CIRCUIT 2013 NEPAL – TIBET – INDIA de pe “ACOPERISUL LUMII” la TAJ MAHAL - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 NEPAL – TIBET – INDIA de pe “ACOPERISUL LUMII” la TAJ MAHAL

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 NEPAL – TIBET – INDIA de pe “ACOPERISUL LUMII” la TAJ MAHAL
1/2
CIRCUIT 2013 NEPAL – TIBET – INDIA de pe “ACOPERISUL LUMII” la TAJ MAHAL

Mister, culoare si spiritualitate intr-o calatorie care incepe in Nepal si continua intr-un spatiu numit pe drept „Acoperisul Lumii”–Tibet multa vreme inchis vizitatorilor straini si mereu inconjurat de mister unde vizitam fabulosul Palat Potala si mai multe manastiri budiste. De aici se ajunge pe malurile Gangelui in orasul sacru Varanasi pentru a poposi la Templul Placerilor Interzise de la Khajuraho si la altarul iubirii eterne care este Taj Mahal-ul -“o lacrima de marmura pe obrazul eternitatii” de unde ajungem in Rajahstan in „orasul roz” Jaipur pentru a incheia in trepidantul Delhi. O experienta de neratat!

Perioada: 07.09 – 21.09.2013

ZIUA 1 /07.09.2013: BUCURESTI – DOHA
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 16:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 944 (18:25 / 22:55).
ZIUA 2 /08.09.2013: DOHA – KATHMANDU
Escala in Doha si apoi zbor spre Kathmandu cu QR 352 (01:10 / 08:35). Sosire in Kathmandu, capitala Nepalului, din sec. al XVII-lea si dupa formalitatile de viza de la aeroport, transfer la hotel. Dupa-amiaza tur panoramic al orasului in care vom vizita: Stupa Chaitya Swayambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente buddhiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat, se spune, cu aprox. 2.000 de ani in urma, suprastructura pictata pe toate cele 4 parti cu ochii lui Buddha, simbol ai ochilor atotvazatori ai sai, avand la baza o multime de roti de rugaciune care sunt invartite de catre credinciosi continuu. Cunoscuta si sub denumirea de “Templul Maimutelor”, aceasta stupa milenara decorata cu steaguri multicolore, este cea mai profunda expresie a simbolismului buddhist din Nepal bucurandu-se de un amplasament special, deoarece asa cum vom vedea, de aici se deschide o ampla panorama asupra orasului Kathmandu. Cina si cazare Kathmandu.
ZIUA 3 / 09.09.2013: KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR
Dimineata devreme, daca conditiile meteo si de vizibilitate sunt favorabile, se poate efectua optional, un zbor panoramic deasupra Himalayei - “ Acoperisul lumii”, o experienta fascinanta, ocazie unica de a admira varfurile inzapezite ale Everestului si ale celorlalte varfuri de peste 8.000 m. Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata oraselor istorice din Valea Kathmandu. Incepem cu Patan, oras stravechi cunoscut ca Lalitpur, situat la 5 km sud-est de Kathmandu, un adevarat muzeu in aer liber, cu numeroase temple, statui de zeitati protectoare si un vast tezaur artistic in bronz si lemn. Continuam cu Bhaktapur, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, cu stradute pitoresti, cu case traditionale si ateliere de artizanat, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Se viziteaza Durbar Square si vom fi impresionati de: Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de Ferestre, Templul Batsala si statuia Regelui Bhupatendra Malla. Urmeaza apoi vizitarea unei alte «piatete» unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple – pagoda: Templul Nyatapola si un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. In urmatoarea «piateta» vom admira Templul Dattatraya construit in anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Pe drumul de intoarcere la Kathmandu vizitam Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindu din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati, in apropiere de cea mai mare stupa tibetana care are pictata ochii atotvazatori ai lui Buddha si, care are la baza o multime de roti de rugaciune, veche de 2.500 de ani, centrul culturii tibetane din Nepal, numita stupa Bodhanath, cu o inaltime de 36 m, care inchide valea estica, in apropierea a zeci de frumoase manastiri buddhiste si comunitati tibetane infloritoare. La poalele pagodelor fabuloase curge raul sfant Bagmati, unde sunt amenajate rugurile pentru incinerarea mortilor. Cina si cazare in Kathmandu.
ZIUA 4 / 10.09.2013: KATHMANDU – LHASA (avion)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor cu compania China Airlines, CA408 (11:30 / 15:15) spre Lhasa, supranumita “Acoperisul Lumii”, oras complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Timp liber pentru acomodarea cu altitudinea. Cina si azare.
ZIUA 5/ 11.09.2013: LHASA
Mic dejun. Astazi vom vizita: Manastirea Jokhang - “Templul inmiresmat cu tamaie”, cel mai iubit templu al tibetanilor intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO; Manastirea Sera, aflata la 5 km de Lhassa, care adapostea odinioara un nr. de 5.000 de calugari, avand in acea perioada si o faimoasa academie. Urmeaza o plimbare prin celebra si pitoreasca piata de pe strada Barkhor. Cina si cazare.
ZIUA 6 / 12.09.2013: LHASA
Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii complexului arhitectural Potala sau Petal, compus din Palatul Alb (partea administrativa) si Palatul Rosu (partea religioasa), fost centru religios si politic al Tibetului, fosta resedinta de iarna a lui Dalai Lama, de dimensiuni impresionante, cu 13 etaje si 1.000 de camere, intins pe o suprafata de 90.000 mp, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1994. In continuarea zilei vom vizita Norbulinka, loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta resedinta de vara pentru Dalai Lama, care se intinde pe o suprafata de 36 ha. Se viziteaza gradina si palatul a carui constructie a inceput in anul 1754, in timpul celui de al 7-lea Dalai Lama. Pornim apoi catre poalele Muntelui Gephel pentru a vizita Manastirea Drepung, cea mai mare manastire din Tibet si una dintre cele mai mari din lume (in anii 1936 - 1937 adapostea aproape 10.000 de calugari), care a fost fondata in anul 1416 de catre Jamyang Chojey, unul dintre fondatorii scolii Gelukpa. Cina si cazare.
ZIUA 7 / 13.09.2013: LHASA
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul Tibetan si Manastirea Ramoche. Excursie optionala la frumosul lac turcoaz Yamdrok, unul dintre cele mai mari trei lacuri sacre din Tibet. Acesta are peste 72 km (45 mile) lungime si este înconjurat de varfurile muntilor acoperiti de zapada. Intoarcere la Lhasa. Cina si cazare.
ZIUA 8 / 14.09.2013: LHASA – KATHMANDU – VARANASI
Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu cu Air China CA 407 (11:05 / 10:30). De aici se continua cu zborul companiei Air India AI 252 (14:25 / 15:05) catre Varanasi, Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume cunoscut si ca Benares sau Kashi, situat pe malurile Gangelui. Pentru credinciosii hindusi, Varanasi, orasul sfant, este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India, ci si singurul loc in care multi dintre ei vin pentru a-si sfarsi zilele, caci daca in orice alt loc din lume sfarsitul este asteptat cu teama, aici, in Varanasi, pe malurile Gangelui, moartea este asteptata cu speranta, fiindca numai aici ea constituie adevarata mantuire. Hindusii cred ca cei care mor aici, pe malurile fluviului sfant, sunt izbaviti de povara reincarnarilor (samsara), ies din lantul Karmic si reusesc sa atinga starea supremei eliberari, Nirvana. Dupa sosire vom intra in atmosfera acestui oras mai vechi decat istoria, vizitand Templul Bharat Mata, in traducere India Mama, dedicat patriei si venerat de toti indienii indiferent de casta sau de apartenenta religioasa. Templul este ridicat pe 5 piloni, fiecare dintre ei simbolizand focul, apa, pamantul, cerul si vantul, acesta avand o harta tridimensionala a Indiei sculptata in marmura. In timpul turului panoramic vom trece pe langa Benares Hindu University si Templul Vishwanath. Seara, daca se doreste, vom vizita Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la “rugaciunea de seara”, care incepe imediat dupa apus. “Spectacolul “ este de neuitat, o imbinare de sunet si lumini, provenite de la lampile credinciosilor, un ceremonial religios cu radacini in ritualurile vedice ale focului, insotit de incantatiile brahmanilor si de cantecele pelerinilor prezenti. Cina si cazare in Varanasi.
ZIUA 9/ 15.09.2013: VARANASI – KHAJURAHO
Dimineata devreme, vom avea parte de o experienta unica, plutind cu barca la rasarit de soare pe fluviul sacru Gange, prilej de a admira ghaturilor in lumina diminetii unde mii de pelerini participa la ritualurile de rugaciune si imbaiere purificatoare in apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt vor face din aceasta plimbare o experienta unica, dupa care ne vom intoarce la hotel pe stradutele labirintice ale orasului. Mic dejun si deplasare la Sarnath, “ locul cu caprioare”, unde Buddha a tinut prima sa predica dupa iluminare. Se viziteaza: Stupa Chaukandi, monument impunator din caramida rosie, Stupa Dhamek, cel mai important monument din regiune, Muzeul- cu bogata colectie de sculpturi buddhiste si, celebrul capitel al coloanei Ashoka, emblema Indiei de astazi. Transfer la aeroport pentru zbor la Khajuraho cu Jet Airways 9W-2423 (12.25/13:15). Dupa sosire, vom vizita templele din Khajuraho, considerate a fi o minune artistica si de creativitate unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Templele au fost construite intre anii 950 - 1050 de catre regii dinastiei Chandela si au devenit faimoase pentru sculpturile murale cu o rara finete a detaliului, reprezentand scene din Kamasutra, scene care preamaresc viata in toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale au rezistat timpului doar 22). Se vor vizita templele de vest Templul Lakshamana (cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeo, locul in care se desfasoara festivalul anual de dans. Cina si cazare in Khajuraho.
ZIUA 10 / 16.09.2013: KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA
Mic dejun. Transfer cu autocarul spre Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela. Aici vom avea o inedita incursiune fotografica in atmosfera medievala a fortului cu palatele sale: Jehandir Mahal, mausoleu construit in sec. al XVII-lea pentru comemorarea Imparatului Jehangir, Raj Mahal, Rai Praveen Mahal si cateva temple: Ram Raja Mandir, Chaturbhuj, construit pe o masiva platforma din piatra si Lakshminarayan al carui interior pastreaza interesante picturi murale. Traseul continua spre Jhansi, iar de aici, cu trenul Bhopal Shatabdi Expres catre Agra, primul popas din celebrul Triunghi de Aur al Indiei: Agra – Delhi – Jaipur. Sosire la Agra in cursul serii, cina si cazare.
ZIUA 11 / 17.09.2013: AGRA
Mic dejun. Tur panoramic in Agra, fosta capitala a mogulilor, astazi celebra in intreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, “visul in marmura alba”, eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan in anul 1630, in memoria iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal sau cum spunea poetul “dragostea unui imparat incrustata in piatra”. Cu siguranta Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei si va reprezenta momentul de maxima emotie al acestui tur. Continuam cu vizita Fortului Agra, construit in perioada mogula, intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565, de catre imparatul Akbar. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Fiecare imparat si-a adus contributia sa, devenind astfel un adevarat oras in oras. Se viziteaza numeroasele palate si Salile de Audiente Publice si Private. Cina si cazare in Agra.
ZIUA 12 / 18.09.2013: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Mic dejun. Plecare spre Jaipur, cu oprire in Fatehpur Sikri, situat la aprox. 40 km de Agra, pentru a vizita fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata dupa doar 12 ani din cauza lipsei de apa, o nestemata arhitectonica care surprinde prin bogata decoratie a palatelor sale. Alaturi de acestea, intalnim moscheea Jama Masjid cu mormantul sfantului sufi Salim Christi. Traseul continua spre capitala Rajahstanului, Jaipur. Dupa sosire, vom incepe vizitarea “orasului roz”–culoare de bun venit data cladirilor orasului cu ocazia vizitei Printului Albert, oras construit dupa reguli de planificare urbana Hindu, alcatuit din 9 zone de cladiri bine delimitate de strazi largi, fiind astfel singurul oras din lume care reflecta cele 9 diviziuni ale Universului, pe care il putem considera oglinda a tot ce reprezinta Rajahstanul: cultura, traditie, societate si cel mai important, oamenii. Vom face un stop fotografic la Hawa Mahal - Palatul Vantului, special prin fatada cu 953 de ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe viata cotidiana a orasului fara a fi vazute.In continuare vom vizita City Palace-Palatul Maharajahului din centrul orasului vechi, o imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal, impartit in mai multe curti interioare, gradini si cladiri, dintre care o parte s-a transformat in muzeu. Ultima vizita o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII-lea. Cina si cazare in Jaipur.
ZIUA 13 / 19.09.2013: JAIPUR – DELHI
Mic dejun. Dimineata vizitam fortul Amber, fosta capitala a Rajahstanului pana in anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectura Rajput cu terasele si turnurile impresionante care se reflecta in lacul Maota. Astazi ne vom simti ca niste regi, deoarece pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi a fost construit de catre Man Singh I in anul 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Dincolo de aspectul sau exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Se viziteaza Sheesh Mahal (sala oglinzilor), Jai Mahal si alte palate din interiorul fortului. Transfer cu autocarul la New Delhi, capitala Indiei moderne, aliniata la civilizatiile europene, unde vom putea admira cel mai bine din toata India imbinarea dintre vechi si nou. Incepem explorarea metropolei cu vizitarea orasului nou care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Vom vizita Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, si vom admira silueta spectaculoasa a Templului Lotus dedicat cultului Bahai, o adevarata bijuterie arhitecturala. Turul panoramic continua cu:Poarta Indiei – India Gate care este un maiestuos Arc de Triumf inalt de 42 m, memorial ridicat in cinstea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial; Parlamentul, Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan, zona diplomatica si, se incheie cu zona comerciala de langa Connaught Place. Cina si cazare in Delhi.
ZIUA 14 / 20.09.2013: NEW DELHI
Mic dejun. Continuam vizita cu vechiul Delhi, orasul construit pe malurile raului Yamuna, la inceputul sec. al XVII-lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei Imparatului Shah Jehan, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom vizita: Chandani Chowk - Scuarul Argintului, odinioara centrul Delhiului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazine si diverse ateliere; Dariba Kalan - Bazarul argintului, Kinari Bazaar, Paranthawalla Gali. Trecem apoi in timpul turului panoramic pe langa istoricul Fort Rosu, cel mai important monument al orasului, palat al Imperiului Mughal, apoi pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656 in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi.Spre finalul zilei vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Parintele Natiunii”. Timp liber pentru cumparaturi sau vizita la muzee. Cina si cazare in Delhi.
ZIUA 15 / 21.09.2013: DELHI – DOHA – BUCURESTI
Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zborul spre Doha cu QR 233 (04:25 / 06:30) si mai departe spre Bucuresti cu QR 943 (08:35 / 12:45).


TARIF: 2.095 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 345 EURO
(tariful este valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 - 20 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Kathmandu si Delhi– Doha – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele:Kathmandu – Lhasa-Kathmandu, Kathmandu - Varanasi si Varanasi – Khajuraho
- transport intern cu autocar / microbus dotat cu aer conditionat
- transport cu trenul Bhopal Shatabdi Expres: Jhansi - Agra
- 13 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 5*
- mic dejun, dejun sau cina (conform program)
- permisul de intare in Tibet
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: 315 euro si pentru zborurile interne: 135 euro, care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza si procesare pentru India: 200 ron/pers. care se achita la agentie
- taxa viza Nepal: 25 usd care se achita individual la sosirea pe aeroport in Kathmandu
- excursia optionala la lacul Yamdrok 60 eur/pers
- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 70 usd/pers. pentru ghizi si soferi, nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 2 poze tip pasaport (dintre care una va fi necesara pentru obtinerea vizei de Nepal in aeroportul din Kathmandu)

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro