CIRCUIT 2013 VACANTA de PASTE in ARMENIA si GEORGIA - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 VACANTA de PASTE in ARMENIA si GEORGIA

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 VACANTA de PASTE in ARMENIA si GEORGIA
1/2
CIRCUIT 2013 VACANTA de PASTE in ARMENIA si GEORGIA

Va invitam sa petreceti vacanta de Paste in Armenia si Georgia, tari in care, intre primele din lume (Armenia, prima, in anul 301 si mai apoi Iviria - Georgia in anul 337), crestinismul a devenit religie de stat si unde alaturi de minunatele si secularele monumente arhitectonice reprezentate de bazilici crestine si fortarete impunatoare, veti avea ocazia de a descoperi minunata mostenire a unor popoare vechi, cu un spirit liber, puternic si cald. Vizita in aceste tinuturi, situate la hotarul dintre Europa si Asia, desfasurata intr-un cadru natural de o rara frumusete, va va fermeca si va va starni nostalgia de a reveni, macar si numai pentru faptul ca ne reamintesc de legendarele figuri a lui Manuc din Armenia si a lui Antim din Iviria, doua personaje care au lasat importante urme in cultura si istoria Romaniei.

Perioada: 28.04 – 08.05.2013

ZIUA 1 / 28.04.2013: BUCURESTI – EREVAN
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 12:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei LOT POLISH AIRLINES). Plecare spre Varsovia cu zborul companiei LOT, LO 642 (14:45/15:30) si mai departe spre Erevan, cu zborul LO 727 (22:30/03:50).
ZIUA 2 / 29.04.2013: EREVAN – ETCHIMIADZIN – ZVARTNOTS – EREVAN
Sosire la Erevan la ora 03:50. Intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si cazare la Hotel Metropol 4* (sau similar). Mic dejun. Plecare cu autocarul la Etchimiadzin, centrul spiritual si administrativ al Bisericii Apostolice Armene, resedinta Chatolicosului, seful biserice armene, una dintre primele biserici crestine din lume. Vizita complexului include: Catedrala care dateaza din sec. al IV-lea (in biserica principala a complexului se afla tezaurul, care printre artefactele adunate de-a lungul celor aproximativ 1700 de ani, adaposteste si sulita folosita de soldatii romani la injunghierea lui Iisus pe Golgota), gradinile manastirii cu Monumentul Genocidului, Muzeul Manoukyan (sau vechea resedinta a Chatolicosului), Seminarul Gevorkian (exterior), precum si celelalte biserici ale complexului: Sf. Gayane, Sf. Hripsim, Sf. Ghoghakat. In continuarea zilei, vom vizita ruinele Templului Zvartnots care dateaza din sec. al VII-lea, aflat pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Cina la un restaurant local. Cazare.
ZIUA 3 / 30.04.2013: EREVAN
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei Armeniei, unul dintre cele mai vechi orase din lume (cu 29 de ani mai batran decat Roma), leagan al unei stravechi civilizatii. Tur panoramic de oras, care cuprinde centrul Erevanului, Piata Republicii, Universitatea de Stat, Parlamentul, Palatul Prezidential, Opera, Matenadaran (arhiva celor 100.000 de manuscrise medievale si moderne), Complexul Sportiv – Cultural si Memorialul Genocidului, dedicat victimelor din anul 1915. In continuarea zilei vom trece prin Piata Centrala de marfuri pentru a cumpara produse tipice si pentru a aprecia varietatea impresionanta a fructelor proaspete si uscate din aceasta tara. Dupa dejun, vom vizita ruinele fortaretei Erebuni, fondata de regele Argishti in anul 782 si muzeul dedicat dinastiei Uratian, in timpul careia s-a fondat si actualul Erevan. Cina la un restaurant local. Cazare.
ZIUA 4 / 01.05.2013: EREVAN – KHOR VIRAP – NORAVANK – ARENI – EREVAN
Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre sudul tarii, pentru a vizita biserica Khor Virap, situata in apropierea granitei cu Turcia, pe amplasamentul unde s-a aflat prima capitala a Armeniei, Artsthat. Biserica este astazi loc de pelerinaj, deoarece aici a fost intemnitat timp de 13 ani, Sfantul Grigore Luminatorul, pentru vina de a fi raspandit crestinismul. De pe colina unde se afla situata biserica, vom putea admira muntele biblic Ararat, cu cele 2 piscuri acoperite de zapada vesnica, unde conform Bibliei, s-a oprit corabia care l-a ajutat pe Noe sa supravietuiasca potopului. Pe dealurile din imprejurimi se afla prima capitala fondata in anul 180 i.Hr. dupa planurile faimosului general Hanibal, care dupa infrangerea in fata Romei si-a gasit refugiul pe aceste meleaguri. Plecam apoi spre Noravank trecand prin satul Areni, unde s-au descoperit recent seminte de boabe de struguri din sec. VI-V i.Hr., fapt care-i plaseaza pe armeni printre primii viticultori cunoscuti in istorie. Vom ajunge intr-o zona de o frumusete naturala exceptionala, vom vizita Manastirea Noravank, ridicata in sec. al XIII-lea, monument UNESCO, un excelent si bine conservat exemplu al arhitecturii locale, unde se afla mausoleul printilor din dinastia Orbelian. Intoarcere la Erevan. Cina la un restaurant local. Cazare.
ZIUA 5 / 02.05.2013: EREVAN – GARNI – GEGARD – EREVAN
Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre complexul de la Garni, construit de legendarul rege Tiridat I, in anul 77, fosta resedinta a regilor armeni din dinastia Arkashide pana in sec. al III-lea. Astazi complexul adaposteste inca intact, unul dintre vechile temple pagane, greco-roman, unicul din perioada precrestina din Armenia, inchinat zeului soarelui, Mithra, precum si ruinele palatului si a bailor regale, cu frumoase mozaicuri lucrate cu maiestrie in piatra de diferite nuante. Continuam cu vizitarea Manastirii Gueghard (sec. XII-XIII), aflata pe lista monumentolor UNESCO, unul dintre centrele spirituale de seama ale Armeniei, deoarece aici s-a pastrat mult timp “sulita sfanta” folosita la crucificarea lui Iisus (actualmente la Etchimiadzin). Aici vom putea asista la prepararea painii traditionale armeniene, “lavach”, coapta in cuptor de pamant. Intoarcere la Erevan pentru cina intr-un restaurant local si cazare.
ZIUA 6 / 03.05.2013: EREVAN – LACUL SEVAN – MANASTIREA HAGHARTSIN – TBILISI
Mic dejun. Plecare cu autocarul la Sevan, unul dintre cele mai mari lacuri montane din Eurasia. Pe parcurs se viziteaza Manastirea Haghartsin ridicata in sec. al XIII-lea. Trecerea frontierei dintre Armenia si Georgia se va face pe la Sadalho, de unde grupul va fi preluat de ghidul si autocarul georgian cu care ne vom continua calatoria spre Tbilisi. Cina la un restaurant traditional georgian. Cazare la Hotel Primavera 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 04.05.2013: TBILISI
Mic dejun. Tbilisi este capitala Georgiei, cel mai mare oras din tara, situat pe malurile spectaculoase ale raului Mtkvari, fondat inca din sec. al V-lea. Tur de oras cu autocar si ghid local care include orasul vechi si orasul nou. Vizita in orasul vechi incepe cu biserica Metekhi, construita in sec. al XII-lea, in preajma resedintei regale a ctitorului acestei asezari, intaiul rege Vakhtang Gorgasali, a carui statuie ecvestra domina imprejurimile. Vom merge apoi pe drumul pavat cu caramida la baile de sulf, vom vizita fortareata Narikala, una dintre cele mai vechi constructii de aparare din oras, vom admira Sinagoga si biserica Anchiskhati. Dupa pranz, vizitarea Muzeului National Georgian, pentru a vedea tezaurul, urmata de o placuta plimbare pe artera principala a capitalei, bulevardul Sota Rustaveli. Cina la un restaurant local. Vom avea prilejul sa asistam la Slujba de Paste la Biserica Ortodoxa din Tbilisi. Cazare.
ZIUA 7 / 05.05.2013: TBILISI – MTSHETA – ANANURI – TBILISI
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre vechea capitala, centrul religios al Georgiei – Mtskheta, oras situat la 20 de km de Tbilisi, la confluenta raurilor Aragvi si Mtskvari, unde se afla unele dintre cele mai reprezentative monumente arhitectonice georgiene. Datorita istoriei sale si a numeroaselor monumente, orasul a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici, religia crestina a fost declarata religie de stat in anul 337, in timpul regelui Miriam. Vizitarea Manastirii Jvari ridicata in sec. al VI-lea si a Catedralei Svetitskhoveli care dateaza din sec. al XI-lea, unde sunt pastrate fragmente din camasa lui Iisus Hristos. Ambele monumente fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Plecare spre Manastirea Ananuri din sec. al XVII-lea, asezata pe malul lacului Khivali, cu o frumoasa priveliste spre piscurile celui mai inalt munte, Caucazul Mare, cu o altitudine de aprox. 5.000 de metri. Programul include un dejun traditional de Paste si cina la restaurante locale. Cazare.
ZIUA 8 / 06.05.2013: TBILISI – GORI – UPLISCIKHE – TBILISI
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre orasul istoric Gori, locul de bastina al lui Stalin unde vom vizita muzeul dedicat acestuia. Plecare spre Uplistsikhe pentru a vizita orasul sapat in stanca, unde vom vedea primele locuinte si tunelele subterane care dateaza din sec. al VII-lea i.Hr. si biserica care dateaza din sec. al IX-lea. Cina la un restaurant local. Cazare.
ZIUA 9 / 07.05.2013: TBILISI – SIGNAGI – MANASTIREA BOBDE – TBILISI
Mic dejun. Deplasare spre Signagi, oras stravechi cunoscut sub denumirea de “orasul dragostei”, unde strazile pavate cu piatra si balcoanele cladirilor construite in stilul vechi georgian inspira la romantism. Vom vedea zidurile de aparare ale orasului, vom vizita vechea biserica Alzani si Muzeului de Pictura Niko Pirosmani. Degustare de vinuri, un capitol la care georgienii sunt foarte apreciati datorita calitatii acestora, ei avand una dintre cele mai vechi culturi viticole din lume. Plecare spre Manastirea Bodbe, initial construita in sec. al IX-lea si refacuta in sec. al XVII-lea, actualmente principal loc de pelerinaj in Georgia. Cina la un restaurant local. Cazare
ZIUA 10 / 08.05.2013: TBILISI – BUCURESTI
Transfer la aeroport pentru plecarea spre Varsovia cu zborul LO 724 (04:40 / 06:05) si mai departe spre Bucuresti cu zborul LO 641 (11:05 / 13:55).

TARIF: 1.290 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 245 EURO
(tariful este valabil pentru un grup minim de 20 turisti adulti; pt. 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 40 euro/pers.; in cazul in care vor fi mai putin de 15 turisti, tariful se recalculeaza)


TARIFUL INCLUDE:
- transport continental avionul pe rutele: Bucuresti – Varsovia – Everan si Tbilisi – Varsovia – Bucuresti
- 5 nopti cazare la Erevan si 5 nopti cazare la Tbilisi in hoteluri de 4*
- mic dejun si cina, conform programului
- dejun traditonal de Paste
- transport cu autocar pe teritoriul Armeniei si Georgiei
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile continentale: aprox. 170 euro, care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza pentru Armenia, care se obtine la sosirea pe aeroport: 8 usd/pers (aprox. 6 euro ), care se plateste la fata locului
- taxe de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru ghizi si soferi, nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 2 poze tip pasaport pentru viza care se obtine la sosirea in Erevan




CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro