CIRCUIT 2013 CUBA lui CHE si a lui FIDEL - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 CUBA lui CHE si a lui FIDEL

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 CUBA lui CHE si a lui FIDEL
1/2
CIRCUIT 2013 CUBA lui CHE si a lui FIDEL


Va invitam sa descoperiti bogatia culturala a Havanei, declarata Patrimoniu Mondial UNESCO, sa cuceriti culmile exotismului intr-un minunat cocktail cultural, istoric si muzical care isi incepe savoarea cu povestile despre istoria romului si mestesugul producerii trabucului, continua cu Cuba lui Fidel si Che Guevara si cu descoperirea celor mai frumoase locuri din Caraibe. Experienta unica a relaxarii pe unele dintre cele mai spectaculoase plaje din lume precum si pitorescul oraselor coloniale, nu pot fi ratate!

Perioada: 02.11 – 17. 11. 2013

ZIUA 1 / 02.11.2013: BUCURESTI – PARIS – HAVANA
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 05:20 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1089 (07:20 / 09:30) si mai departe spre Havana cu AF 946 (13:45 / 18:50). Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Park Central 5* (sau similar) pentru cina si cazare.
ZIUA 2 / 03.11.2013: HAVANA
Mic dejun. Zi dedicata descoperirii Havanei, capitala constrastelor, unica in lume, unde vechiul si noul se impletesc intr-un frumos tango arhitectural, oras fondat in anul 1519 de catre conquistadorul spaniol Diego Velazquez de Cuella, astazi cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori. Vom face un tur panoramic cu autocarul in Havana Noua, trecand prin faimosul cartier rezidential Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei, prin Vedano, cartier elegant, cu strazi pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes Vedado, dupa care ne vom opri pentru fotografii, pe cea mai lunga promenada din Cuba, promenada Malecon. Vom admira cladirea Universitatii cu eleganta Aula Magna, Muzeul Napoleon, gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume si Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege al Romaniei, Carol al II-lea. In continuarea zilei vom vizita pietonal partea veche a orasului, Havana Veija, care datorita bogatiei sale istorice si culturale a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1982. Vom vedea cladirea Capitolului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, vom admira fortificatiile care au protejat orasul de atacurile piratilor, vom descoperi frumusetea cladirilor monumentale istorice din timpul colonizarii, vom percepe urma pasilor lui Hemingway la Hotelul Ambos Mundos unde scriitorul si-a petrecut 7 ani din viata, ne vom putea fotografia in fata barului La Floridita, alt loc preferat de scriitor si vom putea sa ne rasfatam cu un mojito, bautura preferata a acestuia, la Bodeguita del Medio. Dejun. Vom vizita in continuarea zilei Piata Armelor, cea mai veche piata a orasului, Muzeul Capitanilor Generali, Catedrala Havanei, Piata Catedralei, unde vom fi impresionati de Palatul Marchizului de Aguas Claras, Piata Veche, Targul Mestesugarilor, Fundatia Havana Club unde vom participa si la o degustare, Piata Revolutiei, Templete, locul de unde s-a nascut orasul San Cristobal de Havana, etc. Intoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 3 / 04.11.2013: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Mic dejun. Plecare spre celebra Vale Vinales, situata la o distanta de aprox. 140 km vest de Havana, unde exista unele dintre cele mai vechi picturi rupestre din insula. Celebra vale este localizata in provincia Pinar del Rio, una dintre cele mai frumoase zone din Cuba, cu peisaje pitoresti, unde se afla centrul industriei faimoaselor trabucuri cubaneze si numeroase fabrici de producere a romului. Vom vizita Pestera Indianului, un spectaculos complex de galerii subterane modelate in diverse forme de apele raului care serpuieste printre versanti. Traditia spune ca cei care sunt picurati pe frunte de apa care se scurge de pe peretii pesterii, vor avea noroc tot restul vietii. Dejun creol inclus. Pe drumul de intoarcere spre Havana, vom face un popas la “Mirador Los Jazmines” pentru a admira splendidul peisaj oferit de Vale Vinales. In continuarea zilei vom vizita o plantatie de tutun si o fabrica de trabucuri si tigarete, unde vom putea vedea procedeul confectionarii celor mai rafinate si aromate tigarete si trabucuri din lume. Cazare.
ZIUA 4 / 05.11.2013: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS – SANCTI SPIRITUS
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Cinfuegos, trecand prin Guama, unde vom face o plimbare cu barca pe canalele din padurea de mangrove si o vizita la monumentul Aldea Taina creat de cunoscuta artista plastica Rita Longa. Ansamblul sculptural se afla in mijlocul Lagunei del Tesoro, loc renumit in regiune pentru ferma de crocodili pe care o vom vizita. Dejun la restaurantul La Boca. Traseul zilei continua spre orasul Cienfuegos, situat la aprox. 250 km de Havana, unul dintre cele mai pitoresti orase - port din Cuba, considerat a fi “Perla Sudului”, fermecator prin imbinarea armonioasa intre relieful marin si cel montan, dar si prin atmosfera frantuzeasca ramasa de la vechii colonisti francezi asezati aici in anul 1819. Vom vizita centrul istoric, Parcul Jose Marti, Catedrala Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry si Promenada Prado. Seara vom ajunge in Sancti Spiritus, oras fondat in anul 1514 de catre Diego Velazquez pe malurile raului Yayabo, unul dintre orasele din zona Caraibelor care dezvaluie cel mai bine imaginea comertului cu trestie de zahar asa cum era la inceputurile colonizarii. Majoritatea stradutelor orasului sunt inguste si pline de cladiri bine conservate, care ascund nenumarate legende. Cazare la Hotel Plaza Rijo 3* (sau similar).
ZIUA 5 / 06.11.2013: SANCTI SPIRITUS – SANTA CLARA – TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS
Plecare spre Santa Clara, oras legat de numele celebrului revolutionar cubanez Che Guevara, orasul unde a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze din anul 1958. Vom vizita Mausoleul Che Guevara si vestitul “Tren Blindado” al lui Baptista, pe care l-a capturat vestitul Che impreuna cu oamenii sai, impiedicand astfel ca armata cubaneza sa inabuse revolutia declansata de Fidel Castro, Parcul Vidal, Plaza del Mercado si Catedral de Santa Clara de Asis. Drumul continua catre Trinidad, care se bucura de un climat bland, datorita asezarii intre mare si munte, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu case decorate cu grilaje, cu biserici frumos restaurate si cu pitoresti stradute pietruite. Vom vizita Muzeul Romantic – fosta locuinta a Contelui Brunet, baron al zaharului din sec. al XIX-lea, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobile de epoca, Casa Alfarero – Casa Olarului, Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX si, optional, veti avea posibilitatea de a servi un cocktail Canchanchara in taverna cu acelasi nume. Intoarcere in Sancti Spiritus pentru cina si cazare.
ZIUA 6 / 07.11.2013: SANCTI SPIRITUS – TOPPES DE COLLANTES – SANCTI SPIRITUS
Mic dejun. Deplasare spre Topes de Collantes, cea mai frumoasa rezervatie naturala a Cubei, situata la o altitudine de 800 m, deasupra nivelului marii, in masivul Sierra del Escambray, unde s-au dezvoltat importante centre de tratament medical. Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, este impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatie luxurianta cu sute de specii de plante. Vizitarea parcului va include o plimbare cu camioane rusesti pana la Gunayara si o plimbare spre Casa Gallenga, pentru dejun. Intoarcere in Sancti Spiritus pentru cazare.
ZIUA 7 / 08.11.2013: SANCTI SPIRITUS – CAMAGUEY – SANTA LUCIA
Mic dejun. Plecare spre Camaguey, cel mai mare si important oras din interiorul Cubei datorita productiilor mari de trestie de zahar, vite si cromit. Al treilea oras ca marime, situat in provincia cu acelasi nume, cu aprox. 300.000 de locuitori, a fost intemeiat de Diego Velázquez de Cuéllar, in anul 1514 cand a debarcat pe coasta de nord din apropierea portului natural Nuevitas, asezarea mutandu-se in anul 1528 spre interiorul insulei, datorita atacurilor piratilor din Marea Caraibelor. Cu toate acestea, in anul 1668 asezarea a fost incendiata de piratii lui Henry Morgan. Orasul vechi Camaguey este pe locul doi dupa Havana, in privinta numarului de cladiri vechi pastrate din timpul colonial si din anul 2008, centrul vechi a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Orasul este cunoscut si prin existenta unor vase mari de lut – tinajones, care stau la intrarea in curtile interioare ale caselor, vase care au servit la colectarea apei de ploaie, orasul suferind din totdeauna din cauza lipsei de apa. Vom vizita Muzeul Ignatio Agramonte iar apoi Piata San Juan de Dios si Piata Carmen unde artistii locali isi expun lucrarile. Dejun la restaurantul Campana de Toledo. In continuarea zilei plecam spre plaja Santa Lucia, una dintre cele mai cunoscute locuri de recreere din zona, celebru pentru plaja cu nisip fin si reciful de corali aflat la mica distanta de tarm. Cina si cazare la Hotel Brisas Santa Lucia 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 09.11.2013: SANTA LUCIA – HOLGUIN – GUARDALAVACA
Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul Holguin, denumit astfel dupa fondatorul sau, capitanul spaniol Garcia Holguin. Astazi orasul este faimos datorita fabricii de bere in care se produc trei dintre cele mai cunoscute marci de bere din Cuba: Bucanero, Cristal si Mayabe. Turul orasului cuprinde Parcul Calixto Garcia, La Loma de la Cruz - crucifixul de pe colina care domina orasul si La Periquera, muzeul regional care prezinta istoria si cultura locului. Dupa-amiaza vom pleca spre Guardalavaca, una dintre frumoasele statiuni de la malul marii cu plaje cu nisip alb, cu o culoare spectaculoasa a apei si o clima deosebit de placuta, care ne vor face sa petrecem clipe de relaxare deosebite in aceste locuri. Cazare la Hotel Brisas Guardalavaca 4* (sau similar) in regim all inclusive.
ZIUA 9 / 10.11.2013: GUARDALAVACA
Mic dejun. Zi libera in Guardalavaca, statiune situata pe coasta de nord a insulei, loc cu recife de corali uimitoare si cu plaje cu nisip extrem de fin. Apele calde care abunda de viata marina, invita iubitorii de snorkeling la o experienta fascinanta. Puteti sa va relaxati pe plaja, la pisicina, sau sa faceti o calatorie in larg cu catamaranul pentru a admira coralii si pestii tropicali. Cazare in regim all inclusive.
ZIUA 10 / 11.11.2013: GUARDALAVACA – BARACOA
Mic dejun. Plecare spre Baracoa, cea mai estica provincie a Cubei, faimoasa pentru productia de cacao, locul in care Cristofor Columb a ajuns pentru prima data in Cuba. Denumita de localnici Ciudad Primera, facand referire la faptul ca a fost prima capitala a tarii, Baracoa isi datoreaza numele populatiei indigene Arauaca. Asezarea orasului este deosebit de pitoreasca, in Golful Mierii, fiind inconjurat de lantul muntos Sierra del Purial. Orasul Baracoa a fost primul oras creat de spanioli dar pastreaza vie si traditia populatiei pe care acestia au intalnit-o aici. Vom vedea El Yunque, simbolul orasului si vom calatori cu barcile traditionale numite cayucas pe raul El Toa, cel mai mare din Cuba, pornind de la Rancho Toa. Dejun tipic creol. Cazare la Hotel Villa Gaviota 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 12.11.2013: BARACOA – SANTIAGO DE CUBA
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Santiago de Cuba, al doilea oras ca marime din tara, unul dintre cele mai importante porturi ale acesteia. Fondat de conquistadorul Diego Velázquez de Cuéllar in anul 1514, orasul a ars in anul 1516 si apoi a fost reconstruit devenind locul de plecare a lui Juan de Grijalba si Hernan Cortes spre Mexic si a lui Hernando de Soto in expeditia din Florida. In epoca moderna, Santiago de Cuba a jucat un rol important in Revolutia Cubaneza fiind locul in care aceasta s-a declansat in 26 Iulie 1953 sub conducerea lui Fidel Castro. Vom face un tur panoramic in timpul caruia vom vizita Muzeul Masinilor de Epoca, Parcul Cespedes, Casa lui Diego Velasquez, Cimitirul Santa Efigenia, Catedrala San Pedro de la Roca aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca exemplu desavarsit al arhitecturii militare spaniolo-americane, cu influente din renastere italiana si Muzeul Piratilor (intrarile la muzee sunt optionale). Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Melia 4* (sau similar).
ZIUA 12 / 13.11.2013: SANTIAGO DE CUBA – HAVANA
Mic dejun. Zbor catre Havana (09:55 / 11:00) si transfer la Hotel Parque Central 5* (sau similar) pentru cazare. Dupa-amiaza o puteti petrece in zona centrala a Havanei la cumparaturi sau vizitand strazile pitoresti ale orasului. Cina la restaurantul El Aljibe si optional, pentru a ne lua un ramas bun memorabil de la capitala, putem participa la spectacolul de cabaret faimos in intreaga lume “Tropicana Show”.
ZIUA 13 / 14.11.2013: HAVANA – VARADERO
Mic dejun. Dimineata vom porni pe urmele celebrului scriitor nord american Ernest Hemingway, intr-un tur tematic. Ne vom indrepta catre Cojimar, un mic sat pescaresc situat la est de Havana, loc care l-a inspirat pe scriitor atunci cand a scris “Batranul si Marea”. Vom intra in carciuma din Cojimar, La Terraza, unde scriitorul isi petrecea timpul ascultand pescarii care se intalneau aici si care la un pahar de rom isi povesteau experientele. Vom vizita apoi La Finca Vigia, fosta resedinta a scriitorului, devenita Muzeul Ernest Hemingway, construita in anul 1887. Marele scriitor a creat aici cele mai importante lucrari din cariera sa, printre care si celebrul roman “Batranul si Marea”, in care se reflecta dragostea sa pentru Cuba, roman care a primit in anul 1952 premiul Pulitzer si care i-a adus recunoasterea mondiala in anul 1954 cand a fost distins cu premiul Nobel pentru literatura. Dupa-amiaza plecare spre celebra statiune cubaneza Varadero, un paradis tropical situat pe malul Marii Caraibelor. Sosire la Varadero, cocktail de bun venit, reuniune de informare in ceea ce priveste programul pentru urmatoarele zile. Cazare si masa in regim All Inclusive (A.I.) la Hotelul Tryp Peninsula 5* (sau similar).
ZIUA 14 / 15.11.2013: VARADERO
Timp liber la dispozitie pentru a va bucura de minunatele plaje ale Marii Caraibelor, de apele sale turcoaz, de cocktailurile oferite de barurile hotelului sau de multiplele optiuni de petrecere a timpului: plimbari cu barca in largul marii, safari in jungla acompaniati de ghizi experimentati, snorkeling si scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar, shopping, etc. Cazare si masa in regim All Inclusive.
ZIUA 15 / 16.11.2013: VARADERO – HAVANA
Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va puteti bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi. Dejun si timp liber pana la transferul la aeroportul din Havana pentru plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 943 (20:15 / 11:05).
ZIUA 16 / 17.11.2013: PARIS – BUCURESTI
Sosire la Paris la ora 11:05 si plecare spre Bucuresti cu zborul AF 1588 (15:25 / 19:15).

TARIF: 2.290 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 290 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru un grup mai mic, tariful se recalculeaza)


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Havana si Havana – Paris – Bucuresti
- transport intern cu avionul pe rutela: Santiago de Cuba – Havana
- transport local cu autocar / minibus dotat cu aer conditionat
- 14 nopti de cazare (cu mese conform programului) in Cuba, in hoteluri de 3*, 4* si 5*
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism


TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 450 euro/pers si locale: 40 euro/pers, care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza de Cuba: 30 euro/pers. care se obtine din Bucuresti
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi de orice fel la mese
- excursiile optionale care se pot realiza cu un min. de 15 participanti
- bacsisuri: 60 euro (care se vor achita conducatorului de grup cel mai tarziu la sosirea in Havana)
- taxa de iesire din Cuba: 25 CUC ( aprox. 16 euro) care se achita pe aeroportul din Havana
- asigurarea medicala obligatorie ( necesara pentru obtinerea vizei cubaneze)
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII :
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro