CIRCUIT 2013 America Centrala – Farmec si Culoare! - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 America Centrala – Farmec si Culoare!

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 America Centrala – Farmec si Culoare!
1/2
CIRCUIT 2013 America Centrala – Farmec si Culoare!

PANAMA – COSTA RICA – NICARAGUA
GUATEMALA – BELIZE – MEXIC


Porniti intr-o fascinanta calatorie prin America Centrala descoperind natura spectaculoasa si vestigii ale trecutului incarcat de istorie! De la spectaculosul Canal Panama pana la padurile tropicale, de la varfurile vulcanilor magnifici pana la oglinzile lacurilor de smarald, de la cele mai cunoscute asezari mayase pana la orase moderne, toate va asteapta in aceasta excursie, o aventura plina de farmec si culoare!

Perioada: 21.11 – 08.12.2013

Ziua 1 / 21.11.2013: BUCURESTI – PANAMA CITY
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 4:00 (in fata biroului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (6:00 / 8:05) si mai departe spre Panama City cu zborul KL 757 (11:35 / 16:50). Transfer la Hotel Country Inn & Suites de Amador 4* (sau similar) pentru cazare.
Ziua 2 / 22.11.2013: PANAMA CITY
Mic dejun. Dimineata vom tranzita Canalul Panama, element de legatura a doua oceane, care separa totodata continentele. Ne vom imbarca in barci cu motor pentru a ajunge in orasul Gamboa de unde porneste croaziera pe canal. Calatoria incepe in locul in care Raul Chagres se varsa in Canalul Panama. Urmeaza una dintre cele mai spectaculoase portiuni, aceea in care vom observa pe o lungime de aprox. 13,7 km, complexitatea lucrarii ingineresti si lucrarile continue de prevenire a alunecarilor de teren. Canalul este in proces de extindere, astfel incat excursia va fi plina de elemente inedite. Vasul isi continua drumul intrand in ecluza Pedro Miguel unde va fi coborat 9 m. Se patrunde apoi in Lacul Miraflores, un mic lac artificial care desparte cele doua ecluze din zona Pacificului. Odata intrat in ecluza Miraflores, vasul va fi coborat 18 m in doua etape, ajungand in Oceanul Pacific. Debarcare in Marina Flamenco, de unde se va admira Golful Panama. Dupa dejun, vom porni in turul panoramic al orasului Panama, cel mai mare oras al tarii, cu peste 1 milion de locuitori, oras modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor si barurilor), pe care UNESCO a inclus-o in Patrimoniul sau Mondial. Oprire in Piata Franceza pentru a admira cladirile cu arhitectura spaniola, italiana si franceza. Cazare. Optional, cina la un restaurant traditional insotita de show folcloric cu muzica live si dansuri panameze.
Ziua 3 / 23.11.2013: PANAMA CITY – SAN JOSE – ARENAL
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul Copa Airlines, CM 0650 (7:45 / 8:10) spre San Jose, Costa Rica. Transfer in oras pentru turul capitalei San Jose, fondata in anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Orasul este unul dintre cele mai noi din America Centrala, fiind capitala abia din anul 1823. Situat la 1.161 m altitudine, San Jose se bucura de un climat placut si constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul National, considerat o capodopera a artei si arhitecturii, Universitatea, Curtea Suprema precum si alte numeroase puncte de interes din oras. In continuarea zilei, vom pleca spre Parcul National Arenal insa, inainte de a ajunge, vom face o oprire la gradinile La Paz Waterfall pentru o scurta vizita si dejun. Drumul continua spre Vulcanul Arenal, cel mai activ vulcan din Costa Rica, avand o inaltime de 1.657 m, situat langa Lacul Arenal. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).
Ziua 4 / 24.11.2013: ARENAL – VIDA CAMPESIDA – ARENAL
Mic dejun. Plecare spre podurile suspendate din padurea tropicala, de unde vom avea o vedere panoramica asupra impunatorului Vulcan Arenal. O scurta plimbare prin padure ne va da sansa de a intalni maimute capuchin cu fata alba, tucani si pasari viu colorate. Ziua continua cu vizita la complexul Vida Campesina, unde putem experimenta viata localnicilor din zona, doritorii avand posibilitatea de a planta un copac dintr-o specie pe cale de disparitie. Dejunul va fi pregatit de localnici. Dupa-amiaza oprire la Izvoarele Eco-termale cu temperaturi cuprinse intre 32º C si 40,5º C. Doritorii pot face baie in bazinele special amenajate sau langa spectaculoasa cascada. Intoarcere pentru cina si cazare la Arenal Observatory Lodge.
Ziua 5 / 25.11.2013: ARENAL – RINCON DE LA VIEJA
Mic dejun. Itinerariul de astazi ne va purta spre Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turisti in Costa Rica, situata in nord-vestul tarii, cu numeroase rezervatii naturale in jurul vulcanilor care formeaza Cordillera de Guanacaste si Cordillera de Tilaran. Dejun intr-un restaurant local. Sosire in Rincon de la Vieja, cazare la Vieja Hacienda (sau similar), dupa care vom putea face o plimbare ghidata prin padurea tropicala pentru a admira vegetatia luxurianta in care isi au adapostul diverse pasari exotice precum papagalii si tucanii dar si maimutele urlatoare. Cina.
Ziua 6 / 26.11.2013: RINCON DE LA VIEJA – PENAS BLANCAS – ISLETAS – GRANADA
Mic dejun. Pleacare cu autocarul catre Penas Blancas, punctul de frontiera dintre Costa Rica si Nicaragua. Dupa formalitatile vamale, ne vom continua drumul catre Granada, oras situat in partea de vest a tarii, pe malul nord-estic al lacului Nicaragua, fondat in anul 1524 de catre conchistadorul Francisco Hernandez de Cordoba. Odata sositi in Granada ne vom caza la Hotel Dario 4* (sau similar), dupa care vom pleca intr-o superba plimbare cu barca la Isletas, un arhipelag cu 350 de insulite pline de farmec. Cina si cazare.
Ziua 7 / 27.11.2013: GRANADA – VULCANUL MASAYA – GRANADA
Mic dejun. Insotiti de ghidul local care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcata de razboaie civile si invazii, se porneste in turul orasului Granada, cel mai vechi oras din America Centrala, oras colonial cu splendide cladiri neoclasice. Turul panoramic include Catedrala, Palatul Episcopal, Primaria, Manastirea San Francisco. Dupa dejun vom pleca intr-o fascinanta excursie in Parcul National al Vulcanului Masaya, singurul din emisfera vestica unde se poate urca cu masina pana pe marginea craterului. In continuare vom pleca spre “orasele albe”, asezari traditionale in care spaniolii isi vopseau casele in alb si care sunt renumite pentru produsele de artizanat realizate din bambus. Intoarcere in Granada pentru cazare.
Ziua 8 / 28.11.2013: GRANADA – VULCANUL MOMBACHO – LEON
Mic dejun. Dimineata vom pleca intr-o fascinanta excursie la Vulcanul Mombacho, supranumit de localnici “gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee si alte plante tropicale. In zilele senine se poate admira de aici Lacul Nicaragua si Laguna Apoyo. Dupa dejun vom pleca spre Leon, al doilea oras ca marime dupa Managua, fondat de spaniolii condusi de Francisco Hernandez de Cordoba sub denumirea de Leon Santiago do los Caballeros. Situat pe raul Chiquito, la 18 km de coasta Pacificului, Leon-ul este considerat centrul intelectual al tarii datorita universitatii fondate aici in anul 1813. Asezata la baza vulcanului Momotombo, localitatea este supranumita “Pompeiul american” fiind distrusa in repetate randuri de eruptiile vulcanului. Vom vizita la “Hervideros de San Jacinto” unde vom putea simti caldura emanata de craterele vulcanilor si unde vom vedea cum noroiul este aruncat la suprafata din strafundul pamantului. Pornim apoi in turul panoramic al orasului Leon, prilej cu care vom putea admira Catedrala, constructie tipic baroca, cea mai mare din America Centrala, Biserica San Juan Bautista de Subiava, cea mai veche biserica coloniala din regiune, Casa Memoriala Ruben Dario si frumoasa cladire a Galeriei de Arta Ortiz Gurdian. Cazare la Hotel El Convento 4* (sau similar).
Ziua 9 / 29.11.2013: LEON – MANAGUA
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Managua, capitala tarii din anul 1852, situata pe malul sud-vestic al lacului Managua, fondata de catre europeni in anul 1819 ca un sat pescaresc, astazi fiind cel mai mare centru de tranzactionare a cafelei si a bumbacului din zona. Scurt tur panoramic al capitalei care include Parcul Pacii, situat in centrul orasului, Parcul Istoric National Loma de Tiscapa, vestigiile fostului Palat Prezidential, monumentul dedicat lui Simon Bolivar, Teatrul National Ruben Dario, Palatul Culturii si Palatul National. Cina intr-un restaurant local. Cazare la Hotel Holiday Inn Select 4* (sau similar).
Ziua 10 / 30.11.2013: MANAGUA – GUATEMALA CITY – ANTIGUA GUATEMALA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Guatemala City. Dupa aterizare vom porni intr-un tur panoramic al capitalei care include Piata Constitutiei, Palatul National, Catedrala Metropolitana, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, dupa care vom strabate Sexta Avenida, Avenida de la Reforma, Avenida de Las Americas si La Canada. In continuarea zilei vom pleca spre Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 pana in anul 1773, capitala mutandu-se ulterior in Guatemala City, la o distanta de numai 45 km. Vizitarea orasului include centrul vechi al orasului, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1979, datorita frumoaselor cladiri din sec. XVII - XVIII, numeroaselor biserici care spre incantarea turistilor se imbina armonios cu arhitectura moderna a noilor constructii. Clima sa de “eterna primavara”, desi se afla la 1.530 m altitudine, il face deosebit de atractiv pentru vizitatori. Turul pietonal in centrul istoric include printre altele Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos si Muzeul Jadului. Cazare la Hotel El Convento 4* (sau similar).
Ziua 11 / 01.12.2013: ANTIGUA GUATEMALA – CHICHICASTENANGO – LACUL ATITLAN
Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oras aborigen cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya, pastrata cu atata credinta si dedicatie de catre locuitorii din regiune. In fiecare zi de joi si duminica, oameni din toata regiunea vin la piata locala imbracati in costume traditionale. Ei reprezinta multe dintre grupurile lingvistice ale Guatemalei: Mam, Ixil, Kaqchikel, etc., Guatemala avand 23 de limbi autohtone. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde samanii mai practica si astazi diverse ritualuri, jertfind uneori pasari in cinstea zeilor pagani. Vom putea cumpara suveniruri din piata autohtona care sa ne aminteasca de caleidoscopul de culori din Chichicastenango. Dejun. Daca timpul permite, vom putea face o plimbare pana la Idolul de piatra Pascal Abaj, unde se aduc ofrande de flori, candele si tamaie. Dupa-amiaza vom pleca spre Lacul Atitlan, o regiune cu peisaje vulcanice impresionante si sate mayase pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley, cel mai frumos lac de pe pamant. Format in urma cu mai bine de 80.000 de ani dupa o eruptie vulcanica, lacul are un crater de 130 km² inconjurat de varfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) si San Pedro (3.020 m). Cazare la Hotel Atitlan 4* (sau similar).
Ziua 12 / 02.12.2013: LACUL ATITLAN – GUATEMALA CITY – FLORES
Mic dejun. Transfer cu autocarul spre San Juan La Laguna, unde se viziteaza un centru mestesugaresc, in care se realizeaza textile in mod traditional. Urmeaza o plimbare cu barca pe Lacul Atitlan, pana la Santiago Atitlan, vestit pentru templul unde se aduc ofrande mai putin obisnuite, tigari si alcool, zeului pagan Maximon, combinatie intre sfant si demon, baza filozofiei native a orasului. Dupa dejun, vom pleca spre Guatemala City pentru zborul charter spre Flores, oras situat in provincia Peten, centrul civilizatiei maya din Guatemala. Transfer pentru cazare la Hotel Camino Real Tikal 4* (sau similar).
Ziua 13 / 03.12.2013: FLORES – TIKAL – FLORES
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii sitului arheologic de la Tikal, considerat a fi cel mai mare centru urban al civilizatiei mayase, vechi centru de ceremonii antice, care in epoca sa de glorie (200 - 900 d.H.) a dominat politic regiunile mayase. Ruinele Tikal au fost descoperite in anul 1848, redescoperite in anul 1955 si incluse pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1979 datorita exceptionalei valori naturale si culturale. Parcul National acoperit de paduri tropicale, are 576 km² si cuprinde peste 3.000 de structuri printre care Palatul Regal, Piata celor 7 Temple, Piata Centrala, unde se afla faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Mastilor, Acropolisul din Nord si Complexul Piramidelor. Dejun. Intoarcere la Flores pentru cazare.
Ziua 14 / 04.12.2013: FLORES – LAMANAI
Mic dejun. Transfer spre granita cu Belize pentru zborul charter spre Lamanai. Dupa aterizare si dejun, ne vom deplasa cu barca, pe rau, spre ruinele orasului Lamanai, unul dintre cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat in padurea tropicala, in mijlocul unui peisaj feeric, o veritabila experienta in bio-diversitatea junglei din aceasta parte a lumii. Situl Lamanai dispune de a doua structura ca marime din lume care apartine perioadei pre-clasice Maya, orasul fiind in mare parte construit in straturi succesive, deoarece a fost ocupat continuu peste 3.000 de ani. Cina si cazare la Lamanai Outpost Lodge (sau similar).
Ziua 15 / 05.12.2013: LAMANAI – CHETUMAL – CANCUN
Mic dejun. Dimineata vom pleaca spre Chetumal, oras situat la granita cu Mexicul. Dupa formalitatile vamale, vom continua cu deplasarea spre Cancun, locul ideal pentru a ne relaxa dupa atatea zile de aventura, unde vom petrece cateva zile pe insoritele plaje ale Rivierei Maya, bucurandu-ne de o atmosfera tipic mexicana. Cazare la Hotel Great Parnassus 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
Ziua 16 / 06.12.2013: CANCUN
Mic dejun. Zi libera pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb si de marea cu nuante de turcoaz a celebrei statiuni. Posibilitate de excursii optionale la Insula Femeilor, in parcul tematic Xcaret, unde veti afla mai multe amanunte despre cultura mexicana si istoria civilizatiei Maya, la acvariul natural de la Xe – Ha, puteti explora situl mayas de la Tulum, puteti vizita satul pescaresc din Playa del Carmen, un adevarat rai ecoturistic cu plajele sale retrase sau puteti face excursii la Akumal, tinutul testoaselor, cunoscut prin raurile si pesterile subterane. Cazare in regim All Inclusive.
Ziua 17 / 07.12.2013: CANCUN – PARIS
Mic dejun. Camerele se vor elibera la ora 12:00, insa vom putea beneficia de serviciile de masa in regim all inclusive pana la plecarea din hotel. Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu zborul AF 651 (19:35 / 11:35).
Ziua 18 / 08.12.2013: PARIS – BUCURESTI
Sosire la Paris la ora 11:35 de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul AF 1588 ( 15:25/ 19:15).

TARIF: 990 EURO + 3.890 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 970 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru 15-19 turisti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul: Bucuresti – Amsterdam – Panama City si Cancun –Paris – Bucuresti
- transport continental cu avionul: Panama City – San Jose; Managua – Guatemala City; Guatemala City – Flores; si Flores – Lamanai
- 16 nopti de cazare in lodge-uri si in hoteluri de 4* si 5*
- mic dejun, dejun sau cina si All Inclusive in Cancun (conform program)
- transferurile, tururile, croaziere si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport: aprox. 470 euro/pers. pentru zborurile intercontinentale si aprox. 180 usd/pers. pentru zborurile locale (care se platesc odata cu excursia)
- taxe de iesire din Panama (in acest moment 21 usd/pers.), din Belize (in acest moment 20 usd/pers.) si din Mexic (in acest moment 45 usd/pers.), care se platesc individual la fata locului
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri 5 usd/pers./zi, pentru ghizi si soferi nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data intoarceii din calatorie
- asigurare medicala

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- intrucat programul circuitului include localitati aflate la mare altitudine, inainte de a va inscrie la aceasta excursie, se recomanda consultarea medicului pt. persoanele cu afectiuni cardiace sau cu alte contraindicatii; pentru a evita raul de altitudine se recomanda repaus inainte de a incepe vizitele in zona respectiva, sa se consume ceai din frunze de coca si multe lichide
- apa se bea doar imbuteliata, fructele si legumele trebuie spalate si nu se consuma mancare de la tarabele de pe strada
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
 • DAL TRAVEL

 • Contactează firma
  • Tip firmă:
  • Producator
  • Persoană contact:
  • IULIANA BUSA
  • Functia ocupată:
  • AGENT TURISM
  • Adresă:
  • str. geroge enescu nr.33, sector 1
  • Localitate:
  • Bucureşti, Bucuresti
  • Telefoane:
  • 0213.197.062
   0213.197.063
  • Fax:
  • 0213.197.064
  • Website:
  • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro