CIRCUIT 2013 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR
1/2
CIRCUIT 2013 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR



“In tinuturile Africii te izbeste sentimentul de a fi trait, pentru catva timp, in aer”, asa descrie scriitoarea daneza Karen Blixen, timpul ei petrecut in Africa. Va invitam sa traiti acest sentiment al “plutirii” in zone cu adevarat salbatice si neimblanzite ale Keniei si Tanzaniei, care va vor dezvalui peisaje spectaculoase, de la campiile de coasta la zonele muntoase vulcanice, de la semi desert la cel mai inalt varf muntos al Africii, Kilimanjaro. Frumusetea acestor locuri completata de intalnirile cu triburile Masai, dar si cu fascinanta lume a salbaticiunilor care vor defila prin fata dumneavoastra, ragetele nocturne ale leilor sau aparenta liniste incarcata de mister a savanelor de acacia, va vor conduce fara indoiala cu gandul la celebra productie cinematografica “Out of Africa”, in atmosfera caruia “parca” veti patrunde. Si ce poate fi mai relaxant dupa acest itinerar inedit presarat cu safari-uri memorabile decat un bine meritat repaus in paradisul plajelor cu nisip alb din Zanzibar, scaldate de apele turcoaz al Oceanului Indian.

Perioada: 09.08 – 26.08.2013

ZIUA 1 / 09.08.2013: BUCURESTI – DOHA – NAIROBI
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 16:25 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar). Plecare spre Doha cu compania Qatar, zbor QR 944 (18:25 / 22:55) si mai departe spre Nairobi cu QR 534 (01:30 / 06:45).
ZIUA 2 / 10.08.2013: NAIROBI – PARCUL NATIONAL MT. KENYA
Sosire in Nairobi la ora 06:45. Kenya, “bijuteria Africii de Est”, este o tara monument, avand peste 50 de parcuri si rezervatii naturale, cele mai frumoase plaje de pe continent si chiar 6 parcuri marine in Oceanul Indian. Populatia Kenyei este fascinanta, cu peste 40 de triburi, fiecare dintre acestea avand propria cultura si limba, cei mai faimosi fiind localnicii inalti imbracati in rosu din tribul Masai, care au inca o viata semi-nomada. Dupa formalitatile de viza de pe aeroport, vom porni intr-un tur panoramic al capitalei Kenyei, Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din dialectul massai, care inseamna “ape racoroase”. Nairobi este supranumit “Orasul verde”, datorita faptului ca acesta are o multime de spatii verzi. In cadrul turului orasului african, modern si cosmopolit, dar si al contrastelor, vom vedea: Cladirea Parlamentului, recunoscuta pentru turnul cu ceas, Primaria, care inca mai pastreaza arhitectura sa originala, Moscheea Jamia, una dintre cele mai impunatoare cladiri religioase din tara, cu marmura si inscriptii din Coran, construita intre anii 1902-1906, piata orasului, un loc minunat plin cu produse de artizanat si artefacte colorate, Banca Centrala, precum si Universitatea. Orasul, situat la o altitudine de 1.680 m, ofera in zilele senine o priveliste impresionanta cu cele doua simboluri ale Africii, la nord muntele Kenya, cel mai inalt munte din tara cu o inaltime de 5.199 m si mai spre sud, la granita Kenyei cu Tanzania, masivul muntos Kilimanjaro cu o inaltime de 5.895 m, cel mai inalt munte din Africa. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Parcul National Muntele Kenya, iar traseul pitoresc pe care il vom parcurge ne va oferi o priveliste spectaculoasa a piscurilor muntelui Kenya. Cazare si dejun la Mountain Lodge (sau similar). Dupa-amiza, timp liber pentru a explora zona, declarata Patrimoniu Modial UNESCO si pentru a admira numeroasele specii de animale care si-au gasit aici adapostul: zebre, bivoli negri, o specie de tapi de tufis, antilope-cerb, rinoceri negri, maimute-matasoase, damanul de stanca, precum si variate specii de plante: ienuparul, podocarpusul, arborele de camfor, bambusul Arundinaria alpina. Cina si cazare.
ZIUA 3 / 11.08.2013: REZERVATIA NATIONALA SAMBURU
Mic dejun. Daca este senin, de la poalele muntelui Kenya pot fi admirate cele mai inalte varfuri, respectiv Batian care are o inaltime de 5.199 m si Nelion cu o inaltime de 5.188 m, piscuri formate din
fragmente imense de roca vulcanica neagra, care parca plutesc deasupra norilor. Plecare spre Rezervatia Nationala Samburu, care in traducere inseamna fluture, una dintre cele 56 de arii protejate din Kenya. Dupa cazare si servirea dejunului in Samburu Sopa Lodge (sau similar), ne vom plimba prin cea mai exotica rezervatie din Kenya: Samburu. Aceasta este situata pe malul raului Ng’iro Ewaso, care curge prin mijlocul rezervatiei, printre plantatiile de palmieri si padurile dese, furnizand apa necesara supravieturii in aceasta zona arida. Aici vom putea intalni unele specii de animale rare, mult mai greu de vazut in celelalte parcuri ale Kenyei, si anume: girafa reticulata, cea mai frumoasa dintre girafe, gratioasele gazele Gerenuk cu gatul lung, enorma zebra Grevy, inca si mai amenintata cu disparitia decat rinocerul, o specie rara de antilope denumita Beisa Oryx sau Oryx-ul est-african, strutul somalez cu picioare albastre, etc. Rezervatia este, de asemenea, populata cu aprox. 900 de elefanti si cu pradatori mari, cum ar fi leul sau ghepardul. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 4 / 12.08.2013: REZERVATIA NATIONALA SAMBURU
Mic dejun. Astazi vom continua sa exploram Rezervatia Samburu in cadrul unui safari de exceptie de 1 zi, cu dejun inclus. Aceasta rezervatie este locul unde frumusetea salbaticiei se dezvaluie in toata splendoarea si varietatea ei. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 5 / 13.08.2013: PARCUL NATIONAL NAKURU
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Parcul National Nakuru, unul dintre cele 23 de parcuri nationale ale tarii, situat in centrul Kenyei in provincia Vaii Rift. Pe parcurs vom face un scurt popas la Cascadele Thompson pentru a admira privelistea impresionanta a miilor de pasari flamingo de pe lac. Continuam apoi drumul spre Parcul National Nakuru. Parcul detine o diversitate ecologica larga, cu 56 de specii diferite de mamifere si unde, printre celelalte animale, vom putea vedea rinocerul alb, leopardul si girafa Rothschild, animale pe cale de disparitie. Rezervatia este, de asemenea, un sanctuar ornitologic, aici aflandu-se peste 400 de specii de pasari. Dejun. Dupa-amiaza vom pleca in safari in zona Lacului Nakuru, un lac mic, situat in estul provinciei Vaii Rift, renumit pentru stolurile impresionante de flamingo roz. Cina si cazare la Hotel Flamingo Hill Camp 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 14.08.2013: PARCUL NATIONAL NAKURU – LACUL NAIVASHA
Dimineata devreme vom pleca in safari pentru a explora o alta parte a Parcului Nakuru, dupa care ne vom intoarce la hotel pentru mic dejun. In continuarea zilei, vom pleca spre Lacul Naivasha care are o suprafata de 139 km², aflandu-se la 1.870 m deasupra nivelului marii. Acesta este cel mai mare lac de apa dulce din partea kenyana a Vaii Rift. Numele Naivasha provine din cuvantul autohton „Nai’posha”, care tradus din limba Maasai inseamna apa dura sau violenta, din cauza furtunilor care pot aparea in mod brusc. Avand in fundal arbori acacia cu flori galbene si fiind inconjurat de lanturi muntoase, lacul Naivasha ofera o priveliste de o frumusete deosebita. Principala atractie a lacului sunt pasarile, gazduite de plantele acvatice si de papirusul de pe malul lacului, estimandu-se un numar de peste 400 de specii diferite, printre care canarul galbui, pasarea cantatoare cu penaj gri, tesatoarea cu ochelari, vulturi pescari, pescarusul vargat, cintezoiul cu ciocul rosu, etc. dar si turmele de hipopotami care s-au aciuit aici. Dejun. Optional, plimbare cu barca pe lac, prilej pentru a explora ecosistemul salbatic de pe Insula Crescent, unde se poate observa cel mai bine comportamentul pasarilor. Cina si cazare la Naivasha Sopa Resort (sau similar).
ZIUA 7 / 15.08.2013: LACUL NAIVASHA – REZERVATIA NATIONALA MASAI MARA
Mic dejun. Traseul zilei de astazi ne va purta spre cea mai cunoscuta rezervatie din Kenya, Masai Mara, trecand de-a lungul Vaii Marelui Rift. John Ledger, editorul unei reviste sud-africane, descrie rezervatia ca fiind “un vis devenit realitate”. Cazare si dejun la Mare Sopa Lodge (sau similar). In continuarea zilei vom merge in safari prin spectaculoasa rezervatie, aprovizionata cu apa de raurile Mara si Talek. Aici vom gasi cea mai mare populatie de animale mari de pe continent, printre care: bivoli, elefanti, leoparzi, lei, rinoceri, gheparzi, girafe si hipopotami. Concentratia de animale din rezervatie este inimaginabila, locul fiind unul dintre putinele in care veti putea admira toate vedetele “marelui cinci”: bivolul, elefantul, rinocerul, leul si leopardul. Optional, vizita intr-un sat de Masai unde vom putea intalni tribul Masai, razboinici nomazi care si-au pastrat obiceiurile si cultura de sute de ani si care in zilele noastre isi castiga existenta din cresterea turmelor de vite. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 8 / 16.08.2013: REZERVATIA NATIONALA MASAI MARA
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata explorarii Rezervatiei Masai Mara unde vom putea asista la spectacolul uimitor al naturii si unde vom avea posibilitatea de a admira si fotografia o multime de animale, adevarate staruri ale acestui safari, precum rinocerii negri, elanii, zebrele, maimutele cheetah, hienele patate, girafele, sacalii cu spinarea neagra si multe alte salbaticiuni. Dejun. Optional, plimbare cu balonul, o experienta de vis in care veti putea admira rezervatia de sus si veti putea vedea un apus de soare ireal de frumos. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 09 / 17.08.2013: PARCUL NATIONAL SERENGETI
Mic dejun. Plecare spre granita cu Tanzania, o tara de o frumusete aparte, una dintre cele mai mari tari din Africa, o uniune intre partea continentala, Tanganyika si Insulele Zanzibar formate din Unguja si Pemba. Relieful Tanzaniei este foarte variat, de la campii de coasta, la zone muntoase vulcanice si include cel mai inalt varf muntos al Africii, Kilimanjaro. Tanzania este singura tara din lume care a alocat aprox. 25% din suprafata totala, parcurilor nationale si zonelor protejate. Pe traseu vom avea dejun picnic. Dupa ce vom traversa frontiera, ne vom indrepta spre Parcul National Serengeti, al doilea parc national ca marime din tara. Denumirea Serengeti provine din limba masailor si in traducere inseamna campia fara sfarsit, o descriere potrivita a acestui tinut salbatic, care se intinde pe o suprafata de 30.000 km². Ecosistemul parcului este de-a dreptul incantator, milioane de animale strabatand permanent parcul pe care-l vom explora in cadrul unui safari inedit. Cina si cazare la Serengeti Sopa Lodge (sau similar).
ZIUA 10 / 18.08.2013: PARCUL NATIONAL SERENGETI
Mic dejun. Astazi vom continua sa exploram Parcul National Serengeti in cadrul unui safari de 1 zi, cu dejun inclus. Parcul este recunoscut pentru varietatea de animale, printre care se numara antilopele impala, gazelele, zebrele, viteii salbatici, bivolii, leii, gheparzii, elefantii, girafele, hienele, cainii salbatici, hipopotamii, etc. Dintre cele 500 de specii de pasari care traiesc aici se remarca vulturul, strutul, flamingo, barza, martialul, etc. Exista, de asemenea si cateva specii de reptile, printre care crocodili si serpi. Peisajul extraordinar este completat de paduri de acacia cu flori galbene si salcami teposi. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 11 / 19.08.2013: PARCUL NATIONAL SERENGETI – OLDUVAI – NGORONGORO
Mic dejun. Plecare spre Aria de Conservare Ngorongoro, care cuprinde Trecatoarea Olduvai, numita leaganul umanitatii, Craterul Ngorongoro, Craterul Empakai si Muntele Oldonyo Lengai. Prima oprire pe care o vom face va fi la Defileul Olduvai, unul dintre cele mai importante situri preistorice din lume, in care s-au gasit fosile ale primilor hominizi, descoperit de entomologul german, Wilhelm Kattwinkel. Ziua continua cu turul zonei protejate Ngorongoro, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, situata in partea de sud a Parcului Serengeti. In zona inca se experimenteaza convietuirea in
acelasi habitat intre populatia Masai, crescatori de animale domestice si animalele salbatice. Dejun. Turul va include si coborarea pe marginea celui mai mare crater vulcanic intact din lume (caldari), si anume Craterul Ngorongoro, format prin prabusirea peretilor unui vulcan. Acesta se afla la 2.236 m altitudine, masoara 19,2 km in diametru, are o suprafata de 304 km² si este adanc de 610 m. In ceea ce priveste fauna din aceasta zona, populatia animalelor ajunge la un numar de aprox. 25.000 si, raportat la acest numar, tot aici traiesc cele mai multe animale de prada din Africa, dintre care predomina leii si leoparzii. Printre celelalte animale se mai intalnesc aici elefanti, rinoceri si hipopotami. De asemenea, pe lacul situat in mijlocul craterului locuiesc sute de flamingo, care de la distanta, dau senzatia ca marginea lacului este bordata cu roz. Cina si cazare la Ngorongoro Sopan Lodge (sau similar).
ZIUA 12 / 20.08.2013: NGORONGORO – LACUL MANYARA
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre o alta zona protejata, Parcul National Lacul Manyara. Situat in
regiunea Arusha, parcul a fost infiintat in anul 1960 si se intinde pe o suprafata de 325 km² in jurul Laculului Manyara, un lac alcalin de 231 de km² din regiunea marelui Rift African. Cazare la Manyara
Serena Lodge (sau similar). Dejun. Dupa-amiaza vom porni intr-un safari pentru a observa indeaproape animalele din zona. Parcul este casa unor numeroase populatii de erbivore mari, precum antilope gnu, impala, zebre, girafe, elefanti, dar si hipopotami, bivoli si ngiri (denumirea in swahili a facocerului). De asemenea, un numar mare de babuini si alte maimute populeaza padurile si luminisurile. Lake Manyara este un paradis si pentru ornitologi, peste 300 de specii de pasari locuind sau migrand in regiunea din jurul lacului. Cele mai multe sunt flamingo, vulturi pescari si cu creasta, dar si pelicani, cormorani sau berze. Intoarcere la lodge pentru cina si cazare.
ZIUA 13 / 21.08.2013: LACUL MANYARA – MARANGU – ARUSHA
Mic dejun. Plecare spre Poarta Marangu, locul din care se incepe ascensiunea spre varful muntelui Kilimanjaro. “Kili”, cu cele trei conuri vulcanice ale sale, Kibo, Mawenzi si Shira, este muntele vulcanic din Parcul National Kilimanjaro, fiind cel mai inalt munte din Africa si cel mai inalt munte de sine statator din lume. Vom face o oprire in Marangu pentru a admira incredibila panorama pe care muntele ne-o va oferi cu cele 2 varfuri ale sale acoperite de zapada: Kibo si Mawenzi. Dejun la pachet. In continuarea zilei ne vom indrepta catre Arusha, un oras multicultural, situat langa Muntele Meru. Cazare si cina la Hotel Arusha 4* (sau similar).
ZIUA 14 / 22.08.2013: ARUSHA – ZANZIBAR
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Zanzibar, arhipelagul de langa coasta de est africana, teritoriu autonom care apartine de Tanzania, fiind compus din doua insule principale, Pemba sau Insula Verde si Unguja, cunoscuta drept insula Zanzibar. Numele Zanzibar provine din combinarea a doua cuvinte arabe, zenj, in traducere negru si bar, in traducere pamant, prin urmare, pamantul negrilor, denumire data insulei deoarece aici s-au stabilit populatii care au venit din Orient, Iberia, Asiria si India. Insula este un adevarat paradis tropical, scaldat de apele Oceanului Indian marginit de plaje albe cu nisip fin. Sosire in Zanzibar si transfer la Hotel Karafuu 4* (sau similar). Cina si cazare.
ZIUA 15 / 23.08.2013: ZANZIBAR
Mic dejun. Astazi veti putea vizita, optional, zona istorica a orasului Zanzibar, numita Stone Town, in traducere, Orasul de Piatra, care diferentiaza aceasta insula de alte mii de insule tropicale. Aceasta parte a orasului impresioneaza prin arhitectura cladirilor care dateaza din sec. al XIX-lea, cu influentele poporului Swahili, dar si cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene si africane. Orasul in care veti gasi bazare pline de viata, moschei si conace grandioase construite in stil arab, cu usi splendide sculptate in lemn, aici existand peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de arta manuala, a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 2000. Se vor vizita atat monumentele istorice, fiecare avand cate o poveste proprie, dar si plantatii de condimente, precum nucsoara, piperul, scortisoara, cuisoare, etc., fara de care istoria Zanzibarului ar fi incompleta si datorita carora Zanzibar-ului i se mai spune si “Insula Condimentelor”. Cina si cazare.
ZIUA 16 / 24.08.2013: ZANZIBAR
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Optional, puteti face un tur de o zi in Prison Island, in traducere Insula Inchisoare, denumire data insulei deoarece in trecut aceasta a fost folosita de catre arabi pentru a-i izola pe sclavi; atractia actuala a insulei o reprezinta broastele testoase Aldabra gigant. O alta optiune pentru petrecerea timpului liber este o plimbare prin Parcul Natural Jozani, singurul parc national din Zanzibar, care adaposteste specii endemice precum maimuta colobus sau maimuta sykes. Cina si cazare.
ZIUA 17 / 25.08.2013: ZANZIBAR – DAR ES SALAAM – DOHA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Dar es Salaam de unde vom pleca spre Doha cu zborul companiei Qatar, QR 545 (18:20 / 23:45).
ZIUA 18 / 26.08.2013: DOHA – BUCURESTI
Sosire la Doha la ora 23:45 si plecare spre Bucuresti cu zborul QR 943 (08:35/ 13:30).

TARIF: 3.990 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 730 EURO
(tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pt. mai putini participanti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucuresti – Nairobi si Dar es Salaam – Bucuresti
- transport intern cu avionul pe rutele Arusha – Zanzibar si Zanzibar – Dar es Salaam
- 15 nopti cazare in hoteluri de 4* si lodge-uri
- transport local cu autocar / minibus
- mic dejun, dejun sau cine (conform program: pe parcursul safari-ului pensiune completa, in Zanzibar – demipensiune)
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- safari-urile mentionate in program
- transport cu vehicule tip jeep de 6 locuri in safari (fara A/C)
- taxele de intrare la parcurile nationale
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 340 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 90 euro/ pers., care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza Kenya: aprox. 50 usd/pers.

- taxa de viza Tanzania: aprox. 50 usd/pers.
- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 70 euro/pers., pentru ghizi si soferi, nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale (tarifele sunt valabile pentru un grup de min. 20 turisti)
• plimbarea cu barca pe Lacul Naivasha: aprox. 45 usd /pers.
• vizitarea unui sat de Masai: 45 usd /pers.
• plimbarea cu balonul in rezervatia Masai Mara: aprox. 450 usd /pers.
• vizita in Stone Town: 50 usd /pers.
• turul in Prison Island: 60 usd /pers.
• plimbarea in Parcul National Jozani: 75 usd /pers.
- asigurarea medicala
- vaccinuri obligatorii si tratamente preventive impotriva febrei galbene, malariei si febrei tifoide
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere succesive pentru viza
- 2 poze tip pasaport
- asigurare medicala

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro