CIRCUIT 2013 PASTE IN ETIOPIA – LEAGANUL UMANITATII - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 PASTE IN ETIOPIA – LEAGANUL UMANITATII

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 PASTE   IN ETIOPIA  –  LEAGANUL  UMANITATII
1/2
CIRCUIT 2013 PASTE IN ETIOPIA – LEAGANUL UMANITATII


Petreceti Sfintele Sarbatori de Paste in cea de-a doua tara ortodoxa dupa Rusia, in unica tara din lume in care Calendarul Iulian este inca oficial, intr-o “insula” de ortodoxie intr-o Africa musulmana sau pagana, intr-una dintre cele mai interesante destinatii crestine, in Etiopia, locul originii omenirii. Va invitam intr-un tur istoric in partea de nord a tarii, pentru ca Etiopia este o tara cu un trecut antic, unde veti „urmari pasii” Reginei din Saba si a Regelui Solomon, va veti simti binecuvantati in apropierea Sfantului Chivot al Legii si veti fi incantati de zona lacului Tana, un fel de Bucovina a Etiopiei. Muntii inalti, ape albastre sau de culoarea ceaiului, savane, Valea Marelui Rift, expeditia etnografica in Valea Omo din sudul Etiopiei, ultimul bastion al comunitatilor tribale, sunt numai o parte dintre motivele pentru care nu ar trebui sa refuzati aceasta invitatie unica!

Perioada: 28.04 – 13.05.2013

ZIUA 1 / 28.04.2013: BUCURESTI – AMSTERDAM – ADDIS ABEBA
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare cu zborul KL 1372 spre Amsterdam (07:00 / 08:50) si mai departe spre Addis Abeba cu zborul KL 545 (10:10 / 20:20). Sosire in capitala Etiopiei, a patra metropola ca marime din Africa, cunoscuta si sub denumirea de “floare noua”, deoarece orasul a fost fondat relativ recent, in anul 1886, de catre Imparatul Menelik al II-lea si sotia sa Imparateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o inaltime de 3.200 m. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.
ZIUA 2 / 29.04.2013: ADDIS ABEBA
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei etiopiene, un oras plin de surprize, situat la o altitudine de 2.300 m, cu peisaje contrastante, caracterizat printr-o remarcabila diversitate, care surprinde prin istoria si legendele sale. Vom urca pe Muntele Entoto de unde vom putea fotografia conurile vulcanice din jur si de unde vom avea o frumoasa vedere panoramica asupra capitalei etiopiene. Tot aici vom vizita Biserica Sf. Maria unde a fost incoronat Imparatul Menelik I si Palatul fondatorului Addis Abebei, Menelik al II-lea, un adevarat muzeu cu obiecte imperiale. In continuarea zilei se coboara in oras pentru dejun, dupa care se viziteaza Muzeul National, unde vom vedea cea mai bine pastrata si conservata fosila umanoida bipeda din lume, scheletul lui Lucy, o “fatuca” in varsta de aprox. 3,2 milioane de ani, gasita in desertul Afar. Lucy e faimoasa, desi tot in Etiopia, a fost gasit in anul 1994, Ardi, un “baietel” in varsta de aprox. 4,4 milioane de ani. Dupa-amiaza continua cu vizitarea Muzeului de Etnologie adapostit in fostul palat al Imparatului Halie Selassie, o buna introducere in bogata cultura etiopiana. Spre finalul zilei vom vizita Catedrala Sf. Gheorghe si mai apoi Merkato, cea mai mare piata in aer liber din estul Africii. Cina si cazare.
ZIUA 3 / 30.04.2013: ADDIS ABEBA – BAHIR DAR
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bahir Dar, oras situat langa cel mai mare lac din Etiopia, Lacul Tana, de unde izvoraste Nilul Albastru care isi incepe parcursul spre Khartoum si mai departe spre Marea Mediterana. Transfer la hotel pentru dejun, dupa care vom pleca spre cascada Nilului Albastru numita "Tis Issat", in traducere Fum de Apa, a carei cadere de apa este de aprox. 40m, fiind situata in amonte. Debitul sau variaza in functie de sezon, iar noile hidrocentrale au afectat intrucatva maretia acestei cascade, dar privelistea este una memorabila. Intoarcere in Bahir Dar pentru cina si cazare.
ZIUA 4 / 01.05.2013: BAHIR DAR – GONDAR
Mic dejun. Astazi vom avea o zi intreaga dedicata excursiei cu barca pe Lacul Tana de la Bahirdar pana la Gorgora. Vom vizita 3 manastiri vechi si anume Ura Kidane Mihiret, Narga Selassie si Debre Sina Mariam. Lacul Tana, una din comorile naturale ale Etiopiei, cu o suprafata de 3600 km2 este presarat cu 37 de insule dintre care 20 adapostesc fascinante biserici si manastiri dintre care unele dateaza din sec. al XIII-lea, fiind decorate cu fresce viu colorate. Vom incepe vizita cu Manastirea Ura Kidane Mehret, localizata in Peninsula Zege, fiind considerata una dintre cele mai atractive biserici din regiunea Lacului Tana. Actuala biserica dateaza din sec al XVI-lea avand peretii decorati cu numeroase picturi murale. Vom continua cu vizitarea Manastirii Narga Selassie, situata pe Insula Dek, cea mai mare insula a Lacului Tana. Biserica a fost construita de Imparateasa Mentewab la sfarsitul sec. al XVIII-lea care are la intrare un portret al exploratorului scotian James Bruce, cel care a vizitat la sfarsitul sec. al XIX-lea capitala de atunci, Gondar. Vom face o pauza pentru servirea dejunului picnic la aceasta manastire. In final vom vizita Manastirea Debre Sina Mariam, situata in partea de nord a Lacului Tana, constructia sa datand din Evul Mediu. Plimbarea cu barca ne va duce spre Gorgora de unde ne vom imbarca in autocar si ne vom indrepta spre Gondar pentru cina si cazare.
ZIUA 5 / 02.05.2013: GONDAR
Mic dejun. Astazi vom vizita Gondar, cel mai “european” oras al Etiopiei, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oras situat la o altitudine de 2.500 m, care a fost pentru 236 de ani capitala Etiopiei, din perioada Imparatului Fasilades (anul 1632) pana la caderea lui Tewodros (anul 1868), timp in care s-au construit numeroase castele si cladiri dupa standarde europene, ceva unic pentru continentul african, palatele fiind construite in stil iberic. Vom face turul panoramic al orasului “portughez”, care include „Combinatia regala”, cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasiledes, Castelul Imparatului Iyasu I, fiul lui Johanes, Biblioteca lui Fasilidas, fiul imparatului Yohannes, Sala Mare sau “Casa Cantecului” a Imparatului David al III-lea, Lungul V, forma care cuprinde cele doua etaje din palat care au apartinut Imparatesei Mentewab. In continuarea zilei vom vizita cea mai frumoasa biserica care nu a fost niciodata distrusa, Debre Berhan Selassie sau “Treimea de pe Muntele Luminii (Muntele Schimbarii la Fata), celebra pentru “fetele ingerilor inaripati”, 104 la numar, care decoreaza plafonul si datorita carora i se mai spune “Capela Sixtina a Etiopiei”. Cina si cazare.
ZIUA 6 / 03.05.2013: GONDAR – AXUM: Vinerea Mare, in cel mai sfant loc, in apropierea Chivotului Legii!
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul Gondar – Axum. Zi dedicata vizitarii orasului sfant Axum, centru istoric si religios al Etiopiei, fosta capitala a Regatului Aksum, candva cel mai puternic regat dintre Imperiul Roman de Rasarit si Persia. Aksumul este considerat a fi leaganul civilizatiei etiopiene, cu o istorie mai veche de 3.000 de ani, cu ruine ale orasului care dateaza inca din sec. I-VII. Obeliscuri monolitice, stelae gigantice (stalpi funerari sculptati), morminte regesti, ruine ale Palatului Passion, etc., toate stau marturie cu privire la nivelul exceptional de civilizatie, fapt pentru care incepand din anul 1980, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mult timp dupa declinul politic de la sfarsitul sec. al VII-lea, imparatii etiopieni au continuat sa se incoroneze in Axum. Vom avea prilejul de a vedea monolitii din piatra, considerati a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se gaseste aici, cantareste aproximativ 500 de tone si are 33 metri lungime. Vom vizita Muzeul Arheologic, Baia si Palatul Reginei din Saba. Dupa amiaza, vom fi martori la ceremonia din Vinerea Mare la Biserica Sf. Maria din Sion, deoarece aceasta zi este foarte speciala pentru Biserica Ortodoxa Etiopiana si este sarbatorita cu devotiune, intr-un mod special, respectadu-se vechile obiceiuri si traditii. In aceasta zi, credinciosii care in majoritatea lor au tinut post negru intreaga zi, imbracati in haine de un alb stralucitor, se indreapta spre biserica pentru a participa la rugaciuni si la slujba tinuta de preotii si diaconi bisericii, slujba care ne va intoarce cu multe secole in urma. Cina si cazare.
ZIUA 7 / 04.05.2013: AXUM – LALIBELA: PASTE in orasul sfant al Etiopiei!
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lalibela, loc important de pelerinaj si devotiune al crestinatatii etiopiene, oras care poarta numele regelui Lalibela, cel care a construit aici primele biserici din piatra la sfarsitul sec. al XII-lea, inceputul sec. al XIII-lea. Lalibela sau “Noul Ierusalim” este unul dintre cele mai remarcabile locuri ale crestinitatii, inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1978, oras unde se afla peste 200 de biserici, unele ascunse in pesteri, dintre care 11 sunt considerate a fi „a 8-a minune a lumii”, capodopere de arhitectura si arta. Dejun. Astazi vom vizita un complex de culoare si biserici care apartin primului grup de biserici. Remarcabilele structuri sunt sapate in interior si exterior in roca solida, fiecare cladire unica din punct de vedere architectural reflectand executii mestesugit realizate, unele dintre ele fiind decorate cu picturi fascinante. Aceste edificii remarcabile au ramas locuri de rugaciune pana azi. Vom vizita biserici precum Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Makal, etc. Tot astazi, vom avea prilejul sa vizitam “colorata” Piata de Paste, care se organizeaza anual in Lalibela. Dupa cina, vom participa la slujba de Paste, intr-una dintre cele mai mari biserici ”cioplite” in piatra, Biserica Bete Medhane Alem, Salvatorul Lumii, care are in partea nord-estica trei morminte taiate in stanca, atribuite lui Abraham, Isac si Iacob. In aceasta zi speciala, toate bisericile se vor umple de credinciosii care au postit 55 de zile si care in ultima zi si jumatate au tinut post negru. Ruga lor acompaniata de cantecele si dansul preotilor va dura pana la ora 3 dimineata. Ceremonia speciala, datorata in primul rand de cantecele si dansurilor preotilor, dar si de atmosfera data de locul in care ne aflam, va ramane pentru noi toti, o amintire de suflet. Cazare.
ZIUA 8 / 05.05.2013: LALIBELA
Mic dejun. Pentru cei care nu doresc sa se trezeasca pentru micul dejun, dar si pentru ceilalti turisti, ziua va incepe cu dejunul, dupa care vom porni sa vizitam cel de-al doilea grup de biserici in piatra din oras, care reprezinta cele sapte trepte ale Paradisului. Vom vizita biserici precum Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael si Biserica Bete Giorgis, Sf. Gheorghe, care este considerata a fi cea mai frumoasa biserica monolitica in forma de cruce, simbolul Arcii lui Noe, care a devenit imaginea-simbol al Lalibelei. In continuarea zilei, vom participa la o ceremonie traditionala a cafelei, intr-un local special din Lalibela. Cina si cazare.
ZIUA 9 / 06.05.2013: LALIBELA – ADDIS ABEBA – LANGANO
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Dupa sosire si o pauza pentru o cafea, ne vom imbarca in vehicule 4x4 si vom porni spre sud, in directia Langano spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, lacul Bishoftu, de unde drumul continua spre sud, unde vom admira lacurile Vaii Marelui Rift de la Ziway, unde traiesc multe specii de pasari. Tot aici vom avea prilejul de a vizita o inedita piata locala de peste. Vom avea in continuare o dupa amiaza libera, relaxanta, intr-un loc special din Etiopia, pe malurile lacului Langano. Cina si cazare.
ZIUA 10 / 07.05.2013: LANGANO – ARBAMINCH
Mic dejun. Itinerarul de astazi ne va purta spre fabuloasele zone tribale, catre Arbaminch, cel mai important oras din coltul de sud-vest al tarii, poarta de acces catre zona tribala a vaii Omo. Pe parcursul drumului, vom face o pauza de pranz in Wolayta Sodo, dupa care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieste pe un munte care domina zona intr-o zona pitoreasca pe culmi si vai. Cei din tribul Dorze. Sunt poate cei mai dezvoltati, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care “imbraca” toata zona, fiind tesatori renumiti, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci si colibele lor de bambus inalte de 8-12 metri. Drumul continua spre Arbaminch, orasul celor 40 de izvoare, fiind in acelasi timp, cel mai mare targ din sudul tarii. Hotelul in care vom innopta astazi este situat in Parcul National, care ofera o magnifica vedere, data de culorile diferitelor lacuri. Cina si cazare.
ZIUA 11 / 08.05.2013: ARBAMINCH – LACUL CHAMO – KONSO
Mic dejun. Plimbare matinala cu barca pe lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami si foarte frumoase pasari de apa, precum Kingfisher si Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul National Netschsar, in limba amhara “iarba alba” sau “campia alba”. Microclimatul este identic ca in Masai Mara sau Serengeti, aici traind peste 300 de specii de mamifere. Principala atractie o reprezinta desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii si multe alte pasari de balta. Crocodile Market este locul din Africa cu cea mai mare concentratie de crocodili in libertate. Va fi un adevarat spectacol sa vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigand elegant pe langa barca sau stand la soare, alaturi de pelicani. Parcul este habitat de o mare varietate de specii de flora si fauna precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemica de antilope Sweyne, etc. Ziua continua cu deplasarea spre Konso, prilej cu care vom admira peisajul “ondulat” al zonei. Pe parcurs, vom servi dejunul si vom vizita diferite triburi si satele lor, cum ar fi Gamo si Derashe. Cina si cazare.
ZIUA 12 / 09.05.2013: KONSO – JINKA
Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii zonei Konso, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, datorita traditiilor ancestrale deosebite care se intind pe parcursul a 21 de generatii (peste 400 de ani). Tribul Konso, desi in majoritatea lor sunt inca animisti, este poate unul dintre cele mai “civilizate” triburi din zona fiind cunoscuti atat pentru sistemul unic de terasare a dealurilor, care permite o intensa cultivare si irigare a culturilor, dar si pentru statuile funerare confectionate din lemn, numite “waga”. Dejun. In continuarea zilei vizitam Key Afer, una dintre cele mai specifice si mai pline de culoare piete din regiune, unde vom avea prilejul de a vedea membrii a mai multor triburi diferite, inclusiv membrii ai tribului Hammer, Ari si Benna. Unii dintre ei sunt decorati cu lut, dar cei din tribul Benna sunt niste maestrii in a se vopsi pe corp. Toti cei aflati in piata sunt implicati in activitatile traditionale de vanzare a produselor de artizanat locale, inclusiv tigve ornate, alaturi de legume, mirodenii, unt, lapte si tabac. Plecare spre Jinka, unde vom vizita Muzeul Etnologic al Vaii Omo. Cina si cazare.
ZIUA 13 / 10.05.2013: JINKA – PARCUL NATIONAL MAGO – TURMI
Mic dejun. Astazi vom traversa Parcul National Mago, catre cel mai original si interesant trib din Valea Omo, tribul mursilor care numara numai vreo 6500 de suflete. Celebrii mursi sunt semi-nomazi, locuiesc in sezonul uscat pe pantele vestice ale vaii Omo, unde cultiva sorg, porumb si legume, unde vaneaza si pescuiesc, iar in sezonul umed isi pasc cirezile in stepa Tama. Barbatii Mursi sunt razboinici recunoscuti iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse in buza si coarne in urechi, obicei considerat semn de frumusete. Intoarcere la Jinka pentru dejun. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Turmi, pentru cina si cazare.
ZIUA 14 / 11.05.2013: TURMI – OMORATE – ARBAMINCH
Mic dejun. Plecare spre Omorate, situat la aproximativ 70 km sud-vest de Turmi, localizat pe malurile raului Omo. Vom traversa raul pentru a ajunge la o asezare Dasanech unde vom fi surprinsi de obiceiurile si de portul lor, deoarece semi-nomazii pe care ii vom intalni aici isi protejeaza colibele si cirezile cu spini si coarne de animale salbatice, iar barbatii poarta cuie de fildes in buza de jos avand diverse cicatrici si bijuterii in lobul urechii. Ne vom intoarce la Turmi pentru servirea dejunului. Ziua continua cu deplasarea spre Arbaminch, oprindu-ne de-a lungul drumului la asezarile Erbore pentru a vedea colibele lor speciale si pietele locale. Erbore, se gaseste intr-o arie unde converg limitele mai multe triburi, datorita faptului ca membrii tribului Erbore se casatoresc cu alte grupuri entice precum Guji, Borena, Oromo, Hammer si Tsemai. Erbore este locuit si de un substantial numar de Hammer si chiar femei Borena, care adauga un aer cosmopolit in zona. Continuarea drumului spre Arbaminch, pentru cina si cazare.
ZIUA 15 / 12.05.2013: ARBAMINCH – ADDIS ABEBA
Mic dejun. Plecare spre Addis Abeba prin Hossaena. Vom vizita pe parcursul drumului, stelaele din Tiya, care dateaza din sec. XII–XV, incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Situl contine 36 de stelae monument, incluzand 32 de stelae sculptate cu diferite simboluri, despre care se crede ca sunt semne ale unui complex funerar preistoric. In continuarea zilei, vom traversa zonele agricole ale tribului Gurage, cunoscuti prin casele lor circulare acoperite cu paie. Vom vedea deasemenea, triburile Hadiya si Kembata. Seara, sosire in Addis Abeba, unde vom participa la o cina festiva traditionala cu program de dansuri specifice, dupa care urmeaza transferul la aeroportul Bole, pentru zborul spre Amsterdam KL 546 (22:20 / 07:00).
ZIUA 16 / 13.05.2013: AMSTERDAM – BUCURESTI
Sosire in Amsterdam la ora 07:00 si plecare spre Bucuresti cu zborul KL 1373 (09:20 / 13:05).

TARIF: 2.620 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 350 EURO
(tariful este valabil pentru un grup minim de 18 turisti, pt. un grup de 14-17 turisti, tariful se majoreaza cu 170 euro)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Amsterdam – Addis Ababa si Addis Abeba – Amsterdam – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Addis Abeba – Bahir Dar; Gondar – Axum; Axum – Lalibela; Lalibela – Addis Abeba
- 14 nopti de cazare in hoteluri de 3* si 4*
- 15 pensiuni complete (mic dejun, pranz si cina cu apa inclusa), conform program
- transport cu autocar/minibus pentru circuitul de nord si transport cu jeep-uri 4x4 pentru circuitul de sud, cu toate taxele de drum si combustibil incluse
- plimbare cu barca pe lacul Chamo
- traversare cu barca pe lacul Tana
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program si in parcurile nationale
- ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor al grupului pe tot parcursul circuitului si ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: 420 euro si pentru zborurile interne 90 euro care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza si procesare acte: 50 euro/pers
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, bauturi, etc.
- bacsisuri 60 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala obligatorie
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)


ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minim 2 pagini libere; posesorii unui pasaport cu viza de Israel (valabila sau expirata) nu pot intra in Etiopia
- 1 fotografie tip pasaport
- carnetul international de vaccin contra febrei galbene, care se obtine cu cel putin 10 zile inainte de plecarea in excursie

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia «Contractul de prestari servicii turistice», la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro