UNISTIM - diskus srl - AZafaceri.ro

diskus srl

UNISTIM

Producător: unistim bg | Adăugat: Miercuri, 15 Iunie 2011
UNISTIM
1/4
UNISTIM
Distribuitor exclusiv pentru
ROMANIA: DISKUS SRL
+4 0726 050 147
diskus_ro@yahoo.com
UniStim:
• este un humat de potasiu de generaţie nouă.
• conţine microflora valoroasă naturală de sol a plantelor.
• este o sursă economică valoroasă de substanţe hrănitoare pentru plante şi sol.
• este un biostimulator puternic pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor.
• îmbunătăţeşte metabolismul şi uşurează respiraţia plantelor.
• inhibă provocatorii unor boli importante ale plantelor.
• creşte randamentul producţiei agricole cu până în 50%.
• poate înlocui îngrăşămintele sintetice cu aproximativ 80%.
Avantajele principale:
• o calitate crescută a substanţei lichide
• un procent mare de substanţă organică (humus)
• prezenţa de microfloră naturală de sol în componenţa produsului
• normă de îngrăşământ scăzută pe unitatea de suprafaţă
• se poate amesteca cu toate fungicidele şi erbicidele
• uşor de dozat
• aplicarea tehnologiei duce la o rezistenţă mai bună a plantelor la frig şi secetă.
Ce reprezintă „UniStim”?
UniStim este un extract apos – formula worm-compost (bio-humus, generated by Lumbrics). Produsul corespunde protocoalelor de examinare emise de serviciile autorizate de control şi examinare a îngrăşămintelor. Conţine microorganisme de rizosfere. UniStim nu are în componenţa sa adaosuri sintetice şi organisme modificate genetic. Conţine si urm. elemente: fitohormoni, aminoacizi – lizină, meteonin, L-asparghine, glutamină, valina şi alte microelemente sub formă helată. UniStim în formă lichidă e de culoare cafeniu închis, fără miros caracteristic. Nu-şi modifică calităţile la temperaturi cuprinse între 5 – 25 ºC, timp de minim 36 de luni de la data producţiei. Acţiunea diversificată a preparatului UniStim se explică prin influenţa concomitentă asupra recoltei, apei, solului şi plantelor. UniStim acţionează prin pătrunderea în apă. Humaţii îi modifică structura, devine mai organizată şi se apropie de structura „apei topite” cunoscută cu capacitatea de a îmbunătăţi semnificativ hrănirea plantelor. În sol, humaţii refac structura acesteia, transformă în forme insolubile, formele solubile de plumb, mercur, cadmiu şi alte deşeuri industriale otrăvitoare şi dăunătoare. Humaţii formează combinaţii complexe cu fosforul şi microelementele care se asimilează uşor de către plante, mărind eficacitatea îngrăşămintelor minerale. Acţionând la nivel celular, humaţii măresc puterea de germinare a seminţelor, stimulează formarea de fermenţi, cresc rezistenţa la brumă şi secetă. Măresc puterea formării de clorofilă, vitamina C, zahăr, aminoacizi şi alte elemente constructive, cu mărirea energiei celulare. UniStim reglează metabolismul plantelor şi nu permite acumularea nitraţilor, ajută la pătrunderea ionilor de potasiu în membranele celulare, accelerează schimbul de apă, procesele fiziologice şi de oxidare, îmbunătăţeşte procesul de hrănirea plantelor, mai ales în regiunile cu sol mai poluat. Folosirea humaţilor reduce nevoia de îngrăşăminte azotate cu aproximativ 50%.
Folosirea humaţilor creşte semnificativ puterea plantelor de asimilare a îngrăşămintelor minerale. Asimilarea îngrăşămintelor cu azot şi potasiu se măreşte repetat datorită pătrunderii uşoare a substanţelor active prin membrana celulelor. Folosirea concomitentă a îngrăşămintelor minerale şi humaţilor (UniStim), garantează asimilarea în totalitate a acestora de către plante. Acest lucru se datorează faptului că azotul şi potasiul cu solubilitate crescută se elimină uşor din sol, spre deosebire de îngrăşămintele pe bază de fosfat, care se leagă cu ionii de potasiu, aluminiu, magneziu şi fier şi formează compuşi inerţi insolubili. Prelucrarea plantelor cu humaţi garantează hrănirea permanentă a plantelor cu micro elemente.
Rezultatele folosirii acestui tip de produs demonstrează eficacitatea acestuia, prin mărirea recoltei:
Cereale: 15-25%
Porumb: până în 30%
Mei: până în 50%
Castraveţi, roşii, varză: mediu până în 35%
Struguri: până în 30%
La toate furajele: până în 100%
Accelerează dezvoltarea, înflorirea şi coacerea tuturor tipurilor de plante, cu minim 15 zile faţă de perioada obişnuită.
Pentru ce ne este necesar „UniStim”?
În agricultura contemporană, pentru atingerea unor rezultate economice corespunzătoare, trebuie să se mizeze pe obţinerea de recolte bogate. Pentru aceasta producătorii agricoli trebuie să aibă în vedere cantitatea şi tipul îngrăşămintelor importate. Factorul principal pentru realizarea unui potenţial crescut de productivitate a sorturilor este hrănirea plantelor. Din aceste considerente echipa noastră a prelucrat îngrăşământul organic lichid „UniStim”, care conţine azot extras din worm-compost (bio-humus, generated by Lumbrics).
Fosforul este elementul de bază în asimilarea azotului. Acţiunea fosforului este mai mare în produse în care este legat chimic cu azotul şi potasiul. Prin stropirea frunzelor şi aplicarea îngrăşământului prin picurare, formele dizolvate ale fosforului se mişcă mai rapid şi intră în rădăcini imediat. Acest lucru demonstrează că nutrirea recoltelor prin stropirea frunzelor cu îngrăşăminte lichide dizolvabile in apă cu conţinut ridicat de azot, fosfor şi potasiu, se acceptă mult mai bine de către plante şi duce la un randament semnificativ.
Potasiul este elementul de bază în stabilirea cantităţii producţiei şi are importanţă hotărâtoare în etapele finale ale ciclului de dezvoltare a plantelor. La temperaturi crescute şi vânt, ciclul de dezvoltare al culturilor de cereale se poate întrerupe prematur. În faza de formare a bobului acest lucru poate distruge cultura sau poate duce la o calitate proastă a culturii. Nutrirea frunzelor în fazele mai timpurii reduce riscul deficitului de potasiu şi arderea frunzelor. La creşterea pomilor fructiferi şi legumelor lipsa de potasiu duce la o producţie de calitate proastă şi fără gust. Din cauza necesităţilor mari de potasiu la aceste culturi se fertilizează obligatoriu prin stropirea frunzelor numai în etapa iniţială de dezvoltare a plantei şi udare în faza finală de coacere.
În concluzie, dorim să vă prezentăm produsul nostru „UniStim”, care este un îngrăşământ organic lichid din grupa NPK ce conţine toate elementele necesare de care plantele au nevoie.
Tehnologie de aplicare
Culturi leguminoase

PREGĂTIREA PREMERGĂTOARE ÎNSĂMÂNŢĂRII:
Seminţele se înmoaie în soluţie apoasă de 2%, timp de 24 de ore, după care se aşează pe o suprafaţă plană şi se ţin să se usuce în loc acoperit 24 de ore. Însămânţarea trebuie făcută până în 24 de ore după uscare.
Prima stropire foliara: Se efectuează la formarea frunzei a treia, a patra, cu doză 50 ml./decar.
A doua stropire foliara: În faza de înflorire, cu doză 50 ml./decar.
Se recomandă 3 sau 4 tratări la intervale de 10 zile după a doua stropire (hrănire), cu o doză de 50 ml./decar.
Culturi de toamnă-iarnă
- grâu şi orz

Tratarea Premergătoare însămănţării:
Materialul de însămânţare, grâu şi orz, se tratează cu o doză de 150 ml. la 100 kg. seminţe.

FERTILIZAREA PLANTELOR:
Prima stropire foliara: Se efectuează în faza a 3-a şi a 4-a foaie a culturii, cu doza de 100 ml. la 1 decar.
A doua stropire foliara: Se efectuează la sfârşitul perioadei de dezvoltare a culturii cu doză de 100 ml./decar (se poate combina şi cu ierbicid).
A treia stropire foliara: Se efectuează în faza de dezvoltare a bobului cu doza de 100 ml. la decar (dacă este nevoie).
UniStim se poate folosi în combinaţie cu fungicid la tratarea înaintea însămânţării şi în combinaţie cu ierbicid la stropirea frunzelor.
Culturi de cereale de primăvară
- floarea soarelui oleaginoasă, porumb şi sorg.
TRATAREA PREMERGĂTOARE ÎNSĂMÂNŢĂRII:
Tratarea porumbului şi florii soarelui se face cu o doză de 300 ml. la 100 kg. de seminţe.
Prima stropire foliara: Se efectuează la formarea frunzei a treia până la frunza a cincea, cu doză 100 ml./decar.
A doua stropire foliara: Se efectuează la formarea frunzei a şaptea, a opta, cu doză 100 ml./decar.
Culturi de pomi fructiferi

PREGĂTIREA PUIETULUI ÎNAINTEA SĂDIRII:
În soluţie apoasă de 5% se înmoaie rădăcina timp de 24 de ore. Doza soluţiei este 10 – 15 litri la 100 de rădăcini. Puietul se plantează imediat după scoaterea rădăcinilor din soluţie. Soluţia rămasă se poate folosi la hrănirea rădăcinilor puieţilor plantaţi.
FERTILIZAREA DUPĂ PLANTARE:
Prima udare a solului: La înfiinţarea de plantaţii noi: soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, până în 14 zile după plantare. Pentru plantaţii deja existente: soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, în perioada octombrie – noiembrie.
A doua udare a solului: Soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, la începutul perioadei de vegetaţiei de primăvară.
Prima stropire foliara: Soluţie apoasă de 1%, înaintea înfloririi în masă.
A doua stropire foliara: Doză de soluţie apoasă de 1%, la o lungime a lăstarilor de 10 – 15 cm. Înaintea perioadei de înflorire în masă, în doză de 1% soluţie.
A treia stropire foliara: În faza de creştere a fructului, cu doză de 1% soluţie apoasă, iar doza recomandată este de cel mult 20 ml. pentru un pom.
Culturi de viţă de vie
PREGĂTIREA PUIETULUI ÎNAINTEA SĂDIRII:
Se pregăteşte soluţie apoasă de 5%, iar rădăcina se înmoaie în soluţie timp de 24 de ore. Doza este de 10 litri la 100 de rădăcini şi plantarea trebuie să se efectueze imediat după scoaterea rădăcinilor din soluţie. Soluţia rămasă se poate folosi la hrănirea rădăcinilor puieţilor plantaţi.

FERTILIZAREA DUPĂ PLANTARE:
Prima udare a solului: La înfiinţarea de plantaţii noi: soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, până în 14 zile după plantare. Pentru plantaţii deja existente: soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, în perioada octombrie – noiembrie.
A doua udare a solului: Soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, la începutul perioadei de vegetaţiei de primăvară.

Prima stropire a foliara: Doză de soluţie apoasă de 1%, la o lungime a lăstarilor de 10 – 15 cm.
A doua stropire a foliara: Soluţie apoasă de 1%, înaintea înfloririi în masă.
A treia stropire foliara: În faza de formare a bobului, cu o doză de 1% soluţie. Doza recomandată este de cel mult 2 ml. UniStim la o tulpină.
Culturi de tutun, rapiţă şi lucernă

TRATAREA SEMINŢELOR ÎNAINTE DE ÎNSĂMÂNŢARE:
Seminţele se înmoaie în soluţie apoasă de 2% de UniStim şi se ţin timp de 48 de ore. După ce se scot se lasă să se usuce puţin. Însămânţarea trebuie efectuată până în 24 de ore după scoaterea materialului de însămânţat din soluţie.

FERTILIZAREA RĂSADULUI:
Prima stropire foliara: Se efectuează la formarea primei frunte, a treia frunză, cu doză 50 ml./decar.
Prima udare a solului: Stropirea răsadului de tutun se efectuează cu o doză de 1 litru/decar sau 1% soluţie apoasă, la formarea primei frunte, a treia frunză a răsadului, cu normă de udare 100 până în 300 de litri/ decar.


Culturi de trandafir

PREGĂTIREA PUIETULUI ÎNAINTEA SĂDIRII:
Se pregăteşte soluţie apoasă de 5% UniStim, iar rădăcina se înmoaie în soluţie timp de 24 de ore. Doza este de 10 litri la 100 de rădăcini şi plantarea trebuie să se efectueze nu mai târziu de 24 de ore după scoaterea rădăcinilor din soluţie. Soluţia rămasă se poate folosi la hrănirea rădăcinilor puieţilor plantaţi.
FERTILIZAREA DUPĂ PLANTARE:
Prima udare a solului: La înfiinţarea de plantaţii noi: soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, până în 12-15 zile după plantare. Pentru plantaţii deja existente: soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, în perioada octombrie – noiembrie.
A doua udare a solului: Soluţie apoasă de 1%, cu normă 100 litri/decar, la începutul perioadei de vegetaţiei de primăvară.

Prima stropire foliara: Doză de soluţie apoasă de 1%, la o lungime a lăstarilor de 10 – 15 cm.
A doua stropire foliara: Soluţie apoasă de 1%, înaintea înfloririi în masă.
Culturi de fasole şi altele de acest tip
PREGĂTIREA PREMERGĂTOARE ÎNSĂMÂNŢĂRII:
Soluţie apoasă de 2% cu cantitatea admisibilă de apă de 4 litri/ 100 kg. de seminţe. Tratarea se efectuează cu ajutorul maşinilor de stropit.
Prima stropire foliara: Se efectuează la formarea frunzei a doua, a treia, cu doză 100 ml./decar.
A doua stropire foliara: Înaintea perioadei de înflorire în masă, cu doză 100 ml./decar.
Se recomandă o stropire a frunzelor primăvara târziu, 15 până în 20 de zile după a doua stropire a foilor, cu doză 100 ml./decar.
Culturi cu tuberculi şi rădăcini

TRATAREA PREMERGĂTOARE ÎNSĂMÂNŢĂRII:
Tuberculii şi rădăcinile se ţin în soluţie apoasă de 2% timp de 24 de ore. Se pot trata şi cu maşină de stropit. Se stropesc 2 – 3 ori şi se întorc de fiecare dată. După asta materialul tratat se acoperă cu polietilena timp de 24 de ore. După înlăturarea foliei de polietilen materialul tratat se usucă în mod natural. Se însămânţează până în 48 de ore.
FERTILIZAREA DUPĂ PLANTARE:
Prima udare a solului: Se efectuează cu o soluţie apoasă de 1% şi normă de udare 100 – 300 litri de apă/decar, până în 7 zile după însămânţare.
Prima stropire foliara: Se efectuează la formarea frunzei a treia, cu doză 100 ml./decar.
A doua stropire foliara:
*-Pentru cartofi: cu o doză de 100 ml./decar sau 1% soluţie apoasă, înaintea perioadei de înflorire în masă a culturilor.
*-Pentru restul culturilor: cu o doză de 100 ml./decar sau 1% soluţie apoasă, la formarea frunzelor.
  • diskus srl

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Distribuitor
    • Persoană contact:
    • iotu mihai
    • Functia ocupată:
    • manager
    • Adresă:
    • libertatii,388
    • Localitate:
    • Alexandria, Teleorman
    • Telefon:
    • 0726.050.147
    • Fax:
    • Website:
    • www.unistim.com
http://www.bursa.ro