CIRCUIT 2013 ANTICA SI ROMANTICA ITALIA - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 ANTICA SI ROMANTICA ITALIA

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 ANTICA  SI  ROMANTICA  ITALIA
1/2
CIRCUIT 2013 ANTICA SI ROMANTICA ITALIA

POMPEI, CAPRI, VENETIA, LOMBARDIA, LACUL GARDA ...

Italia este tara pe care o poti vedea de o mie de ori si niciodata indeajuns. O tara muzeu, leagan al civilizatiei si culturii europene, care a stiut mai bine ca oricare alta sa pastreze aproape intacte realizarile unui popor talentat, creator de arta si mare iubitor de frumos. Veti fi sedusi de imaginea vechiului imperiu, de maretia bisericilor si de bogatia palatelor. De la Roma Antica la splendorile Renasterii va invitam sa parcurgeti istoria prin fiecare loc vizitat!

Perioada: 10.06 – 21.06.2013

ZIUA 1 / 10.06.2013: BUCURESTI – ROMA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Alitalia). Plecare spre Roma cu compania Alitalia, zbor AZ 503 (06:25 / 07:35). Odata ajunsi la Roma, Cetatea Eterna sau Orasul celor Sapte Coline, ne vom intalni cu ghidul local si vom porni intr-un tur panoramic cu autocarul pentru a descoperi orasul impanzit de monumente istorice marcate de trecerea vremii. Vom avea ocazia sa admiram Colosseumul, Forumul Roman, Columna lui Traian, Piata Venetia cu balconul lui Mussolini si cu Altarele de la Patria, unde arde flacara vesnica a eroului necunoscut, Piata del Popolo si Castelul Sant’Angelo. Dupa-amiaza vom vizita doua dintre bazilicile cardinale ale Romei: Santa Maria Maggiore si San Giovani in Laterano. Cazare in Roma la Hotel Courtyard Marriott 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 11.06.2013: ROMA
Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom pleca cu autocarul la Muzeele Vaticanului, un complex muzeal impresionant, ale carui baze au fost puse de Papa Iulius al II-lea in anul 1503 si a carui piesa de rezistenta este faimoasa Capela Sixtina, inegalabil pictata de Michelangelo. Aici se afla expusa si una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei Antice si opere ale marilor artisti precum Rafael sau Leonardo da Vinci. In continuare vom vizita Piata si Bazilica San Pietro, parte a Cetatii Vaticanului, cel mai mare lacas sacru al crestinatatii. Dupa-amiaza, timp liber pentru explorari individuale sau cumparaturi. Seara se poate face o plimbare insotiti de conducatorul grupului, pentru a va bucura de farmecul nocturn si animatia celebrelor piete cu fantani: Piata Spaniei, Piata Navona, Fontana di Trevi, etc. Cazare.
ZIUA 3 / 12.06.2013: ROMA – NAPOLI – POMPEI – SORRENTO
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Napoli, “orasul cantonetelor” asezat in umbra Muntelui Vezuviu, fosta colonie greceasca, in prezent cel de-al treilea oras ca marime al Italiei si cel mai mare din sudul tarii. Odata ajunsi in Napoli vom face un tur panoramic prin zona istorica, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1995, prilej cu care vom putea admira: Teatrul San Carlo, Domul San Genaro, Palatul Regal, construit la inceputul sec. al XVII-lea, Galeriile Umberto I, Castelul Maschio Angionino, etc. In continuarea zilei vom pleca spre Pompei, pentru vizitarea celebrului sit arheologic, dovada peste vremuri a ceea ce a fost un important centru urban din perioada de inflorire a Imperiului Roman, care in urma eruptiei vulcanului Vezuviu din anul 79 e.n., a fost distrus aproape in intregime. Stratul gros de cenusa vulcanica asezat atunci a facut sa se pastreze o imensa suprafata de mozaicuri, aducand informatii deosebite despre viata cotidiana a acelor vremuri. La finalul zilei ne vom deplasa spre Sorrento pentru cazare la Hotel Villa Maria 3* (sau similar).
ZIUA 4 / 13.06.2013: SORRENTO – CAPRI – SORRENTO
Mic dejun. Timp liber sau putem face o excursie optionala de o zi la Capri si Anna Capri care include transfer hotel – port – hotel, transport cu vapor Sorrento – Capri – Sorrento, transport Capri – Anna Capri – Capri, ghid local si dejun inclus (tarif informativ: 90 euro/pers. valabil pt. minim 15 participanti). Insula Capri, cunoscuta ca Perla Mediteranei, impresioneaza prin relieful impunator, natura luxurianta si atmosfera romantica. Mica insula muntoasa denumita in antichitate Caprea, caci insula a fost colonizata de greci in sec. al VII–lea i.Hr. este situata la intrarea in Golful Napoli din Marea Tireniana, vestita pentru peisajele sale unice. Elementul caracteristic al reliefului insulei il constituie stancile abrupte de calcar care se inalta din adancurile marii. Intoarcere la Sorrento pentru cazare.
ZIUA 5 / 14.06.2013: SORRENTO – ASSISI – PERUGIA – SIENA
Mic dejun. Astazi vom pleca spre Assisi, un minunat oras medieval, pentru a vizita complexul religios dedicat Sfantului Francisc, intemeietorul ordinului calugarilor franciscani, compus din 3 biserici suprapuse, prima datand din sec. al XIII-lea, unde se pot admira minunate fresce de Giotto si Cimabue. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Perugia, unde vom face o vizita pietonala. Orasul este unul medieval, aflat in regiunea Umbria, asezat intr-o zona de deal, important centru universitar, prima universitate fiind infiintata inca din anul 1308 fiind deasemenea si locul de nastere a lui Perugino, Pinturicchio si Rafael. Perugia este impanzita de palate gotice si cafenele cochete unde se poate asculta jazz. Cel mai mare nume al industriei locale este Perugina, fabrica de ciocolata despre care se spune ca este cea mai buna din Italia. Mai departe vom pleca spre Siena pentru cazare la Hotel Mercure Siena degli Ulivi 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 15.06.2013: SIENA – PISA – LUCCA – MONTECATINI
Mic dejun. Tur pietonal al orasului Siena, situat in regiunea Toscana, renumit pentru cursele de cai care se desfasoara de doua ori pe an in Piata del Campo, piata de o frumusete aparte, cu conturul sau original in forma de scoica. Aici se afla Palatului Primariei - Palazzo Publico care dateaza din sec. al XIV-lea si Turnul Mangia, numit astfel in onoarea primului sau clopotar (sec. al XIV-lea). Piata a fost initial folosita ca una comerciala si doar din anul 1288, cand a fost pavata cu caramizi speciale de culoare rosie, a capatat o destinatie noua. Astazi ea este inconjurata de frumoase cladiri medievale si numeroase trattorii. Vom avea prilejul sa admiram Domul, proiectat de Nicolo Pisano, o bijuterie arhitectonica construita intre secolele XII-XIII, impodobit cu marmura alba la exterior si cu o pardoseala unica de intarsii de marmura, armonios imbinate. Vizitandu-l, vom realiza ca este una dintre cele mai frumoase biserici gotice din Italia, impodobita in decursul timpului cu frumoase lucrari de arta semnate de Pinturicchio, Michelangelo, Bernini, Donatello si Guido da Siena. Vom pleca apoi spre Pisa, unde vom face o vizita pietonala a celebrului complex arhitectonic “Campo Dei Miracoli” (exterior), din care fac parte Domul, Baptisteriul si faimosul Turn Inclinat, cunoscut in intreaga lume sub denumirea de “Turnul din Pisa”. In continuarea zilei ne vom deplasa apoi spre Montecatini, insa pe parcurs vom face un popas pentru o scurta vizita pietonala in orasul vechi La Lucca, dominat de Catedrala di San Martino, numita si Domul din Lucca. Ajunsi in Montecatini Terme, care datorita zonei si climei a devenit una dintre cele mai renumite statiuni de cura si odihna din Italia, ne vom caza la Hotel De la Ville 3* (sau similar).
ZIUA 7 / 16.06.2013: MONTECATINI – FLORENTA – MONTECATINI
Mic dejun. Plecare spre Florenta, capitala regiunii Toscana, asezata pe raul Arno, considerata a fi locul de origine al Renasterii Italiene, orasul marilor artisti precum Leonardo, Rafael, Michelangelo, Ghiberti, Donatelo sau Dante. Insotiti de ghidul local, vom vizita Domul Santa Maria dei Fiori, cu frumoasa cupola a lui Bruneleschi, Baptisteriul cu Poarta Paradisului sculptata de Ghiberti, Piata Signoriei si Galeriile Uffizi (rezervarea si intrarea inclusa). Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau prilej de a va plimba impreuna cu conducatorul grupului pe Ponte Vecchio, in gradinile Boboli sau de a vizita Palatul Pitti, Biserca san Lorenzo sau Capela Medicis. In finalul zilei ne vom intoarce la Montecatini.
ZIUA 8 / 17.06.2013: MONTECATINI – BOLOGNA – PADOVA – VENETIA (MESTRE)
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Bologna, una dintre cetatile medievale cele mai bine conservate din nordul Italiei, capitala provinciei Emilia Romagna. Bologna este cunoscut ca “orasul rosu”, datorita culorii acoperisurilor si fatadelor cladirilor sale, fiind insa renumit pentru viata culturala si universitara (aici se afla cea mai veche universitate din Europa, infiintata in anul 1088), dar si pentru gastronomia locala, faimoasa in intreaga lume pentru pastele bologneze. Tur pietonal care include cele Doua Turnuri Asinelli (Due Torri), Piazza Maggiore, Via Zamboni cu frumoasele sale cladiri, Palatul Regelui Enzo, Bazilica San Giacomo Maggiore, etc. Itinerariul zilei continua spre Padova, un oras de un farmec aparte, unde vom admira Piata Centrala – Prato della Valle, cea mai mare piata din Italia, marginita de 78 de statui ale unor personaje ilustre, care a vrut sa fie in anul inaugurarii, respectiv in anul 1785, cea mai mare din Europa, cu o suprafata de aprox. 90.000 mp. Continuam cu vizitarea Bazilicii Sfantului Anton, cunoscuta sub numele de “Il Santo”, a doua ca marime din Italia, unul dintre locurile cele mai vizitate de pelerinii din intreaga lume, a carei constructie a inceput in sec. al XIII-lea, dupa planurile lui Nicolo Pisano. Alaturi se afla Capela Trezoreriei, care adaposteste moastele Sfantului Anton precum si magazine specializate unde se vand obiecte de cult. Plecare mai departe spre Venezia - Mestre, unde ne vom caza la Hotel Plaza 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 18.06.2013: VENETIA – VERONA
Mic dejun. Transfer cu autocarul la parcarea debarcaderului, de unde se face traversarea lagunei cu vaporasul la Venetia, oras considerat pe buna dreptate unul dintre cele mai frumoase din lume, cu ale sale „strazi“ curgatoare. Venetia a fost timp de 800 de ani cea mai mare putere navala a lumii si pastreaza si astazi intacte splendorile arhitectonice ale acelei perioade. Insotiti de ghidul local, vom vizita Palatul Dogilor, Piata si Bazilica San Marco. Timp liber pentru a ne bucura de lumea mirifica a stradutelor incarcate de istorie si mister, care serpuiesc de-a lungul zecilor de canale sau pentru o plimbare cu gondola, sau pentru cumparaturi, din care nu ar trebuie sa lipseasca delicatele figurine si podoabe, confectionate de renumitii mesteri sticlari de pe insula Murano. Dupa-amiaza, intoarcere cu vaporasul la debarcader pentru plecarea cu autocarul la Verona, un cochet oras medieval din regiunea Veneto, asezat pe malurile raului Adige, unde parca mai rasuna si astazi pasii celebrilor indragostiti Romeo si Julieta. Tur pietonal, prilej cu care vom vedea Amfiteatrul Roman, construit din marmura rozalie, care dateaza din vremea Imparatului Augustus, unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre din lume, unde datorita acusticii exceptionale se desfasoara vara o celebra stagiune de concerte de opera. Turul continua cu Piazza Bra, casa cu Balconul Julietei (chiar daca nu exista nici-o dovada ca vreo familie Capuleti a trait vreodata aici), Piazza delle Erbe, asezata pe locul Forumului Roman unde se desfasurau cursele de cai, cu o romantica fantana din sec. al XIV-lea si o frumoasa statuie romana numita Fecioara de Verona, cavourile familiei Scaligeri, eleganta Piazza dei Signiori cu statuia lui Dante si Loggia del Consiglio, o capodopera in stil venetian din sec. al XV-lea. Cazare la Hotel Best Western Antico Term 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 19.06.2013: VERONA – MANTOVA – CREMONA – RIVA DEL GARDA
Mic dejun. Plecare spre frumoasa regiune a Lombardiei, unde vom face un prim popas in Mantova, pentru a admira centrul medieval al orasului despre care Aldous Huxley spunea ca este cel mai romantic oras din lume. Ne vom plimba prin centrul istoric format de trei scuaruri - piatete: Piazza Sordello, Piazza Broletto si Piazza delle Erbe (Piata Ierburilor), fiecare cu cladirile ei medievale, flancate de alei pietruite si strazi cu arcade. Vom avea prilejul sa admiram Domul - Catedrala San Pietro si din exterior, Palatul Ducal sau Castello di San Giorgio, Palazzo del Podesta, Palazzo della Ragione - Palatul de Justitie, Biserica Sant'Andrea, Turnul Orologiului, cea mai veche biserica din oras si Rotonda San Lorenzo. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Cremona, un alt oras din Lombardia, asezat pe malul stang al Padului. Cremona este celebru, deoarece aici, in sec. al XVII-lea, s-au nascut si au profesat una dintre cele mai nobile meserii cele trei faimoase familii de lutieri: Amati, Guarneri si Stradivari. In turul pietonal pe care-l vom face in Cremona vom admira Domul - Catedrala, impresionanta constructie inceputa in stil romanic si continuata succesiv in stil gotic si renascentist, cu un spectaculos turn al clopotnitei de 112 metri (cel mai inalt din Italia), Palatul Primariei, magnifica constructie din sec. al XIII-lea, in care sunt expuse cateva exemplare de viori Amati si Stradivari si Muzeul Municipal. Plecare spre Riva de Garda, o fermecatoare statiune situata la marginea de nord-vest a lacului Garda. Cazare la Hotel Grand Riva 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 20.06.2013: RIVA DEL GARDA
Mic dejun. Taram de vacanta fermecator, care atrage anual milioane de turisti, Lacul Garda este cel mai mare si renumit lac din Italia, cu un climat moderat, ape cristaline si peisaj variat, cu plaje pe tarmul de sud si faleze stancoase in nord. Statiunea Riva del Garda este strajuita la vest de abrupta Rochetta cu o inaltime de 1.527 m, pe care se afla un masiv turn de veghe venetian, iar piata centrala de langa port, tot timpul animata, este “vegheata” si ea de un vechi turn cu ceas, fiind inconjurata de arcade, magazine si restaurante. Timp liber pentru plimbari, odihna sau cumparaturi. Optional, puteti face o frumoasa croaziera pe lac (tarif informativ 30 euro/pers. valabil pentru minim 15 participanti) sau daca sunteti amatori de drumetii, puteti sa admirati de la inaltimea muntilor abrupti care se inalta peste lac, privelistea impresionanta a imprejurimilor. Cazare.
ZIUA 12 / 21.06.2013: RIVA DEL GARDA – MILANO – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Roma cu compania Alitalia spre Roma, zbor AZ 2037 (12:00 / 13:10) si mai departe spre Bucuresti cu AZ 494 (14:35 / 17:40).

TARIF: 1.190 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 340 EURO
(tarif valabil pt.un grup minim de 25 turisti; pt. 20 – 25 turisti, tariful se majoreaza cu 100 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta Bucuresti – Roma si Milano – Roma – Bucuresti
- transport intern cu autocar dotat cu aer conditionat
- 11 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghizi locali pentru vizitele la: Roma ( ziua 1 si 2 ), Napoli, Pompei, Florenta si Venetia
- intrarile si rezervarile pentru vizitele de la Muzeele Vaticanului (inclusiv Capela Sixtina) si de la Galeriile Uffizi
- traversarea lagunei dus-intors cu vaporas privat la Venetia (fara bagaje)
- taxe de intrare in orase, taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele, etc.
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile continentale: aprox. 170 euro/pers., care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale, etc.) si dupa caz, ghizii pentru acestea
- conform ultimelor prevederi ale statului italian, turistii vor achita la receptiile hotelurilor taxa de oras de cca. 3 euro / pers. / zi de cazare
- excursiile optionale
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizii locali si soferi – mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno, care se incheie odata cu contractul de comercializare
a pachetului de servicii turistice)

ACTE NECESARE:
- carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro