CIRCUIT 2013 PERLELE MEDITERANEI - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 PERLELE MEDITERANEI

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 PERLELE  MEDITERANEI
1/2
CIRCUIT 2013 PERLELE MEDITERANEI

CORSICA – SARDINIA – SICILIA – CAPRI – COASTA AMALFITANA

Ce poate fi mai incitant, mai relaxant si mai incantator decat o incursiune de primavara in paradisul oferit de insulele din “inima” Mediteranei si cum ati putea rezista acestei ocazii atat de tentante? Va invitam sa parcurgeti drumuri flancate de leandri, dealuri acoperite de maslini sau lamai, sa va lasati incantati de frumusetea stancilor infratite cu marea de clestar si sa descoperiti plaje idilice in golfulete cu apa de smarald. Veti petrece o primavara mediteraneana, veti vedea si trai linistea atemporala a celor mai frumoase insule care alcatuiesc o lume aparte, inchisa intre barierele naturale ale tarmurilor, intr-o izolare care timp de veacuri a impus o diferentiere de restul lumii, unde trecutul si prezentul continua sa convietuiasca intr-o atmosfera cu iz de mister, de aventura, de poezie.

Perioada: 26.05 – 07.06.2013

ZIUA 01 / 26.05.2013: BUCURESTI – MILANO – GENOVA – LIVORNO
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Alitalia). Plecare spre Milano cu zborul Companiei Alitalia AZ 505 (14:10 / 15:30). Sosire la Milano pe aeroportul din Linate si transfer la Genova, veche republica maritima italiana, astazi capitala Liguriei, locul unde s-a nascut celebrul navigator Cristofor Columb. Timp liber pentru a descoperi frumusetile orasului Genova: Piaza de Ferrari, via Garibaldi cu palatele sale, Catedrala San Lorenzo si zona portului vechi cu Acvariul. Plecare pe Riviera di Levante, la Livorno, oras - port al Toscanei la Marea Tireniana, cunoscut ca “orasul ideal” in timpul Renasterii. Cazare la Hotel La Vedetta 3* (sau similar).
ZIUA 02 / 27.05.2013: LIVORNO – BASTIA
Mic dejun. Plecare matinala cu vaporul in Corsica, numita de greci Kalista in traducere “Cea mai Frumoasa”, o insula franceza cu atmosfera italiana sau cum scria Balzac, “Corsica este insula franceza scaldata de soarele italian”. Diversitatea peisajului si faptul ca insula nu este atinsa de agresiunea dezvoltarii si a turismului, fac din Corsica o perla a Marii Mediterane. Loc de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta. Corsica este si locul unde arheologii au scos la iveala stranii vestigii ale unei civilizatii megalitice, locul unde legendele si cantecele populare evoca tainele unor popoare stravechi care au populat insula inca din antichitate. Sosire la Bastia, principalul port si centru comercial al insulei. Dupa sosire, vom face un tur panoramic de oras care cuprinde principalele puncte de interes turistic: Piata Sf. Nicolae, Biserica Sf. Ioan Botezatorul, vechiul port, etc. Cazare la Hotel L’Ariana 3* (sau similar).
ZIUA 03 / 28.05.2013: BASTIA – CALVI – AJACCIO
Mic dejun. Plecare la Calvi, al doilea oras ca interes turistic din Corsica, unde vom admira impozanta Citadela, simbolul orasului. Drumul ne poarta apoi spre sud pana la Golful Porto situat in partea centrala a Parcului National Regional aflat sub protectia UNESCO gratie frumusetii naturii si a apelor de clestar. Parcul include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, cele mai inalte creste montane si peisaje impresionante. Dupa-amiaza, sosire la Ajaccio, capitala imperiala si administrativa a insulei, care a stiut sa pastreze parfumul si monumentele specific mediteraneene, unde totul aminteste de fiul acestor locuri, marele corsican, Napoleon Bonaparte nascut aici. Sunt putine locuri in lume unde un spatiu atat de restrans poate evoca, in atatea forme, amintirea unei personalitati. La Ajaccio ai impresia ca fiecare privire este supusa unui soc evocator, indiferent unde ai indrepta-o. Se viziteaza: Catedrala, Casa Memoriala Napoleon Bonaparte, Muzeul Fesch, care adaposteste cea mai importanta colectie de pictura italiana din Franta, multe dintre exponate, adevarate capodopere, aduse aici din “expeditii” de catre Napoleon. Cazare la Hotel Napoleon 3* (sau similar).
ZIUA 04 / 29.05.2013: AJACCIO – BONIFACIO – SANTA TEREZA GALLURA – OLBIA
Mic dejun. Plecare la Bonifacio pentru traversare cu ferry-boat-ul la Sf. Teresa Gallura in SARDINIA, un colt de paradis in inima Mediteranei. Insula isi trage numele de la grecii antici care o numeau Sandalya, in traducere “urma de picior”. Sardinia este taramul unde oamenii au ospitalitatea in inima de mii de ani, preferatat de turistii din intreaga lume nu doar datorita frumusetilor naturale, ci si pentru incarcatura istorica pe care o poarta insula. Multe valuri de invadatori au venit aici de-a lungul istoriei de sute de ani a insulei, de aceea sardinienii nu au iubit marea pana de curand, motiv pentru care nici nu si-au construit orasele pe maluri. Se spune ca aici sunt plajele scaldate de apa cea mai limpede si clara din lume. Plecare spre Costa Smeralda sau Coasta de Smarald, care alaturi de Monaco si Capri este una dintre zonele cele mai exclusiviste dintre destinatiile de plaja din Europa. Costa Smeralda este un sirag de asezari risipite de-a lungul unor plaje idilice, dantelate de stanci, cu golfulete ale caror ape au o culoare incredibila de smarald. De pe drumul serpuit de coasta, flancat de leandri, dealuri de maslini si arbori de pluta, vom putea admira frumusetea plajelor ascunse, marinele pline cu iahturi luxoase, vile superbe si din nou smaraldul incredibil al marii. Vizitarea localitatii Olbia, unul dintre cele mai active porturi de pasageri din Sardinia, un oras a carui frumusete ascunsa o descoperiti printr-o plimbare in zona Piazza Margherita. Cazare la Hotel Martini 4* (sau similar).
ZIUA 05 / 30.05.2013: OLBIA – SASSARI – ALGHERO
Mic dejun. Plecare spre Sassari, al doilea oras ca marime din insula dupa numarul de locuitori. Aici vom vizita modernul oras care este construit in jurul unui vechi centru incantator, cu stradute inguste si cladiri baroce. Cazare la hotel Catalunya 4* (sau similar) din Alghero, un oras vechi inconjurat de ziduri, cu un pronuntat caracter catalan, devenit astazi un foarte popular centru turistic.
ZIUA 06 / 31.05.2013: ALGHERO – ORISTANO – CAGLIARI – SICILIA (vapor)
Mic dejun. Plecare spre Cagliari prin Oristano, oras fondat in sec. al XI-lea, cunoscut datorita ruinelor orasului fenician Tharros. Vizitarea localitatii Cagliari, capitala Sardiniei inca de pe vremea romanilor, un loc care trebuie vizitat de cei care vor sa descopere specificul si istoria acestor locuri, care in antichitate au constituit un important centru comercial fenician, fiind cunoscut sub numele de Karalis. Seara, transfer in port si plecare cu vaporul spre Sicilia. Cazare in cabine cu 2 locuri.
ZIUA 07 / 01.06.2013: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Dimineata, sosire in capitala Siciliei - Palermo. Orasul este si astazi un important centru cultural si de afaceri. Arhitectura orasului Palermo reflecta istoria sa complexa, pe care o vom descoperi prin vizitarea celor mai importante obiective din oras, printre care: Catedrala care dateaza din sec. al XII-lea, Piata Pretoria, Palatul Regal sau Palatul Normanzilor, unul dintre cele mai frumoase palate italiene care adaposteste faimoasa Capela Palatina si Biserica San Giovani Degli Ermiti. Dupa-amiaza, deplasare spre Monreale, o localitate situata la 7 km de Palermo, pentru a vizita o bijuterie arhitectonica, Domul si curtea interioara a Manastirii Benedictinilor, construita in sec. al XII-lea, cu splendide decoratii de mozaicuri si ceramica, faimoasa prin clopotnita Benedettini, considerata a opta minune a lumii. Cazare Hotel Quality Resort 4* (sau similar).
ZIUA 08 / 02.06.2013: PALERMO – AGRIGENTO – CATANIA
Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea Vaii Templelor din Agrigento, pe care Pindar l-a numit “cel mai frumos oras locuit de oameni”, care incanta si astazi prin imaginea de neuitat pe care o ofera Valea Templelor, dintre care cele mai bine conservate sunt cele dedicate zeitatilor Concordia, Junona, Lacinia, Ercole si Discouri. Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca aici s-a nascut si a creat marele dramaturg Luigi Pirandelo. In continuarea zilei, deplasare spre Catania, oras care beneficiaza de o pozitie unica, intre mare si Etna, cel mai activ vulcan al Europei, de a carei existenta este strans legat. Sosire la Catania in cursul dupa-amiezii si tur de oras: Amfiteatrul Roman, centrul istoric baroc, Domul si Piata Domului, etc. Cazare in San Georgio di Catania la Hotel Garden 4*(sau similar).
ZIUA 09 / 03.06.2013: CATANIA – SIRACUSA – NOTO – CATANIA
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Siracusa, situata in sudul Siciliei, care beneficiaza de o bogata si variata mostenire culturala, care s-a dezvoltat in ambientul mediteranean unic: grec, roman, bizantin, arab, normand si hispano-catalan. Tur de oras cu vizitarea urmatoarelor obiective: Parcul Arheologic Latomie cu luxuriantele gradini, Amfiteatrul Grec, “Urechea lui Dyonisus”, Cartierul Ortiga, Catedrala in stil baroc. Plecare spre Noto, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita numeroaselor constructii in stil baroc din sec. al XVII-lea si al XVIII-lea. Intoarcere la hotel. Cazare.
ZIUA 10 / 04.06.2013: CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA
Mic dejun. Excursie de o zi la Etna si la Taormina. Se urca cu autocarul pana la altitudinea de 1850 m. Se viziteaza zonele care au fost in centrul ultimelor eruptii vulcanice si care astazi ofera un peisaj unic de lava pietrificata. Dupa-amiaza se viziteaza Taormina, o cocheta statiune situata la 200 m deasupra nivelului marii din vecinatate, pe o terasa muntoasa, cu o frumoasa vedere asupra vulcanului. Centrul istoric este astazi inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, Taormina fiind destinatia preferata a multor personalitati artistice de-a lungul timpului. Se viziteaza celebrul Teatru Antic Grecesc, unul dintre cele mai bine conservate din Italia, Catedrala, Piata Corvaja si frumosul Turn Arab. Cazare.
ZIUA 11 / 05.06.2013: CATANIA – POMPEI – SORRENTO
Mic dejun. Plecare matinala cu autocarul spre Mesina pentru traversarea cu ferry-boatul la Villa S. Giovani in Calabria. Deplasare la Pompei, pentru a vizita celebrul sit arheologic de la Pompei. Acesta este dovada peste vremuri a ceea ce a fost un important centru urban din perioada de inflorire a Imperiului Roman, care in urma eruptiei vulcanului Vezuviu din anul 79 e.n., a fost distrus aproape in intregime. Stratul gros de cenusa vulcanica asezat atunci, a facut sa se pastreze o imensa suprafata de mozaicuri, aducand informatii deosebite despre viata cotidiana a acelor vremuri. Transfer la Sorrento si cazare la Hotel Villa Maria 3* (sau similar).
ZIUA 12 / 06.06.2013: SORRENTO – CAPRI – SORRENTO
Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Capri si Anna Capri, care include transfer hotel – port – hotel, transport cu vapor Sorrento – Capri – Sorrento, transport Capri – Anna Capri – Capri, ghid local si dejun inclus (tarif informativ: 90 euro/pers. valabil pentru minimum 15 participanti). Capri, cunoscuta ca Perla a Mediteranei, impresioneaza prin relieful impunator, natura luxurianta si atmosfera romantica. Mica insula muntoasa situata la intrarea in Golful Napoli din Marea Tireniana este vestita pentru peisajele sale unice, denumita in antichitate Caprea (insula a fost colonizata de greci in sec. al VII–lea i.Hr.); elementul caracteristic al reliefului insulei il constituie stancile abrupte de calcar care se inalta din adancurile marii. Intoarcere la hotel. Cazare.
ZIUA 13 / 07.06.2013: SORRENTO – AMALFI – ROMA – BUCURESTI
Mic dejun. Excursie pe Coasta Amalfitana, cu oprire in locurile special amenajate pentru a admira panorama la Positano si Amalfi. Drumul strabate unul dintre cele mai pitoresti locuri din lume, unde marea si muntele se ingemaneaza in chip fericit si unde geniul constructorilor italieni a cladit drumuri si asezari impresionante. Plecare cu autocarul la aeroportul din Roma pentru intoarcerea la Bucuresti cu zborul AZ 502 (21:30 / 00:35).

TARIF: 1.295 EURO + 395 LEI / loc in camera dubla; Supliment single: 320 EURO
(tariful valabil pt. un grup de minim 25 turisti; pt. 20 - 24 turisti, tariful se majoreaza cu 120 euro/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport cu avionul pe rutele Bucuresti – Milano si Roma – Bucuresti
- transport cu autocar modern, dotat cu aer conditionat, pe toata durata circuitului
- transport cu ferry-boat: Livorno – Bastia, Bonifacio – Santa Teresa Gallura, Cagliari – Palermo (navigare o noapte in cusete cu 2 locuri).
- 12 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*
- transferurile aeroport – hotel – aeroport si hotel – port – hotel
- vizitele conform programului, fara intrari la obiective; persoanele peste 65 de ani si sub 18 ani au gratuitate la obiectivele turistice in baza pasaportului
- ghizi locali pentru vizitele din program la: Bastia, Calvi, Ajacccio, Olbia, Cagliari, Palermo, Monreale, Agrigento, Catania, Siracuza, Noto, Etna, Taormina, Pompei
- conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile continentale: aprox. 145 euro/pers., care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale, etc.)
- conform ultimelor prevederi ale statului italian, turistii vor achita la receptiile hotelurilor taxa de oras de cca. 3 euro/pers/zi de cazare
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 40 euro pentru ghizi si soferi si ajutori de soferi – mai putin pentru bagajisti (se achita conducatorului de grup la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno, care se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice)

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep in momentul lansarii programului, cu plata unui avans de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50% se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia la inscriere cu agentia “Contractul de prestari servicii turistice”, la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro