Scumpirea carburanţilor va falimenta o parte din firmele de profil - Stiri - AZafaceri.ro

Scumpirea carburanţilor va falimenta o parte din firmele de profil

Autor: Mediafax | Luni, 14 Martie 2011
Transportatorii rutieri se aşteaptă ca în acest an profiturile să scadă din cauza creşterii preţului la carburanţi, iar o parte din firme vor intra în faliment, după ce şi anul trecut câştigurile au fost afectate de majorarea TVA şi deprecierea leului.

"O creştere de 10% la preţul carburantului atrage după sine o creştere medie a costurilor unui transportator de 4%. Este clar că profitul va scădea pentru că piaţa nu poate răspunde pozitiv pentru a acoperi costurile. Clienţii noştri nu îşi permit să crească preţul produselor la raft şi atunci scădem noi marjele. În aceste condiţii, şi având în vedere că şi aşa ultimii trei ani nu au fost ani buni pentru transportatori, mulţi nu vor rezista pe piaţă", a declarat pentru MEDIAFAX Lucia Apostol, directorul de transport al companiei Dumagas.

Apostol a amintit că şi anul trecut transportatorii au fost afectaţi de scumpirea carburanţilor, de creşterea TVA şi deprecierea leului în raport cu euro, dar şi de majorarea valorii taxei de drum care este raportată la moneda europeană.(continuare)