CIRCUIT 2013 CHINA cu misteriosul TIBET HONG KONG si MACAO - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 CHINA cu misteriosul TIBET HONG KONG si MACAO

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 CHINA cu misteriosul  TIBET HONG KONG  si  MACAO
1/2
CIRCUIT 2013 CHINA cu misteriosul TIBET HONG KONG si MACAO

“O tara, doua sisteme!” O tara cu 3.000 de ani de istorie glorioasa si zbuciumata, cu o cultura si cu traditii care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii si cu un prezent care impresioneaza intreaga lume prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale. In Tibet, misterul, credintele si practicile prebudiste stravechi, de tip samaic, apar cu atat mai frapante cu cat ne vor fi dezvaluite in contextul vietii cotidiene, care dau coloratura obisnuitului.

Perioada: 30.05 – 15.06. 2013

ZIUA 01 / 30.05.2013: BUCURESTI – ISTANBUL
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 19:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines 1046 (21:50 / 23:15) si mai departe spre Beijing cu TK 20 (00:35 / 14:00).
ZIUA 02 / 31.05.2013: BEIJING
Sosire la Beijing la ora 14:00 si intalnire cu ghidul local care va insoti grupul pentru o prima vizita, care include Templul Cerului (sec. al XV-lea, dinastia Ming si Qing) si celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume. Transfer, cina si cazare la Hotel Dongjiao Minxiang 4* (sau similar).
ZIUA 03 / 01.06.2013: BEIJING
Mic dejun. Excursie la Mutianyu (situat la 80 km de Beijing) pentru a vedea Marele Zid (teleferic inclus), simbolul Chinei antice, cu o lungime de 6.000 km, singura constructie de pe pamant ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vizita la unul dintre mormintele dinastiei Ming si a Caii Spiritelor de la Changling. In continuarea zilei se viziteaza o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza” (fara bauturi). Cazare.
ZIUA 04 / 02.06.2013: BEIJING
Mic dejun. Dimineata se viziteaza Palatul Imperial (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului) unde au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Se continua cu Colina Carbunelui (o superba gradina imperiala) si Palatul de Vara, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti. Plimbare cu ricsa-bicicleta prin vechiul cartier Hutong. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.
ZIUA 05 / 03.06.2013: BEIJING – LHASSA (avion)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor cu compania China Airlines, CA 4112 (09:00 / 15:00) spre Lhasa, supranumita “Acoperisul Lumii”, oras complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotelul Fupeng Sheraton 4* (sau similar). Timp liber pentru acomodarea cu altitudinea. Cazare.
ZIUA 06 / 04.06.2013: LHASSA
Mic dejun. Astazi vom vizita Manastirea Jokhang - “Templul inmiresmat cu tamaie”, cel mai iubit templu al tibetanilor intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO si Manastirea Sera, aflata la 5 km de Lhassa, care adapostea odinioara un nr. de 5.000 de calugari, avand in acea perioada si o faimoasa academie. Urmeaza o plimbare prin celebra si pitoreasca piata de pe strada Barkhor. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.
ZIUA 07 / 05.06.2013: LHASSA
Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii complexului arhitectural Potala sau Petal, compus din Palatul Alb (partea administrativa) si Palatul Rosu (partea religioasa), fost centru religios si politic al Tibetului, fosta resedinta de iarna a lui Dalai Lama, de dimensiuni impresionante, cu 13 etaje si 1.000 de camere, intins pe o suprafata de 90.000 mp, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1994. In continuarea zilei vom vizita Norbulinka, loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta resedinta de vara pentru Dalai Lama, care se intinde pe o suprafata de 36 ha. Se viziteaza gradina si palatul a carui constructie a inceput in anul 1754, in timpul celui de al 7-lea Dalai Lama. Pornim apoi catre poalele Muntelui Gephel pentru a vizita Manastirea Drepung, care este cea mai mare manastire din Tibet si una dintre cele mai mari din lume (in anii 1936 - 1937 adapostea aproape 10.000 de calugari), care a fost fondata in anul 1416 de catre Jamyang Chojey, unul dintre fondatorii scolii Gelukpa. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.
ZIUA 08 / 06.06.2013: LHASA – XI’AN (avion)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul Tibetan si Manastirea Ramoche. Dejun. Transfer la aeroport si plecare spre Xi’An cu zborul companiei China Eastern Airlines MU 2336 (16:10 / 18:50). Sosire in orasul care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde incepea celebrul drum al matasii. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la Hotel Xi’An 4* (sau similar).
ZIUA 09 / 07.06.2013: XI’AN
Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea sitului arheologic situat la 40 km distanta de Xi’An, dedicat mormantului primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). In incinta se mai viziteaza si Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Dejun in timpul vizitelor. Ziua continua cu o plimbare prin cartierul musulman si cu vizitarea celei mai mari moschee din China. Seara, spectacol cu dansuri traditionale si muzica din perioada dinastiei Tang. Cazare.
ZIUA 10 / 08.06.2013: XI’AN – GUILIN (avion)
Mic dejun. Vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice, construita in anul 625, inalta de 67 m, cu 7 nivele, locul in care au fost traduse in limba chineza textele sacre de catre calugarul Xuan Zand, dupa ce acesta s-a intors din India si a templului care i-a fost dedicat. In continuarea zilei vom vizita Muzeul “Padurii de tablite de piatra”, cea mai veche biblioteca din China si un atelier de prelucrare a jadului. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru plecare spre Guilin cu zborul companiei Hainan Airlines, HU 7829 (18:00 / 19:35). Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotelul Osmanthus 3* (sau similar).
ZIUA 11 / 09.06.201: GUILIN – YANGSHUO (croaziera)
Mic dejun. Transfer in port pentru croaziera pe fluviul Li pana la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se deruleaza printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice in lume. Debarcare la Yangshuo si transfer la hotelul Xinshiji 4* (sau similar). Plimbari individuale prin pitorescul orasel sau optional, excursie pentru a admira peisajul unic al culturilor de orez din care apar siluetele uimitoare ale formatiunilor muntoase si vizitarea unei case traditionale din zona. Cazare.
ZIUA 12 / 10.06.2013: YANGSHUO (autocar) – GUILIN – SHANGHAI (avion)
Mic dejun. Intoarcere cu autocarul la Guilin, unde se viziteaza Pestera Flautului de Trestie, Colina Fubo si o plantatie de ceai, stiut fiind ca in aceasta zona, se cultiva unul dintre cele mai bune ceaiuri din China. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroport si plecare spre Shanghai cu zborul companiei FM 9332 (21:35 / 23:35). Sosire in cel mai mare oras al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe fluviul Huangpu. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotelul Tianhong 3* (sau similar).
ZIUA 13 / 11.06.2013: SHANGHAI
Mic dejun. Ziua de astazi incepe cu vizitarea Gradinii Mandarinului Yu, una dintre cele mai reprezentative gradini chinezesti, dupa care vom face o plimbare prin orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial. In continuarea zilei, vom vizita Templul lui Buddha de Jad. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Ne vom convinge de acest lucru facand o plimbare pe promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu, de unde vom putea admira zgarie-norii care au devenit simbolul orasului. Dejun in timpul vizitelor. Seara, se vizioneaza celebrul spectacol de acrobatie din Shanghai. Cazare.
ZIUA 14 / 12.06.2013: SHANGHAI – HONG KONG (avion)
Mic dejun. Dimineata se viziteaza Muzeul Nou din Shanghai si modernul cartier Pudong. Dejun in timpul vizitelor. Timp liber pentru cumparaturi pe celebra strada comerciala Nanking. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Hong Kong cu zborul companiei China Eastern Airlines MU 721 (18:10 / 20:50). Sosire la Hong Kong, fost dominion britanic care, dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si dintr-un simplu sat de pescari a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia Vestului. Insula Hong Kongului este astazi mai atragatoare decat Manhattanul New Yorkului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare si cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Metropark 3* (sau similar).
ZIUA 15 / 13.06.2013: HONG KONG – MACAO – HONG KONG (vapor)
Mic dejun. Zi dedicata excursiei la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999 (dus-intors cu vaporul). Macao este cea mai veche colonie europeana din Orientul Indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere la o cultura proprie a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Turul ne va conduce spre principalele puncte de atractie turistica: ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblema pentru Macao, intrate si ele in Patrimoniul Mondial UNESCO, Biserica Penha, Piata Senatului, Poarta Barierei. Vom trece pe langa celebrul Turn din Macao, admiram monumentul care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom si vizitam Templul zeitei A-Ma, zeita navigatorilor. In timpul dejunului care va fi servit intr-un restaurant local, vom avea ocazia sa gustam cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se incheie cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Intoarcere la hotelul din Hong Kong. Cazare.
ZIUA 16 / 14.06.2013: HONG KONG
Mic dejun. Pana la ora 12:00 cand se elibereaza camerele, conform regulilor hoteliere, timp liber pentru ultimele cumparaturi sau alte activitati individuale, dupa care vom face un tur de o jumatate de zi a Hong Kongului. Turul incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul continua cu vizita celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse (Golful Rusinii), unde se pot vedea statuile zeitelor Kwun Yum si Tin Hau, dupa care se viziteaza satul pescaresc Aberdeen (denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kongul), o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunile sale din lemn, numite sampan si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. In portul Aberdeen se gasesc numeroase restaurante plutitoare printre care cel mai cunoscut este Junk and Jambo, unde vom servi si noi dejunul care va fi insotit de un pahar de vin alb (inclus). Turul se incheie cu o vizita in Piata Stanley (Chek Chue). Seara, transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu zborul TK 71 (23:25 / 05:45).
ZIUA 17 / 15.06.2013: ISTANBUL – BUCURESTI
Sosire la Istanbul la ora 05:45 si plecare spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15).

TARIF: 2.990 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 480 EURO
(tariful este valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. mai putini participanti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Beijing si Hong Kong – Istanbul – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Beijing – Lhasa, Lhasa – Xi’An, Xi’An – Guilin, Guilin – Shanghai, Shanghai – Hong Kong
- transportul intern cu autocar, vapor conform programului
- 14 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*
- mic dejun bufet international, dejun sau/si cina (conform program), mancare traditionala chinezeasca, care include si un pahar de bautura racoritoare, mai putin la dejunul din Macao
- transferurile, tururile, croaziera si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- 1 cina la restaurantul “Rata Pekineza” din Beijing (fara bauturi)
- spectacol de acrobatie la Shanghai
- croaziera pe fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord
- excursie de o zi cu vaporul la Macao si vizita cu ghid si autocar local; dejun inclus
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale si continentale: aprox. 425 euro/ pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza China: 70 euro/pers.
- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 50 euro/ pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi si personalul de pe vapor – nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI. SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE INAINTE DE PLECARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip pasaport pe fond alb
- formular de viza
- adeverinta de la locul de munca cu functia si salariul, sau talon de pensie, extras de cont

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala, cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- conform normelor actuale din Hong Kong si Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19 tigari, 1 trabuc, sau 1 litru de alcool cu o concentratie de maximum 30 %; cantitatile care depasesc aceste nivele, vor fi supuse taxarii; persoanele sub 18 ani nu au voie sa introduca alcool si tutun in Hong Kong
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

Nota: In timpul tururilor, se organizeaza vizite la fabrici traditionale, pentru a face cunostinta cu mestesuguri stravechi, parte activa a culturii si civilizatiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea si prelucrarea matasii, confectionarea cloazoneurilor, cultura si prelucrarea perlelor, sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea si prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face si cumpararturi, direct de la sursa.
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro