CIRCUIT 2013 MAROC : CIRCUITUL ORASELOR IMPERIALE SEJUR LA ATLANTIC INCURSIUNE IN MUNTII ATLAS - DAL TRAVEL - AZafaceri.ro

DAL TRAVEL

CIRCUIT 2013 MAROC : CIRCUITUL ORASELOR IMPERIALE SEJUR LA ATLANTIC INCURSIUNE
IN MUNTII ATLAS

Producător: dal travel | Adăugat: Miercuri, 20 Martie 2013
CIRCUIT 2013 MAROC : CIRCUITUL ORASELOR IMPERIALE SEJUR LA ATLANTIC INCURSIUNE IN MUNTII ATLAS
1/2
CIRCUIT 2013 MAROC : CIRCUITUL ORASELOR IMPERIALE SEJUR LA ATLANTIC INCURSIUNE IN MUNTII ATLAS

Marocul ne ofera o imagine sugestiva si foarte bine conservata a civilizatiei arabe din nordul Africii in toata splendoarea ei, incadrata fericit de spatiul mediteranean in care s-a nascut si a inflorit, punandu-si apoi amprenta binefacatoare, timp de aproape sapte secole si asupra civilizatiilor din zona de sud – vest a Europei. O tara unde muntii, padurile, cascadele si plajele minunate dau o nota romantica bogatiei orientale plina de exotism si mister din vechile ori actualele capitale Casablanca, Marrakesh, Fez, Mekhnes sau Rabat.

PERIOADA : 30.03 – 08.04.2013

ZIUA 1 / 30.03.2013: BUCURESTI – CASABLANCA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 04:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1048 (06:10 / 07:30) si mai departe spre Casablanca, cu zborul TK 617 (09:50 / 12:55). Odata ajunsi in Casablanca, ne vom intalni cu ghidul local pentru transfer cu autocarul la hotel. Apoi, vom porni intr-un tur panoramic al capitalei economice a Marocului, oras care se bucura de o binecuvantata asezare intr-un golf de la Marea Mediterana si unde, in cochetele cafenele, se mai simte inca parfumul inefabil a lui Ingrid Bergman invaluit in fumul tigarii lui Humphrey Bogart. In timpul turului vom putea admira Piata Mohamed V, Primaria, Catedrala Sacre Coeur, Parcul Ligii Arabe, Noua Medina, Moscheea Hassan II, care este a treia ca marime din lume (o vom vizita si in interior) si ne vom putea plimba pe bulevardul de pe faleza, numit ca in toate tarile mediteraneene, La Corniche. Cina si cazare la Hotel Diwan 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 31.03.2013: CASABLANCA – AGADIR
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru plimbari, cumparaturi sau vizitarea bazarului. Apoi, in cursul dupa-amiezii vom pleca cu autocarul spre Agadir, unul dintre marile orase ale Marocului, aflat in sud-vestul tarii, pe coasta Atlanticului. Agadir se afla la picioarele Muntilor Atlas si este “poarta de intrare” in desert. Aici si-au dat intalnire oceanul, muntii si desertul, creand o atmosfera de basm. Seara, sosire in Agadir. Cina si cazare la Hotel Palais des Roses 5* (sau similar).
ZIUA 3 / 01.04.2013: AGADIR
Mic dejun. Santa Cruz de Cap de Gue de pe vremea cuceritorilor portughezi, botezat in Agadir de sultanul Mohamed al II-lea in anul 1541, este si o importanta statiune balneara si port la Oceanul Atlantic, cu o plaja de 10 km de nisip auriu. Are o clima perfecta, deoarece Muntii Atlas o protejeaza de caldura Saharei, iar oceanul o racoreste vara si o incalzeste iarna. Timp liber pentru plaja, plimbari, sau, optional, o excursie la Valea Paradisului. Cina si cazare.
ZIUA 4 / 02.04.2013: AGADIR
Mic dejun. Timp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Cina si cazare.
ZIUA 5 / 03.04.2013: AGADIR – MARRAKECH
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Marrakech, al doilea oras imperial ca vechime, supranumit “Perla Sudului”. Istoria spune ca in anul 1062, Almoravides a trecut muntii si, descoperind acest tinut de vis, nu l-a mai putut parasi. Putin mai tarziu, Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia pana in Sudan. Vom face un tur panoramic al “orasului rosu”, numit astfel datorita culorii solului, care va include: Moscheea Kutubia, o capodopera a artei maure, Gradinile Menara, Mormintele Saadiene (vizita si in interior), Palatul Bahia (vizita si in interior), Bab Agnau, care reprezinta poarta cea mai veche din zidul care inconjoara orasul, bazarul si celebra piata Jamaa-El Fna, atractia cea mai pitoreasca a orasului, unde spectacolul oferit de oamenii si obiceiurile locului este unic si permanent. Cina si cazare in Marrakech la Hotel Kenzi Farah 5*.
ZIUA 6 / 04.04.2013: MARRAKECH – OUARZAZATE – MARRAKECH
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie de exceptie, prilej de a cunoaste mai profund cultura si viata autentica a localnicilor din satele berbere, care au stapanit Muntii Atlas de peste 3000 de ani si de a ne delecta cu peisajele minunate pe care le vom strabate intr-un traseu inedit si spectaculos pana la Ouarzazate, numit si “Poarta catre desertul Sahara”. Pentru a ajunge acolo vom traversa Pasul Tizi n'Tichka (aflat la o altitudine de 2260 m) si vom putea admira nenumaratele asezari cu case de pamant, care adapostesc familii numeroase, raspandite prin vaile abrupte ale muntilor. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou desertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se intinde la nesfarsit desertul Sahara. Orasul este ridicat de berberi, care au construit proeminentele 'kasbahs', asezari fortificate (un fel de medine) terasate, care ofera o priveliste absolut splendida. In imediata vecinatate se afla orasul fortificat ('ksar') Ait Benhaddou, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, acesta fiind una din cele mai importante asezari fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakech, pe care erau transportati sclavi, aur, fildes si sare. Vom putea vizita celebrele “Atlas Studios” unde au fost filmate numeroase filme notorii, ca Razboiul Stelelor, Lawrence - Printul Arabiei, Isus din Nazareth, Mumia, Gladiatorul, etc. Pranzul il vom servi la restaurant Kasbah Ait Benhaddou. Intoarcere seara in Marrakech. Cazare.
ZIUA 7 / 05.04.2013: MARRAKECH – BENI MELLAL – FES
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Fes, unul dintre cele mai vechi orase ale islamului din lume, centru al intalnirilor culturale si intelectuale. Drumul, de un pitoresc deosebit, traverseaza Muntii Atlas de Mijloc. Pentru dejun ne vom opri in orasul Beni Mellal. Sosire la Fes si cazare la Hotel Volubilis 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 06.04.2013: FES
Mic dejun. Capitala intelectuala si centrul religios al Marocului, Fes este perla lumii arabe, considerat a fi cel mai vechi si cel mai conservatorist oras al lumii islamice. Orasul este impartit in trei parti: orasul nou, construit in anul 1912 pe vremea cand Marocul era colonie franceza, orasul medieval, construit de imperiul Meridines in secolul al XIII-lea si orasul vechi (pe atunci Fes el Bali), care a fost descoperit in anul 809 pe vremea imperiului Idriss. Aici se gasesc cele mai vechi universitati din lume si din acest motiv Fes a devenit orasul filozofilor, al teologilor si centrul artelor Andaluziene. Este momentul sa luam contact cu atmosfera plina de culoare si mister, pe care o degaja stradutele inguste si intortochiate din labirintul Medinei Vechi, unde vom putea descoperi atelierele mestesugarilor, artistilor si tabacarilor, mausoleul lui Mulai Idriss (vizita exterioara), scoala coranica, Medersa Attarine (vizita si in interior), Medersa Bouinania (vizita si in interior), fantana Neijarine, cartierul evreiesc Mellah, etc. In timpul vizitelor vom servi dejunul la restaurantul Palais La Medina Fes. Cazare.
ZIUA 9 / 07.04.2013: FEZ – MEKNES – RABAT
Mic dejun. Ziua incepe cu deplasarea spre Mekhnes, o alta capitala imperiala a Maghrebului, unde vom resimti din plin maretia cu care s-au inconjurat suveranii din dinastia Alauita, care au cunoscut perioada de glorie in timpul Sultanului Mulay Ismail, contemporan cu Ludovic al XIV-lea al Frantei. Sultanul a dorit sa transforme orasul intr-unul regal, asa incat a construit palate, moschei, lacuri, gradini, etc, insa, din pacate, nici dupa 50 de ani de lucru acesta nu era terminat si nici nu a mai fost vreodata. Vom vizita aici depozitele de grane ala palatului regal. Apoi drumul continua spre Rabat, capitala politica a Marocului si resedinta regala. In cadrul turului panoramic vom vizita Turnul Hassan, unul dintre simbolurile orasului, Kasbahul Oudaya si Mausoleul, o minunata lucrare din marmura alba, unde se afla mormintele regilor Mohamed V si Hassan II. Cina si cazare Hotel Rive 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 08.04.2013: RABAT – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Casablanca insotiti de ghid pentru zborul spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, TK 618 (13:30 / 21:05) si mai departe spre Bucuresti cu zborul TK 1041 (22:50 / 00:15).


TARIF : 990 EURO + 250 LEI / loc in camera dubla; Supliment single : 250 EURO
(Tariful este valabil pentru un grup de minimum 25 persoane; pt 20-24 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE :
- transport intercontinental cu avionul pe ruta Bucuresti - Casablanca - Bucuresti
- transport intern cu autocar dotat cu aer conditionat
- 9 nopti cazare cu demipensiune conform programului, la hoteluri de 4* si 5*
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- ghid local pentru toata perioada excursiei
- vizitele si intrarile la obiectivele mentionate in program
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 240 euro/pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- excursiile optionale
- bacsisuri: ptr. sofer si ghizi: 40 euro/pers., mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice», la care prezentul program este parte

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din Maroc si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- in pretul biletului sunt permise 40 kg. de bagaj de cala (repartizate in 2 bagaje de maximum 20 kg. fiecare)
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si este valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
  • DAL TRAVEL

  • Contactează firma
    • Tip firmă:
    • Producator
    • Persoană contact:
    • IULIANA BUSA
    • Functia ocupată:
    • AGENT TURISM
    • Adresă:
    • str. geroge enescu nr.33, sector 1
    • Localitate:
    • Bucureşti, Bucuresti
    • Telefoane:
    • 0213.197.062
      0213.197.063
    • Fax:
    • 0213.197.064
    • Website:
    • www.daltravel.ro
http://www.bursa.ro