CIRCUIT 2013 NOPTILE ALBE IN GOLFUL FINIC - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 NOPTILE ALBE IN GOLFUL FINIC

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 NOPTILE ALBE IN GOLFUL FINIC
1/2
CIRCUIT 2013 NOPTILE ALBE IN GOLFUL FINIC

SANKT PETERSBURG – HELSINKI – TALLINN

Va invitam sa va bucurati de fenomenul astronomic unic al „noptilor albe”, sa descoperiti Sankt Petersburgul, „Capitala Nordului” asa cum este denumit orasul fondat de Petru cel Mare pe Neva, sa va imbogatiti cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri si de astazi, sa pasiti pe urmele istoriei in centrul orasului care astazi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, sa strabateti apoi drumul catre civilizatia nordica oferita de capitala Finlandei, Helsinki si sa va relaxati in cetatea medievala a pitorescului orasel Tallinn, capitala Estoniei.

Perioada: 26.06 – 02.07.2013

ZIUA 01 / 26.06.2013: BUCURESTI – SANKT PETERSBURG
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 08:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (10:15/11:40) spre Istanbul si mai departe spre Sankt Petersburg cu zborul TK 401 (13:25/17:50). Sosire la Sankt Petersburg, oras fondat de Petru cel Mare in anul 1703 ca o “fereastra catre Europa”, fiind la acea data a doua capitala a Imperiului Rus, pana in anul 1918. Intalnire cu ghidul local.Transfer in oras.Pentru a intra in atmosfera “noptilor albe”, vom porni intr-un tur panoramic (3 ore cu autocar si ghid local): Bulevardul Al. Nevsky, Piata Palatului de Iarna (locul de desfasurare a unor importante momente din istoria Rusiei), Amiralitatea, fluviul Neva cu podurile care se ridica noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare optionala), Crucisatorul Aurora, Piata Senatului, Fortareata Petru si Pavel(exterior), Monumentul lui Petru cel Mare, Catedrala Fecioarei din Kazan(intrare optionala). Cazare la Hotelul Park Inn Pribaltyskaya 4* (sau similar), situat pe malul Golfului Finic, in apropierea statiei de metrou.
ZIUA 02 / 27.06.2013: SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom vizita astazi Muzeul Ermitaj (10:00 – 13:00, intrarea inclusa), unul dintre cele mai mari si mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese, provenite din toate colturile lumii. Intoarcere la hotel. Dupa amiaza timp liber. Seara, optional, se poate organiza o plimbare pe canale pentru a surprinde spectacolul unic al ridicarii si coborarii podurilor. Cazare.
ZIUA 03 / 28.06.2013: SANKT PETERSBURG – TARSKOE SELO – PAVLOVSK
Mic dejun. Posibilitate de excursie optionala de 8 ore la Satul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara preferata a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit in dar acest tinut de la sotul sau Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat in stil baroc, vopsit in albastru si alb. Imparateasa Ecaterina a II-a, a petrecut mult timp in aceste locuri, unde numerosi artisti si arhitecti europeni renumiti au creat interioarele si pavilioanele. Sute de poeti rusi, de la Puskin la Ahmatova, s-au inspirat din frumusetea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii si felului de viata rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de portile aurite, treci de peluzele tunse, urci si intri in saloane cu pereti pinacoteca, cu mobilier sculptat si tavane care adapostesc vechile costume ale nobilimii si alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperiala, culta si pretentioasa o “regasim” in Marea Sala a Balului, o incapere cu peretii si tavanul aurite in care lumina este multiplicata de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atractiile de aici este insa "camera de chihlimbar", faurita din 10.000 kg de placi de chihlimbar, poleite cu foita de aur, creata de catre artizanii germani si rusi, la inceputul secolului al XVIII-lea si oferita de catre regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, tarul Petru cel Mare, in anul 1716. Mutat de germani in Konigsberg in 1941, tezaurul a disparut in 1944 dupa bombardamentul aliantilor dand nastere la numeroase ipoteze si teorii privind locul in care ar fi ascuns.Reconstituirea a costat statul rus o avere. Dar totul a trebuit sa fie gata la timp, pentru ca Vladimir Putin a invitat la sarbatorirea a 300 de ani de la fondarea orasului in care s-a nascut - Sankt Petersburg - liderii intregii lumi.Ziua continua cu vizitarea Palatului Pavlovsk, construit de imparateasa Ecaterina pentru fiul ei, viitorul imparat Pavel I, unde se poate admira si una dintre cele mai impresionante gradini in stil englezesc din Europa. (tarif informativ: 65 euro valabil pentru minimum 15 participanti). Cazare.
ZIUA 04 / 29.06.2013: SANKT PETERSBURG – PETERHOF – HELSINKI
Mic dejun. Excursie optionala apeox. 4 ore la Petrodvoret (Peterhof), unde se viziteaza Palatul construit de Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, resedinta oficiala imperiala de vara pana in anul 1917, cunoscut si sub numele de “Capitala Fantanilor”, dupa modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fantanile si cascadele constituie un magnific ansamblu inchinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare si glorioasei armate navale rusesti. (tarif informativ: 50 euro/pers. valabil pentru minimum 20 participanti). Seara, transfer de la hotel la gara pentru plecarea spre Helsinki, cu trenul de mare viteza “Allegro” (fabricat in Franta, vagon cl. a II-a, cu locuri ca in avion). Sosire si transfer pentru cazare la Hotel Cumullus Hakaniemi 4*(sau similar).
ZIUA 05 / 30.06.2013: HELSINKI
Mic dejun. Tur panoramic de 3 ore (cu autocar si ghid local) al orasului Helsinki, fondat in anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei. Turul include: centrul istoric si Piata Senatului, Universitatea si biblioteca sa, Catedrala Alba, Casa Sederholm, pitoreasca piata de marfuri, Primaria, Parlamentul, cartierul diplomatic, Muzeul de Arta Contemporana, cladirea salii de concerte Finlandia Hall, Opera, Stadionul Olimpic, Monumentul lui Sibelius si Biserica Temppeliaukio construita in stanca. Dupa amiaza timp liber. Cazare.
ZIUA 06 / 01.07.2013: HELSINKI – TALLINN – HELSINKI
Mic dejun. Excursie optionala de 1 zi la Tallinn, capitala Estoniei, situata la 80 km distanta de Helsinki. Dimineata, transfer in port si plecare cu ferry rapid spre Tallinn. Turul de oras de 3 ore se va face insotiti de ghidul local, atat cu autocarul cat si pietonal. Timp liber pentru plimbari si cumparaturi. Partea veche a orasului medieval hanseatic, foarte bine conservata, a fost declarata Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1997 (tarif informativ: 95 euro/pers. valabil pentru minimum 20 participanti). Dupa-amiaza, intoarcere spre Helsinki cu ferry boat. Transfer la hotel. Cazare.
ZIUA 07 / 02.07.2013: HELSINKI – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata libera pentru vizite individuale sau ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul, zbor TK 1762 (13:20/16:45) si mai departe spre Bucuresti, cu zborul TK 1045 (19:25/20:50).

TARIF: 760 EURO + 375 LEI / loc in camera dubla; Supliment single 240 EURO
(tariful este valabil pentru un grup min. de 30 turisti; pt. 25-29 turisti, tariful se majoreaza cu 30 euro/ pers.; pentru un grup de 20-24 turisti, tariful se majoreaza cu 60 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele Bucuresti – Istanbul – Sankt Petersburg si Helsinki – Istanbul – Bucuresti
- transport cu trenul de mare viteza de la Sankt Petersburg la Helsinki ( vagon cl.a II-a ).
- 3 nopti cazare cu mic dejun bufet la Sankt Petersburg in hotel de 4*
- 3 nopti cazare cu mic dejun bufet la Helsinki in hotel de 4*
- transferurile si tururile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile Bucuresti – Istanbul – Sankt Petersburg si Helsinki – Istanbul – Bucuresti: aprox. 2100 euro/pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza Rusia: 55 euro/pers. care se plateste la agentie
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru ghizi, soferi, nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala obligatorie
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data inoarcerii din calatorie
- pasaportul trebuie sa contina minimum 2 pagini libere
- 1 fotografie color tip pasaport
- asigurare medicala (original + copie)
Acestea sunt necesare pentru obtinerea vizei turistice in Rusia si se vor depune la agentie in maximum 3 zile de la inscriere

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro