti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti – Munchen – Bucuresti
- 5 nopti de cazare in hotel de 3*
- mic dejun (conform program)
- transferurile si tururile mentionate in program
- ghid local pentru turul din Munchen
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile continentale: aprox. 160 euro/pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale, etc.) si dupa caz, ghizii pentru acestea
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri pt. soferi si ghizi: 10 euro/pers. (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale trecute in program, se vor rezerva si achita din tara, putandu-se realiza cu un nr. minim de 15 turisti
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data intoarcerii din calatorie sau carte de identitate valabila
- asigurare medicala

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de
a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro